Bonnah vertrok naar Leipzig: 'Zagen me als middenvelder'

JesseTH, 28-01-2020 om 22:45, 7265 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Solomon Bonnah, voormalig jeugdspeler van Ajax, richt zich tegenwoordig bij RB Leipzig op de positie van middenvelder. De jongeling ervaart in Duitsland een hele andere manier van trainen en kent daarmee een veelzijdige opleiding als jeugdspeler.

'Bij Ajax werd ik een centrale verdediger', vertelt Bonnah in gesprek met Voetbal International. 'Toen werd ik doorgeschoven en kwam ik met grote jongens in het team. Toen kwam ik op rechtsback te spelen en speelde ik daar vier of vijf jaar. Bij Oranje speel ik dat nu ook, bij Leipzig bijna elke wedstrijd op het middenveld.'

'Toen ik met ze in gesprek was, zeiden ze dat ze me meer als een middenvelder zien', spreekt de jeugdinternational over de periode van zijn vertrek bij Ajax. 'Ik vind het een leuke positie, want ik houd ervan om heen en weer te gaan. Ik ben een beetje een box-to-box-speler en word meestal vergeleken met Kanté. Hij is mijn idool. Ik vind hem echt een goede speler.'

Bonnah vertelt over de manier van trainen in Duitsland. 'Bij Leipzig trainen we op donderdag op je eigen verbeterpunten. Je spreekt met de assistent-trainer een tijd af en dan ga je oefenen. Ik train veel op lange ballen, het schieten met mijn verkeerde been en het dribbelen in kleine ruimtes. Bij Ajax ging alles meer in een groep. Maar daar heb ik ook ontzettend veel geleerd, dat zeker.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankBeton
Ben rete benieuwd of deze jongen het redt bij Leipzig
1 0
Babangida83
Wel jammer om te lezen dat er bij Ajax blijkbaar minder focus ligt op het individu... Wel is het logisch dat hij bij Leipzig op t middenveld speelt. Dat is wel vaker zo. Spelers die in Nederland verdediger zijn, kunnen door hun nog redelijk goede techniek in Duitsland en Engeland gewoon prima op het middenveld mee.
0 0
Ajax27
Ach wat een onzin. Je hoort altijd dat het bij Ajax in de hogere jeugdelftallen voor het grootste gedeelte om het individu gaat. Alles om het klaarstomen van jong talent voor het 1e. Dus omdat iemand die nu 16 zegt dat ie tot zn 15e vooral groepsdingen deed bij Ajax, ligt de focus niet meer op het individu? Op je 16e begint het pas echt.
1 0
Hollister
Blijft jammer dat deze jongen vertrokken is.. zeer veel potentie
2 -1
AlexIbarra
Jammer dat hij is vertrokken. Ik heb een paar leuke optredens van hem gezien in de jeugd en zoveel jeugdwedstrijden kijk ik niet.. :)
Juist een type-Kanté die zijn fysiek al mee heeft, kan veel baat hebben bij een jarenlange Ajax-opleiding om aan de technische en voetballende aspecten te schaven.

Je weet het nooit maar tot nu toen hebben nog weinig naar het buitenland vertrokken jeugdspelers de top gehaald.
3 0
Lazell
Kante is de beste stofzuiger die er is, maar is juist zo geweldig omdat hij voetballend ook een hele dikke voldoende is, zowel aan de bal als in zijn passing.

Als het goed is hoeft een type Kante niet veel meer aan zijn voetballende aspecten te schaven ;)
0 -1
AlexIbarra
Daar heb je gelijk in maar in de praktijk kun je volgens mij beter eerst het voetballen goed onder de knie krijgen, en daarna het stofzuigen perfectioneren. ;)
0 0