Eiting: 'Ik heb te veel meters gemaakt'

JesseTH, 16-02-2020 om 19:25, 9448 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting is van mening dat hij zondag tijdens Ajax - RKC Waalwijk te veel heeft gelopen. Erik ten Hag sprak al over de veldbezetting en ook de jonge middenvelder is van mening dat de Amsterdammers het in fases beter moesten doen.

'Ik heb te veel meters gemaakt. Zeker in bepaalde fases, waarin we te snel van omschakeling naar omschakeling gingen', aldus Eiting tegenover AT5. 'In de laatste fase van de tweede helft, waarin de ruimtes groot worden, loop je nog zó veel onnodige meters. Het is niet dat ik dan even iemand laat lopen. Dan sprint je natuurlijk terug.'

Tijdens de wedstrijd leek Ajax in een tweestrijd te zitten. Enerzijds moest het duel met RKC tot een goed einde gebracht worden, maar komende week wacht ook de Europa League. 'Je hebt natuurlijk een publiek dat je wilt blijven vermaken, maar je hebt donderdag ook weer een wedstrijd. Het is niet zo dat je tijdens deze wedstrijd helemaal naar de volgende kijkt, maar als het 3-0 staat, is het wel belangrijk om na te denken over wat je gaat doen.'

De verslaggever van dienst stelt dat de concurrentie met zes punten voorsprong weer even uit het zicht is, maar Eiting denkt daar minder makkelijk over. 'Ten eerste is zes punten een goede uitgangspositie. Voordat wij tegen PSV speelden, stonden we gelijk in punten. Twee wedstrijden later zijn het zes punten. Er kan hartstikke veel gebeuren, maar we staan er goed voor en zijn zelfverzekerd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ik zie dat hij nog niet een hele wedstrijd scherp is, ook neemt hij minder risico dan gewenst soms.
In vergelijking met bijvoorbeeld Schone zie ik hem toch wel een rol hebben,hij heeft een goede pass ,kan verdedigen,een aardig schot en een heel aardige techniek.
Als hij explosiever wordt en met meer vertrouwen gaat spelen dan heeft hij wel potentie, het is een intelligente gozer dus ik reken een beetje op hem.
0 0
Woodenshoe
Hij gaat niet explosiever worden.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik vond dat er niet genoeg gelopen werd in balbezit, dan wordt er altijd te veel gelopen in verdedigend opzicht
0 0
AlexIbarra
Door al zijn blessures ontwikkelt hij zich traag, maar heeft hij ook een mooi excuus om een 'belofte' te blijven.

Spelers als Eiting met nul fysiek en veel inzicht, worden in mijn ogen pas nuttig als ze echt superieur zijn in het lezen van een wedstrijd, dus sowieso na hun 25e.
Maar niemand met een beetje skills blijft tot na z'n 25e bij Ajax. (Toch Joel?)

In Italië zijn ze blij als je 10 jaar lang bij de selectie meehobbelt en van je 28e tot 33e basisklant wordt. Bij ons ligt het verwachtingspatroon iets anders.
Ben heel benieuwd hoe het de komende jaren zal gaan, ik zie hem niet gauw vrijwillig vertrekken en zie ons hem ook niet zomaar wegsturen.

Het zou sowieso fijn zijn als hij eens een jaar blessurevrij blijft. Zodat hij in ieder geval qua training dezelfde belasting en ontwikkeling heeft als de rest vd selectie en voor ons het hele jaar een optie is. Of hij dan 10, 30 of 50 keer basis staat, zien we wel.
Hij moet een hoger tempo en meer weerstand aankunnen op een gegeven moment.
4 0
MarLuuk76
Ik snap werkelijk waar nooit dat er supporters over gewicht of overgewicht van spelers oordelen. Je mag er toch wel vanuit gaan dat er geen overgewicht is. En is het er wel worden ze niet opgesteld. Gasten worden iedere dag gemonitord.

Vanmiddag ook zo’n kerel met z’n Traore is 10kg te zwaar.
4 0
de-Ajacied
Juist in de omschakeling komt Eiting nog steeds veel te kort en daardoor lijkt ook zijn zelfvertrouwen weg te zakken. Het waren weer erg veel balletjes 3 meter opzij
3 -1
AFC34
Jammer dat hij zo traag is, denk dat er bij hem nog wel winst te behalen valt trouwens, oogt al sinds ik hem volg een beetje mollig. Misschien het de Ligt traject volgen, die heeft heel erg veel aan snelheid gewonnen en is een stuk forser geworden, wat niet ten koste ging van zijn voetballende kwaliteiten. Trainen met hardlopers dus.
2 -1
Ozymandias
Ik dacht ook altijd dat Eiting wat mollig was maar toen zag ik hem een keer in alleen zo'n strak onderschirt en werd het me duidelijk dat hij dat helemaal niet is. Na zijn blessure was hij wel wat molliger doordat hij natuurlijk weinig had kunnen trainen maar inmiddels lijkt het meeste daarvan er wel weer vanaf.
0 -1
Dastaan
Hij heeft een goede paas in z’n benen maar daar is ook alles mee gezegd. Denk niet dat hij beter wordt dan dit. Leuke speler voor de breedte om zo nu en dan te laten spelen als spelers rust moeten krijgen. Verder denk ik dat als deze jongen een basisplaats krijgt, Gravenberch steeds vaker mag spelen dat Marin einde van het seizoen verkocht gaat worden. Als je al tegen RKC niet mag invallen dan wordt het wel heel erg lastig. Toch denk ik dat Marin onder Ten Hag geen eerlijke kans krijgt om te kunnen spelen. Zonde is dat.
3 -1
stopperspil
Veel meters maar wel alles in één tempo
2 -1
Ozymandias
Eiting is alleen geschikt als '6' en zolang Ajax met een '10' speelt is dus er gewoon geen goede positie voor hem in het elftal. Als linker- of rechtercentrale middenvelder moet hij een veel te grote ruimte bespelen en worden zijn zwakke punten daardoor problematisch.
1 -3
Dexy
Dit inderdaad. Eiting is eigenlijk alleen geschikt voor het systeem met de punt naar achteren, daar excelleerde hij ook in het elftal van Jonk.
1 -1
Lagasj
Te langzaam dus nutteloos deze speler
Nooit vooruit denken en alles risicoloos , alles breed en terug.
Wegwezen.
4 -6
Knalpot
Pirlo was ook nutteloos? wat een dom gelul toch altijd. Deze jongen moet het spel versnellen met zn voeten maar daar heeft ie ook zn medespelers voor nodig, als die niet al teveel moeite erin steken om vrij te lopen of diep te gaan dan kan ie ook niet veel anders.
5 -3
insectenverdelg
Vond Carel leuke voetballer, maar tegen Getafe heb je t gif van Martinez nodig. Als je dus moet kiezrn tussen Blind en Ziyech in de basis (omdat 2 teveel risico is) zou ik altijd voor Blind gaan.
4 -1
AFC34
Eens wbt Martinez, die oogt ook wat sluwer in duels, los van zijn gif. Die weet wat er gevraagd wordt, wanneer hij wel en niet moet gaan liggen of een beuk moet uitdelen. Blind of Ziyech is een lastige. Denk dat ze beide broodnodig zijn, en voornamelijk die stugge verdediging doorbreken is belangrijk en dat kunnen ze beide op hun manier. Voor nu neig ik naar Blind, maar speelden we eerst thuis had ik voor Ziyech gekozen.
0 0
insectenverdelg
Maar je kan er niet 2 maar 60 minutrn op voorhand laten spelen. Dat betekent dat er 1 normaal gesproken de 90 minuten moet uit kunnen spelen. Dan kan je ze beide opstellen. Van te voren al weten dst je ze beide in minuut 60cmoet wisselen is een no go.
0 0
Cruijffthebest
Gaat het niet redden voor Ajax 1 wat betreft het niveau waar Ajax heen wil en wil blijven!
3 0
mallerd
Ja als je gewoon de bal sneller laat gaan ipv eerst nog ff ermee te gaan lopen dan hoef je ook geen veel meters te maken. Handelingssnelheid moet echt omhoog Eiting en ik denk eerlijk gezegd niet dat hij daartoe in staat is. Hij kan echt wel leuk voetballen, maar komt voor Ajax 1 gewoon te kort hoe vervelend dat ook is.
3 -5
vincent_DV
Helemaal eens. Eiting is in eigenlijk alles net niet goed genoeg. Handelingssnelheid, hij is te langzaam, zowel qua snelheid aan als zonder bal, hij kan niet verdedigen, eigenlijk alles is het net niet behalve zijn trap. Ook is ie al 22, wat iedereen ook wel makkelijk vergeet. Op je 22e moet je vind ik bij Ajax minimaal al met gemak mee kunnen draaien, welke tegenstander dan ook, maar daar is ie absoluut niet aan toe.
1 -2