Hoe Owusu-Abeyie in de jeugd van Ajax terechtkwam

BartVeenstra, 20-02-2020 om 14:55, 2673 views, CONVO Talkshow |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Owusu-Abeyie kijkt met zeer goede gevoelens terug op zijn periode in de jeugdopleiding van Ajax. De aanvaller vertelt in de CONVO Talkshow hoe hij bij Ajax terecht is gekomen en dat levert een bijzondere anekdote op.

Als kind was Owusu-Abeyie altijd al bezig met voetbal. Hij voetbalde met zijn vader en de vrienden van zijn vader op een veldje in de Bijlmer. 'Dat veldje is nu weg', baalt de voormalig aanvaller. 'Voetbal is gewoon echt mijn passie.'

Veel voetballertjes worden gescout door Ajax, maar voor Owusu-Abeyie ging het iets anders. Zijn vader ging op vakantie, maar tegelijkertijd begonnen de Talentendagen bij Ajax. Of zijn moeder hem daar naartoe wilde brengen. Toen de vader van de toen zevenjarige Owusu-Abeyie belde hoe het gegaan was, gaf zijn moeder toe dat ze haar zoon nog niet gebracht had.

De vader van Owusu-Abeyie onderbrak zijn vakantie en ging toen zelf met zijn zoon naar Ajax. Inmiddels waren de Talentendagen al een tijdje bezig en zodoende ging het niet zo makkelijk om alsnog mee te doen. 'We gingen naar De Meer en we gingen het gesprek aan met Co Adriaanse. We waren gewoon ergens naar binnen gekomen, ik weet niet meer hoe, haha. Co zei: "Er zijn al kinderen afgevallen, het is niet eerlijk".'

Uiteindelijk mocht Owusu-Abeyie toch meedoen met de Talentendagen en bij Ajax leerde hij vervolgens veel. 'Bij Ajax leren ze je gewoon de basis. Dat is heel belangrijk als voetballer. Passes, trappen, goed luisteren en gedisciplineerd zijn. Dat is het mooie aan Jaxie, je krijgt dat niet overal. Ajax is daar gewoon goed in: het begeleiden van jongeren en hen klaarstomen voor het eerste van Ajax of een andere club als je het niet redt bij Ajax.'

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PhilRock
Hopeloos ongedisciplineerde voetballer met talent, maar die ondanks véle kansen vrijwel nergens doorbrak.
1 0
GotnohairWedontcare
Deze man zal voor mij altijd het toonbeeld blijven van een megatalent wat het niet heeft waargemaakt. Kan iemand zich een grotere ‘tegenvaller’ voor de geest halen?
0 0
Amp
Freddy adu, hoewel dat vooral kwam door de hype die was ontstaan.
0 0
GotnohairWedontcare
Haha mooi. Ik dacht ook aan Adu, maar ik ken hem alleen van die hype waar jij het over hebt en ik heb hem nooit zelf zien spelen.
0 0
The
Wat een fantastisch EK speelde hij samen met Huntelaar. Na zijn transfer, naar ik meen Rusland, nooit meer echt wat van hem gehoord. Ik ben toen echt fan van hem geworden. Doodzonde dat hij ver is weggezakt.
0 0
Montana
Zo jammer, maakte deel uit van een lichting die in potentie legendarisch zou kunnen worden.
Babel, Collins John, Medunjanin, Afellay. Wisselend succes maar in potentie had dit team een veel groter aandeel kunnen hebben in NL voetbal.
1 0
036AFCA97
Lekker man. Geld pakken als voetballer en daarna lekker beetje rappen over je geld en ondertussen je zakken nog wat verder vullen in combinatie met feesten.
1 0