Kluivert: 'Weinig aangetrokken van kritiek na Ajax-vertrek'

ThijsZwagerman, 29-01-2020 om 17:05, 7475 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Justin Kluivert heeft zich naar eigen zeggen weinig aangetrokken van de kritiek die hij kreeg nadat hij Ajax in de zomer van 2018 verruilde voor AS Roma. De jonge aanvaller had de kritiek wel verwacht en stelt dat zijn vertrek een bewuste keuze was.

‘Ik heb me weinig aangetrokken van de kritiek na mijn vertrek bij Ajax. Ik wist dat het zou komen, daar stelde ik me op in’, vertelt Kluivert in gesprek met Voetbal International, waarna hij zijn vertrek ietwat toelicht. ‘Het is een bewuste keuze geweest, dat ging echt niet van de ene op de andere dag. Het is mijn carrière, mijn leven en uiteindelijk beslis je daar zelf over. Als je dan de knoop doorhakt, moet je honderd procent achter die keuze staan. En laten zien dat het een goede beslissing is.’

Dat laatste wil Kluivert doen in het shirt van AS Roma. Momenteel is de Nederlander in Italië bezig aan zijn tweede seizoen, maar met name vorig jaar vond hij het raar om zijn oude club, Ajax, aan het werk te zien. ‘Het was voor mij best gek naar Ajax te kijken. Vooropgesteld: ik heb echt genoten van hun successen en van het spel. Maar omdat ik net weg was, was het vreemd dat ik er zelf niet meer tussen liep. Je kent de jongens en de club zó goed. Dat gevoel slijt niet zo snel.’

In Italië wordt Kluivert nog regelmatig aangesproken over het spel van Ajax. ‘Mensen in Italië vinden het mooi dat er altijd maar weer talenten doorbreken. Het is natuurlijk ook heel bijzonder. Kijk nu weer naar Ünüvar, die op zijn zestiende debuteert en ook nog meteen scoort. Voor die jongen zelf is dat fantastisch én het geeft een boost aan andere jonge talenten. Het bewijst dat bij Ajax je dromen kunnen uitkomen, als je daar hard voor wilt werken. Hoe jong je ook bent. Dat is ook een verschil met andere landen. Bij Roma hoor ik met mijn twintig jaar tot de allerjongsten spelers van de selectie. Dat besef ik goed. Ik hou mijn oren en ogen de hele dag open, ik wil leren van de oudere spelers hier. Want ik ben nog lang niet waar ik wil zijn.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Waarom wordt er op deze site überhaupt nog aandacht besteed aan kleine Justin ?
0 0
ricky10
Hij trekt zich volgens mij überhaupt niet veel aan van wat een ander hem zegt of adviseert. Ik zal niet zeggen dat hij geen kwaliteit heeft, maar alles wat om hem heen hangt staat mij tegen, dat heb ik ook met Lang.
0 0
Meerkoet
Weinig aangetrokken van kritiek na Ajax-vertrek
Totaal geen zelf reflectie, dat mag. Maar dan is het niet gek dat de publieke opinie niet echt positief is. Is niet vreemd als je ziet dat zijn (stief)ouders dit ook niet hebben.
0 0
Babayaka
Doorbreken van talenten is ook wel weer een beetje over.
De ligt en de jong en dan van beek naar dat is het wel.
De rest is gewoon middelmaat
1 -4
Sluk
Zit het zoontje van Patrick Kluivert ook op voetbal?
2 -1
swing
Blijft een raar kind die Justin.
2 -1
Schip
Ik werd ook wel getriggerd om naar te reageren op zo'n titel, maar is het eigenlijk compleet normaal wat hij hier zegt. Natuurlijk weet je dat er een shitstorm over je heen komt en dat je je daarvoor af moet schermen, als je eenmaal voor een vroegtijdig vertrek gaat.

Verder zegt hij enkel positieve dingen over Ajax. Al is de norm wel een paar lichtjaren gedaald, nadat Bergwijn zegt dat hij het mooi vond dat AJax verloor van Spurs. Zelfs een coach die nooit wat met Ajax heeft gehad als Advocaat, was aangeslagen na die nederlaag.

Hoe dan ook, wellicht eens tijd om Justin gewoon te zien als een oud jeugdspeler die een slechte beslissing heeft gemaakt. Niet als verrader of i.d. Voor die trofee heeft Bergwijn toch wel de meeste punten gesprokkeld.
8 -2
LangeTermijn
Zo naar dat Bergwijn, getypeerd als 'Amsterdammer' nog even fijntjes refereert aan de pijnlijke uitschakeling. Mafkees.

Kluivert was een potentieel kind van de club met een geweldige vader. Jammer dat het zo heeft moeten lopen met Raiola en hij geld belangrijker vindt dan clubliefde. Dat het een beetje pijn doet is wel te merken aan de Justin wie?-commentaren. Ik gun kleine Kluivert meer succes dan Bergwijn!
2 0
ajax4ever01
Justin, nog zo'n nep ex-Ajacied die voor het geld koos ipv aan zijn sportieve carriére.
4 -1
ajaxdordtt
Je zou maar bij VI werken en dat hersenloze gelul van Justin moeten ontcijferen.
4 -2
Lagasj
Mamma... pottie, ik moet poepe.
3 -2
Ajaxhart
In vergelijking met de rat bergwijn, is Kluivert altijd zeer positief over Ajax gebleven.
2 -2
3sterrenAjax1
de kritiek ging niet zozeer erom dat hij weg ging. maar de manier waarop. continu het logo kussen en zeggen dat hij gaat verlengen puur om tijd te rekken zodat hij basisspeler bleef. om vervolgens niet bij te tekenen en de club zwart te maken. gewoon een hele laffe streek.
4 0
WZAWZDB14
Het kan best jouw leven zijn Justin, maar die carrière van jou heb je puur en alleen te danken aan ajax. Je doet net alsof het een straf was om bij ajax bij te tekenen voor meer geld, zodat ajax later wat meer aan jou kon verdienen.
Verwend kut kind.
4 0
Joseph
Die jongen heeft zo ontzettend zitten balen toen hij zag wat hij achter gelaten had..

Maar man, wat ben ik blij dat Tadic in zijn plaats is gekomen!
4 0
Ansjo
Volgens mij is dit allemaal in zijn hoofd gepraat door die golddigger van een moeder die hij heeft.
1 0
Radie125
ctrl alt delete
6 0
Hollister
Hij blijft het proberen..... beetje aandoenlijk eigenlijk, maar van mij geen respect, sorry.
Meneertje stelt dat dit geen bevlieging was en dit onderdeel was in zijn carrière planning... volgens mij kunnen we aardig wat quotes van hem terughalen waarin hij dus liegt als barst... ook dat gekus en geklop op ons logo is zo hypocriet als wat.... hij zal het nooit toegeven, maar heeft wel degelijk heel vaak en heel veel spijt van zijn keuze... alleen die 1,8 miljoen redenen per jaar doen hem nog af en toe een glimlach op zijn gezicht toveren. Al het andere wat uit zijn mond komt is bullshit
6 0
Fredschuit1
Ach ja.. Hij miste de dubbel en de CL campagne van ons en hoogstwaarschijnlijk het EK. Dat voor wat smerige Italiaanse euro's extra.. Invallen in Italië met 30 man op de tribune en een atletiekbaan er tussen. Lekker man..
6 0
Superman
Blijft een eikeltje die gefrusteerd is van het mislopen van deze mooie Ajax jaren.
3 0
Labrador
De grote Justin Kluivert... Speelde 2x Rutjes voorbij en dacht dat hij klaar was voor het grote werk.
10 -1
Fredschuit1
Haha, echt he..
1 0
Koningtoto
Hij trekt zich er niks van aan, maar raakt er niet over uitgesproken. We geloven je allemaal hoor Justin, eerlijk waar.
3 0
EersteAanname
Wij ook niet van al jouw oppervlakkige praatjes die je maar al te graag de wereld in slingerde Justin...
3 0
Bonno1978
Even Just-in case: het interesseert ons niet..
8 0
Murtagh
Waarom krijgen we nog steeds nieuws van deze no-body
12 0