'Keepertje werd gescout tijdens de Fun Games'

JesseTH, 16-02-2020 om 22:35, 8766 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Floris Roos, actief bij de Supportersvereniging Ajax, houdt veel mooie anekdotes over aan zijn werk bij de Ajax Kids Club. Zo kwam een jonge keeper in de jeugdopleiding van Ajax door mee te doen aan de Fun Games in de rust en nodigde een meisje David Neres bij haar thuis uit.

Allereerst vertelt Roos in de Ajax Podcast over de jongeling die gescout werd. 'Er was een keepertje, Boaz Rinckes, die keepte bij FC Purmerend. Hij deed mee aan de Fun Games en die viel zó goed op. Hij hield bijna alles tegen. Dat hebben ze bij Ajax op de tribune ook gezien en hij zit nu dus bij Ajax in de jeugdopleiding. Hij is gescout tijdens de Fun Games. Hij wil absoluut de nieuwe André Onana worden.'

Een ander verhaal komt uit IJburg, waar meerdere Ajacieden wonen. 'Er was een meisje die in IJburg woont. Neres kwam bij haar in de straat wonen. Ze wilde hem welkom heten, maar niet meteen aanbellen. Ze had een brief geschreven, haar stoute schoenen aangetrokken en dat bij hem door de brievenbus gedaan. Daar stond in: kom je een keertje bij ons barbecueën? Want ik ben zo blij dat je bij ons in de straat bent komen wonen.

'Een paar weekjes later ging de deurbel', vervolgt Roos. 'Ze was zelf niet thuis, dus haar vader deed open. Toen stond er een gozer voor de deur met een zonnebril, pet en een blonde vriendin. Dat was dus Neres. Hij zei: we are here for Lilou. Ze hebben elkaar niet meer gezien, maar zij heeft er vooral het gevoel aan overgehouden dat hij voor haar aan de deur is geweest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vdhaas
Nette brief van dat meisje. Ze had ook gewoon 'I am Lilou. Come to me' kunnen schrijven
0 0
Oeroeboeroe
Daar zou ik toch mee oppassen. Straks kent ze geen Engels en schrijft ze “come in me” dan heb je niet alleen de poppen aan het dansen.
0 0
Jornnn
Idd. Taal blijft een lastig ding.
0 0
Hagmag
Warme buurt dat IJburg.
0 0
mgtow
Neres kom snel terug van je blessure aub. Je bent geweldig.
0 0
AFCAMM
Prachtige actie van Neres.
3 0
036AFCA97
Hahaha Neres echt een held
2 0
AjaciedRK
Neres baas
2 0