NOS: Ten Hag rouleert amper ondanks volle agenda

BartVeenstra, 12-02-2020 om 15:15, 4647 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Statistiekenbureau Opta Sports concludeert dat Ajax-trainer Erik ten Hag zijn spelers relatief zwaar belast in vergelijking met zijn collega's bij andere topclubs. De NOS schrijft dat Ten Hag ondanks de volle agenda eigenlijk amper rouleert.

In het vorige seizoen speelde Ajax liefst 82 procent van de speelminuten met de eerste elf. Dit seizoen komt dat neer op 77 procent. Het rouleren bij Ajax dit seizoen wordt vooral veroorzaakt door blessure en schorsingen (in Europa). Bij Liverpool - een club die ook een druk schema heeft - speelt men 68 procent van de speelminuten met de eerste elf.

Onder Peter Bosz rouleerde Ajax vaker. Toen lag het percentage op 71, zo schrijft de NOS. Daarbij is het opvallend dat Bosz vaak aanvallers wisselde en juist nu heeft Ten Hag vooral problemen met zijn aanvallers.

De NOS vindt het echter 'veel te kort door de bocht' om naar aanleiding van bovenstaande cijfers te concluderen dat de aanpak van Ten Hag niet goed is. 'Onder leiding van Bosz werd de titel aan Feyenoord verspeeld, mede door onnozel puntenverlies in duels na Europese optredens.

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Vitesse? Zet in en krijg 10,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Wel is t zo dat Ten Hag extreem laat wisselt. Heeft zeker impact op de fitheid.
2 0
ajaxinho
Heel irritant!!

Gebruikt ook zelden 3 wissels.
Huntelaar liep voor niets warm.

Kon Younes wel begrijpen dat hij niet wilde invallen.
Een paar minuutjes toen de wedstrijd gespeeld was.
1 0
Babangida83
Over Younes: we vragen van spelers dat ze karakter tonen. Tonen ze karakter, gaan we t afstraffen. Younes had wel degelijk een punt. De wissel had ook helemaal geen nut, afgezien dat je een EL-finalist er mee tergt.
0 0
Juichtoon
Na Europese duels punten verliezen is geen onnozelheid, eerder een zekerheid. Alle ploegen presteren onder na een Europees duel. Geldt zelfs voor de top 4 -5 van Europa. Wat je wel kunt doen is zorgen dat na een Europees duel vaak thuis speelt en of tegen een gemakkelijke tegenstander.
Het spelen van een Europees duel kost je in het duel erna zeg maar 1 doelpunt. Een normale 1-2 wordt een 1-1, een 0-0 wordt een 1-0 nederlaag.
Het voorbeeld jaar met Peter Bosz zit ook het duel met Groningen uit in waarin Nijhuis ' vergat' 3 strafschoppen te geven en hij liet Groningen de 1-0 scoren na een overtreding op Onana, die hij gezien had zo verklaarde hij na afloop, maar de Ajax spelers protesteerden niet.
1 0
PierreHeno
Nou ...met al die blessures valt er in elk geval helemaal weinig meer te rouleren.
0 0
Babangida83
Vanwege weinig roulatie ontstaan de blessures? Kan ook.
0 0
RuffRhythim
Haha, vergelijken ze dit nou echt met een topclub uit de Premier League die 188 selectiespelers per topclub op de loonlijst hebben staan?
0 0
AjaxRobEnschede
ja lekker makkelijk dit .. Bosz stelde het 2e op in de beker en daar lagen we dus ook tegen Cambuur al in de kwartfinale uit ... Er was juist ook kritiek op Bosz (ook intern van Marc) dat Bosz teveel met dezeflde speelde ... o.a. PSV uit belangrijk 0-1 verlies en daarom geen kampioen .. Volgens mij verschillen ze niet echt veel op dit gebied ...
2 0
Babangida83
Verschil zit m in t wisselbeleid. Niet de basisopstelling.
0 0
Joseph
Heeft dit seizoen door blessures ook weinig mogelijkheden gehad, maar het klopt dat sommige spelers altijd spelen onder ten Hag, wat niet altijd nodig is.
2 -1
ajaxdordtt
Het is kreesie.
2 -1
ferrari2009
Te crazy
0 0
appeltje
Minder vaak je beste elftal opstellen = meer kans op puntenverlies.

Bovendien had je natuurlijk ook vaker kunnen rouleren als Ajax niet zoveel blessures had gehad.
0 -2
MrPink
Bosz had het aan het begin al verkloot, helaas. Wou denk iets te snel zijn spelletje erin stampen.
0 -1
Joseph
Uhm, Bosz moest een heel team opnieuw leren voetballen na het drama van de Boer.
2 -1
MK77
Aan het begin van het seizoen werd nog gezeurd dat er te veel gewisseld werd van samenstelling.
2 0