'Santos dreigt naar FIFA te stappen inzake Giovanni'

BartVeenstra, 20-02-2020 om 08:25, 10919 views, FOX Sports, Gazeta Esportiva |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Santos FC heerst grote onvrede over de handelswijze van Ajax omtrent de transfer van Giovanni. De Braziliaanse club overweegt nu om de zaak voor te dragen aan de FIFA, omdat men van mening is dat het recht heeft op een transfersom.

Braziliaanse media als FOX Sports en Gazeta Esportiva schrijven over de ontevredenheid die heerst bij Santos FC. Giovanni wilde zijn contract niet verlengen bij de club en daar is men bij de club niet blij mee. Omdat Ajax al langer contact had met Giovanni overweegt men bij Santos FC nu naar de FIFA te stappen. Op die manier hoopt men alsnog een transfersom af te dwingen.

Officieel is Giovanni transfervrij en om die reden hoeft Ajax nu alleen een opleidingsvergoeding voor het talent te betalen. In oktober van het afgelopen jaar dreigde Santos-voorzitter José Carlos Peres al naar het CAS te stappen. Toen was Giovanni nog zeventien jaar en sprak hij al met andere clubs, waaronder Ajax.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Gaat Ihattaren verlengen bij PSV? Ik vermoed zo van niet....
0 0
Babayaka
Alweer ? dit stond er 8 weken terug ook al op.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft alleen een probleem als ze voor 1 augustus Giovanni (of zijn zaakwaarnemer) al te kennen heeft gegeven dat ze hem een contract zouden aanbieden na 31 januari (en daar geen toestemming voor had van Santos). Aangezien Ajax al negen maanden geleden aan Giovanni werd gelinkt zou het best kunnen dat ze de regels hebben overschreden.
0 0
JariJari
Danilo hebben we gewoon 2M voor afgetikt hoor: https://www.transfermarkt.com/danilo/profil/spieler/519731
0 0
Suarez16_
Natuurlijk onzin, maar stel je voor dat Gravenberch hetzelfde zou doen en niet zou willen verlengen en hij daarna naar Juventus zou gaan met die vetklep Raiola (gaan al 3 jaar geruchten over). Dan zou je waarschijnlijk dezelfde "emotionele" reactie van Ajax krijgen dat Juventus (en Raiola) een groot talent heeft proberen weg te lokken.
2 0
Cello
In zekere zin gebeurt dat bij Ajax allang......zijn we Malen vergeten?. Zijn we Redan vergeten?. TFM?. JFC?. Om maar een paar te noemen?. Bij hen ging het dan welliswaar om een eerste contract, maar ook daar werd lang gewacht of werden onderhandelingen vertraagd. Lagen de buitenlandse clubs ook allang op de loer (en hadden al contact gehad met speler/zaakwaarnemer). Het gebeurt bijna altijd al....want zo kan ik me ook nog van meer dan 10 jaar geleden herinneren dat Quincy Owusu Abeyie weggekaapt werd door Arsenal.

Hoe vaak hebben we hier wel niet geroepen dat Ajax eerder en sneller had moeten handelen bij dergelijke spelers?. En lijken we gemakshalve eraan voorbij te gaan dat je als club kansloos bent als eenmaal de speler niet wil en zijn beslissing genomen heeft om te vertrekken?. En nu is het eens andersom.

Daarnaast lees ik overal, dat de onderhandelingen tussen Santos en Giovanni-kamp al in mei 2019 geklapt zijn en dat Giovanni al sinds die tijd niet eens meer op de club en het trainingscomplex van Santos is geweest. Giovanni was één van 4 jeugdspelers, die een nieuw contract weigerden. De andere 3 hebben pas recent (wellicht bij naderen deadline) een nieuw contract getekend. Dat gaat al richting één jaar niet voetballen. Waarom heeft Santos niet eerder vermeende malversaties van Ajax laten uitzoeken de laatste maanden?. Immers....toen stond Giovanni nog onder contract. Waarom heeft die club niet min of meer geëist, vanwege dat ie nog onder contract stond, dat deze jongen zich moet melden op de club?.
Nee.....niets van dat alles hebben ze gedaan, maar nu dat er sprake is van een mogelijk contract in Amsterdam komen ze, zo lijkt het, echt in beweging. Want ja....geld hè?.

Daarnaast....ik kan me onmogelijk voorstellen dat juristen van Ajax en wellicht van Giovanni naar dit alles hebben gekeken. Het lijkt me dan ook, dat Santos misschien geen poot heeft om op te staan.
0 0
JariJari
Stel je voor? Meest waarschijnlijke scenario.
0 -1
ajaxxcied4life
Ik zou het eens een keer prettig vinden als de directie emotioneel zou reageren op zo een smerige actie. Echter zijn onze beleidsbepalers iets robotachtiger ingesteld. Ik denk dat ze pogen om er geen woord aan vuil te maken en dat ze een verklaring uit zullen doen gaan van: "Ryan heeft voor zijn eigen toekomst gekozen, helaas ligt die niet bij ons"

Maar natuurlijk. Dit verdient allemaal geen schoonheidsprijs wat die Giovanni Santos flikt.
0 0
036AFCA97
Mensen die zeggen dat je een transfervrije speler niet moet halen als niet de hele wereldtop achter hem aan zit kennen kennelijk Lasse Schone niet ;)
2 0
RaynoFischer
Volgens mij doet Ajax niks verkeerd hier toch?, Giovanni had aangegeven niet te willen verlengen en zodra zijn contract afloopt op zijn 18de te vertrekken.
Daar kan je gewoon een paar maanden van tevoren over onderhandelen
0 0
PierreHeno
....met een beetje hulp van Ajax via Danilo oftewel hoe een koe een haas vangt.
0 0
Babangida83
Het is nu al een tijdje dreigen. Dus ben benieuwd of de daad bij t woord gevoegd gaat worden of dat t enkel een beetje blaffen is.
0 0
Bky
Een speler heeft gewoon het recht zijn contract uit te dienen en daarna naar een andere club te gaan. Santos heeft hier weinig te zeggen.
3 0
VoorOnzePloeg
Wat is dit voor onzin? Hij heeft er toch geen contract, en nergens staat dat je een opleidingsvergoeding móet betalen. Dat hun dat willen is jammer voor hun
0 0
Dubbelvla
dit is toch juist precies hoe het bosman-arrest werkt en hoe ajax al sinds 1995 wordt genaaid? maar och wee als we dit zelf toepassen.
4 0
iammike
Als het de categorie Danilo Pereira is ga je toch niet mogelijk ellende op de hals halen. Als die echt zo goed is had de Europese top er ook wel achteraan gezeten
0 -7
RaynoFischer
Kon naar Chelsea, zelfs stage gelopen daar dacht ik
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ze krijgen toch opleidingsvergoeding, hij staat toch vrij om geen contract te tekenen en transfervrije status te vergaren... ze willen geld
2 0
Rdk1983
Tja, als jongens niet willen verlengen, is dat hun eigen keus.
0 0
wolterx
Is voor Danilo niet 2 miljoen betaald volgens de Telegraaf?
3 0