Fledderus: 'Franse interesse in Sierhuis verrast mij'

ThijsZwagerman, 29-01-2020 om 19:05, 5212 views, RTV Noord |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mark Jan Fledderus heeft de concrete belangstelling van Stade Reims voor Kaj Sierhuis bevestigd, maar is wel verbaasd over de interesse van de Fransen. Sierhuis wordt momenteel door Ajax verhuurd aan FC Groningen en Fledderus, technisch directeur van de Noordelingen, reageert op de geruchten rondom een overgang van Sierhuis naar Frankrijk.

‘We moeten nu met Ajax in overleg. Ik moet zeggen dat de Franse interesse in Sierhuis mij verrast, maar wij hebben het eerste recht om hem te kopen, dus het is nu zaak om duidelijkheid te krijgen hoe het precies zit’, vertelt Fledderus aan RTV Noord.

FC Groningen heeft inderdaad het eerste recht om Sierhuis te kopen, maar kan pas komende zomer van dit recht gebruikmaken. De Telegraaf meldde eerder dat Stade Reims een miljoenenbod voor Sierhuis bij Ajax heeft neergelegd en om die reden gaan de Amsterdammers nu met FC Groningen in gesprek. Sierhuis maakte dit seizoen zes doelpunten en gaf drie assists in zestien competitieduels. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Ik ben wel benieuwd naar wat Stade voor hem wil neerleggen. Overigens denk ik dat Sierhuis bij Groningen volledig op zijn plek is.
1 -1
AsensioWillemsen
Verkopen aan groningen, meteen optie om terugkopen gebruiken en doorverkopen met winst
2 -3
Boer
Ik denk dat het zo niet werkt. Groningen heeft met Benschop al een spits laten gaan en moet wel een vervanger kunnen halen. Die is nu duurder dan in de zomer, want welke club verkoopt zijn eerste spits.
Even rekenvoorbeeld: FC Groningen kan Sierhuis kopen voor 1 miljoen. Ajax kan hem voor 1,5 miljoen terugkopen. Stel Reims biedt 5 miljoen. Dan maakt Ajax 4,5 miljoen winst. Je zult daarvan een redelijk deel moeten afstaan aan Groningen anders is voor hen verkoop aan Reims niet zinvol. Ik denk dat Sierhuis amper goed genoeg is voor Groningen, laat staan voor Ajax. Als je hem voor 5 miljoen verkoopt en gunt Groningen 1,5 maak je nog dikke winst. Dat bedrag zou je nooit ontvangen voor een reserve van Jong Ajax in de KKD. Spelen in de eredivisie heeft voor flinke meerwaarde gezorgd. Tenzij er bijzondere bepalingen in de huurovereenkomst staan, kan Ajax niet zonder toestemming FC Groningen hem verkopen. Ik zou zeggen gun die boeren een leuk bedrag en pak de winst.
0 0
Sjaakvaak
Moet er wel een optie tot terugkoop zijn. Beetje ingewikkeld ook. Gewoon Groningen een klein deel van de som gunnen.
1 0
AsensioWillemsen
Die optie is er dat is al lang bekend
0 0
Fredschuit1
Het is geen pop.. Speler blijft baas over zijn eigen toekomst..
1 0
EuforischeRealist
Maar kennelijk heeft hij er wel oren naar want anders hoeven Ajax en Groningen dit helemaal niet uit te zoeken.
1 0
AsensioWillemsen
Als Kaj naar frankrijk wil is dit de optie waarbij iedereen winst kan maken en tevreden is
2 0