Babel: 'Ik was daar vrij snel klaar mee'

FinnDekker, 20-02-2020 om 22:15, 8863 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Ryan Babel geel kreeg door een fopduik van zijn directe tegenstander kon de aanvaller maar moeilijk verkroppen donderdagavond. De linksbuiten demonstreerde vervolgens voor de scheids de schwalbe van de speler van Getafe. 'Ik weet niet of ik het weer zou doen', vertelt Babel aan FOX Sports.

'Ja, misschien', antwoordt de gehuurde buitenspeler op de vraag van de verslaggever of Ajax zich heeft laten provoceren door Getafe. 'Maar ik vind niet dat we ons lieten aftroeven. Ik vond dat de scheidsrechter zich op cruciale momenten liet foppen door de tegenstander. Ik was daar vrij snel klaar mee. Ik vond dat hij (de tegenstander, red.) heel erg overdreef, daardoor kreeg ik een gele kaart.'

Desondanks is Ajax zelf ook schuldig aan de 2-0 nederlaag. 'Tuurlijk, absoluut. Bij vlagen speelden we aardig, maar het was niet goed genoeg.' Volgende week donderdag is de return in de Johan Cruijff ArenA. 'We hebben veel te analyseren. Hopelijk kunnen we het goedmaken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Ben klaar met Babel
2 -2
ate74
Waarom speelt Babel met een roze badmuts?
1 -1
noppenkoning
Als ervaren speler je zo laten kennen, had gewoon een goal gemaakt man.
2 -2
cantharel
Ik ben klaar mat jou want sinds jij in de basis staat zie je geen knappe aanval meer. Dat hollen en vliegen geeft alleen maar onrust. Hopelijk komt promess snel terug en kan jij banken. Jammer want ik had er meer van verwacht maar het blijkt dat je niet in dit Ajax past.
1 -2
MarcOndertwix
Ik heb niks tegen Babel hoor, een “echte Ajacied”.

Punt is wel dat hij een verschrikkelijk slechte wedstrijd heeft gespeeld gister..
2 -1
AFCA1996
Waarom hebben wij Noa Lang verhuurd voor deze clown? Doet alles op wandeltempo, heeft geen diepgang, vertraagt het spel enorm, verlegt weinig tot geen risico in z'n spel. Ben je rechtsback en de de directe tegenstander van Ryan dan heb je een ontzettend relaxte dag.
3 -2
Cupmetgroteoren
Het hoogtepunt van Babel deze wedstrijd. Man man man.
5 -1
Tjpknge
Het eerste waar Ten Hag op zou moeten hameren is de honger naar goals, vorig seizoen namen ze met een 4-0 stand geen genoegen, maar dit seizoen, lijkt het allemaal zo plichtig en zijn ze al tevreden met een 2-0 voorsprong tegen notabene RKC.. Niet dat dit nu per se relevant is, maar toch.. De geen waar je voor voetbalt zijn toch de supporters.. Sorry, maar dit moest er toch even uit.. XxX
2 0
ajaxdordtt
Ten Hag kan hameren wat hij wil, dit is het gewoon zonder Frenkie.
0 -1
Tjpknge
Toen hij dat toneelstukje tevoorschijn haalde wist je dat het (voor vandaag) over was.. Én man, wat speelde hij verder weer slecht, maar ja dat mag je niet zeggen, want het is zo'n grote Ajacied en dat hij gemiddeld 4 x per seizoen scoort, neemt daar niks van af..

Pff, ik weet dat je een speler niet af moet rekenen op statistieken maar kop op, 4 keer.
En als hij dan nog kans voor kans voor zou bereiden of tijdens de wedstrijd door de mensen (bvb) behoed voor al het kwaad, maar nee 'dat doet hij ook niet..
4 -1
MichelBoerebach
'...bij vlagen speelden we aardig...' Dat bedoel ik dus. Ze vinden zichzelf helemaal niet zo slecht.
8 -1
EersteAanname
Jezus, Babel. Wtf... De man die zogenaamd zo verstandig en ervaren is, een directe versterking zou moeten zijn, die vandaag werkelijk de allerslechtste was van heel Ajax, geen bal normaal heeft aangenomen, laat staan een goed vervolg heeft gegeven, begint over dat hij klaar was met de scheids. Mijn god. Ligt het nou aan mij of is er een groot verschil in mentaliteit tussen het Ajax van vorig seizoen dat er onder aanvoering van Matthijs de Ligt op bleef hameren dat we bij een 4-0 voorsprong gewoon door moeten gaan en bij wijzen van spreke 10 goals moeten maken en het Ajax van nu waarbij het volgens 'sterkhouders' Blind en Tadic, en blijkbaar ook Babel, allemaal niet eerlijk was, Ajax eigenlijk best oké was maar het vooral lag aan scheids en omstandigheden? Heel erg verdrietig word ik van dat besef en dan vooral vanwege het besef dat het succes van vorig jaar toch meer en meer op een uitzonderlijk incident begint te lijken...
7 -2
PierreHeno
Je kunt ook blij zijn dat we er nu in de KO fase CL niet met 6-0 afgaan tegen een tegenstander die na vorig seizoen eens flink de tanden in dit Ajax had willen zetten. Nu ga je er waarschijnlijk af tegen een Europees onbekend en onbemind clubje in een toernooi waarvoor iedere echte Europese topclub zijn neus ophaalt en dat nu voor sommige clubs nog enigszins interessant is geworden omdat je door winst van de EL als prijs een ticket voor de CL poulefase krijgt toebedeeld. Verlies tegen Getafe wordt internationaal gezien als een misstap van Ajax i.p.v. een prestatie van Getafe en veeleer een blamage voor Ajax . Maar herpakt Ajax zich in de thuiswedstrijd op een aantrekkelijke niet angstige manier dan is er toch weer wat rechtgezet..zelfs als we alsnog niet doorgaan want Ajax is geliefd om het aanstekelijk aantrekkelijke voetbal en niet zozeer omdat ze veel internationale prijzen pakken. De echte voetbalfans kijken altijd uit naar Ajax......maar met bangerik Ten Hag aan het roer zit de angst om te verliezen er in de belangrijke wedstrijden steeds weer in. Zeker wanneer we geen bazen in de basis hebben. Vorig seizoen joegen De Ligt, Blind en ook Frenkie en Lasse de boel flink op waarmee ook Tadic, Ziyech, Tagliafico, Donny ( en Neres) de handschoen op durfden te pakken en je een enthousiast voetballende ploeg zag die door gedurfd voetbal vaak de tegenstander wist af te bluffen en de winst wist te pakken. Vanavond was het een steriel angstig zooitje waarbij je ook aan Donny kon zien dat hij vooralsnog geen leider zal worden in het team wanneer het team om zo'n leider vraagt. Tadic lijkt dat vanaf zijn huidige veldpositie niet meer te kunnen opbrengen en Blind kan het niet in zijn eentje. Van Babel hoef je al helemaal geen aansturing te verwachten ....wat een deceptie vanavond. Het EK lijkt me nu toch wel echt passé voor hem.
2 -2
MichelBoerebach
Het was een uitzonderlijk incident. Sprookje is over. Het was mooi voor anderhalf seizoen. We zijn geen Real of Bayern
0 -1
Lagasj
Kan die man met dat roze kapsel morgen op het eerste vliegtuig terug naar Turkije.
6 -2
TontoKarnaggel
Koop een spiegel....
1 -3
NR9
Wanneer is Neres weer fit. Gaat. Dat ooit nog gebeuren???
2 0
MichelBoerebach
Hou toch op, man. Die heeft meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld. Is hij nu opeens de redder van dit stuurloze Ajax?
1 -4
Tjpknge
Kul, juist nadat Ten Hag hem meer vertrouwen gaf begon hij week na week beter te spelen en ware het niet dat hij geblesseerd raakte, maar anders stond hij nu ook weer bovenaan in de goal/assist ratio.. En waren we hoogstwaarschijnlijk ook doorgeweest in de Champions League, juist die variëteit maakte ons (met de nadruk op maakte..) juist zo lastig af te stoppen.
1 0
PierreHeno
...jij zegt het maar het is helaas pure onzin. Dat hij te weinig heeft gespeeld is daarentegen wel een feit. Dit vooral omdat Ten Hag de keuze wilde maken tussen Promes en Neres i.p.v. iets te bedenken waardoor ze beiden in de basis kunnen staan. Maar goed.....Ten Hag en 'goed coachen' zijn twee verschillende dingen.
1 0
Starkoo
Babel out Naci Ünüvar erin! Taylor voor Nico!
0 -7
altijdwelwat
Kan iemand mij uitleggen wat de exacte meerwaarde is van Babel t.o.v. Lang ? Ik had begrepen dat Babel er direct zou staan . We zijn nu 2 maanden verder en ik heb het nog niet gezien , terwijl Lang is afgerekend op 2 wedstrijden.
4 -3
Duif63
Dat vroeg ik me al af voordat de winterstop voorbij was. Werd weggehoond hier door de kennertjes. Nou je ziet het resultaat. Babel is nog slechter dan Midi na zijn terugkeer.
1 -3
PuurGeluk
0,0 ik snap die hele keuze niet! Nou heb ik niet zoveel verstand van voetbal maar in mijn ogen verlenen wij Babel een gunst met oog op het EK. Het zou fijn zijn als Babel dat terugbetaald met in 1 wedstrijd:
1: één goede aanname
2: één goede pass
3: één goede actie
Dan maak je 100% progressie tov wat ie nu laat zien.
Slappe zak is het tot nu toe.
2 -2
Cupmetgroteoren
Het Ajax publiek wilde Lang weg hebben.
1 -2
PierreHeno
Lang speelt nu degradatievoetbal onderin de kleredivisie. Dan ben je echt niet klaar voor de EL.
1 -2
PuurGeluk
Juist daar leer je voetballen! Die gasten onderin strijden het hardst.
0 0
altijdwelwat
Sinds Lang zijn komst bij Twente pakken ze uit 4 wedstrijden 7 punten inclusief PSV en AZ. Lang speelt goede wedstrijden en levert enorm veel energie , kan simpelweg beter voetballen als Babel en is ook nog eens 13 jaar jonger.
3 0
PuurGeluk
Beter dan
1 0
Bjorn
En even los van de matige voetbalprestatie van Ryan: doe verdomme eens gewoon weer een normaal kleur haar.
4 -2
WZAWZDB14
Bij vlagen speelden we aardig??? Ryan dit was schandalig slecht!
5 -1
PierreHeno
...en Koeman is nu vast ook wel kaar met jou Ryan (denk ik maar zo)
2 -4
MichelBoerebach
Laffe Koe is zeker niet klaar met Babel. Die staat van de zomer gewoon in de basiself bij Oranje. Ik weet het, het is bedroevend.
3 -1
Maxipaxi
Wat een lullige opmerking
2 -1
PierreHeno
voor Babel bedoel je ?
0 0
OpaVerteld
Ten Hag: Wees onverstoorbaar!
Babel: Ik ben daar vrij snel klaar mee...

Mag toch hopen dat TH nu wel klaar is met Babel?
9 -2
arigold
Babel maakt ons aanvalsspel kapot, statisch, zonder diepgang en al helemaal zonder tikkie takka. Wat mis ik Neres en Promes met Tadic in de spits en een diepgaande Donny. Tegenstanders kunnen nu zo eenvoudig verdedigen en backs kunnen ook hoger staan waardoor je sneller counters tegen krijgt.
1 -1
MichelBoerebach
Babel past niet in dit Ajax. Heb deze transfer ook nooit begrepen.
4 -2
Duif63
Het kan verkeren. Een maand geleden was je nog een kakkerlak als je dat zei.
2 -1
WeerDinges
Dat ging vast niet over de inhoud maar over de boodschapper vermoed ik. Vooral de types die tijdens een wedstrijd iedere 15 minuten ten hag en Overmars eruit roepen en die bij een mooie pot niet te betrappen zijn op ook maar 1 positieve bijdrage.
1 0
OdjePils
Ben ook wel klaar mee met Babel!
6 -4
MPAjax
vond babel een beetje high overkomen, zal misschien niet zo zijn maar leek erop

sinds duitsland en turkije is hij er niet op vooruit gegaan, laks geworden door het geld of gewoon geen motivatie meer ?
0 -2
MichelBoerebach
Of gewoon oud en een matige voetballer. Altijd al geweest.
1 -2
AFCA1510
"Zal mss niet zo zijn" hahaha serieus?
0 0
AFCAwooz
Unuvar kan het toch niet heel veel minder doen dan Babel? Naci heeft in zijn kleine teen nog meer voetbal dan Babel in zijn twee voeten. Ok hij trekt het misschien geen 90 minuten maar vanavond hebben we er ook maar 42 gespeeld dus waar praten we over.
2 -3
Duif63
Unuvar was na één helft tegen Nac al helemaal leeg, die kan echt nog niet mee op dit niveau. Babel ook niet, maar door het geweldige aankoopbeleid van onze Marc hebben we niks beters te bieden
0 0
036AFCA97
Babel is gehaald voor zijn diepte, maar wil elke bal in zijn voeten om vervolgens naar zijn directe tegenstander te dribbelen, stil te gaan staan, wat schijnbewegingen doen en hem terugpassen of veel te hard voorgeven.

Het slaat gewoon nergens op. Op deze manier had je beter Antony kunnen halen in de winter en hem kunnen laten aankloten om hem dit seizoen nog te laten wennen aan Ajax en Nederland. Slechter dan Babel had hij het toch niet kunnen doen.

Kan niet wachten tot Neres en Promes terug zijn. Traore moet ook nog ontwikkelen en Tadic hoort in de spits. Bakt er niks van op de flank.
7 0
Kibbahimovic
Plus, door Babel op te stellen, offer je Tadic op naar de rechterkant, Ziyech naar de 10 positie en donny naar een plekje naar achteren
4 0
Bjorn
Voetballend zó zwak vandaag. Geen actie, niet balvast, slecht in de combinatie. Verdomme Ryan met al die ervaring hebben we je juist in deze potjes nodig.
8 0
3sterrenAjax1
ben wel al klaar met babel eerlijk gezegd. voetballend heel zwak en laat zich als ervaren speler kinderlijk provoceren.
8 -2
talent020
Babel liet zich makkelijk opnaaien, leuk dat stukje theater van hem, maar als Routinier gaf hij totaal niet thuis en speelde hij gewoon slecht, ik xou bíjna zeggen geef Danilo maar een kans op zijn plek
4 -1
Mocrodammerr
bij vlagen aardig?? hmmm okeey zal wel
2 0