'Je krijgt bij Ajax een echte topsportmentaliteit'

FinnDekker, 28-01-2020 om 12:25, 5763 views, Het Amsterdamsche Voetbal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Yanic Wildschut is nog altijd trots op en blij met zijn tijd in de jeugd bij Ajax. De aanvaller van Maccabi Haifa speelde van 2007 tot 2010 op De Toekomst, hetgeen hem heeft gevormd als voetballer. Voornamelijk op mentaal vlak werd hem in Amsterdam het een en ander bijgeleerd, waar Wildschut naar eigen zeggen nog steeds de vruchten van plukt.

'Je krijgt daar écht een topsportmentaliteit mee', stelt de 28-jarige tegenover Het Amsterdamsche Voetbal. 'Je moet simpelweg de beste willen zijn, discipline bezitten én mentaliteit en karakter hebben. De laatste jaren van de jeugdopleiding krijgt iedereen het gevoel er bijna te zijn. Wanneer dat niet bij Ajax is, kan je wel weer bij een andere club terecht.'

Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Wel speelde Wildschut bij onder meer ADO Den Haag en VVV Venlo in de Eredivisie, waarna hij via een lange tijd in Engeland in Israël neerstreek. Zijn liefde voor Ajax blijft echter bestaan. 'Ajax is mijn club die ik nog altijd als een échte Amsterdammer volg. Ik bijna blij dat ik daar drie jaar mocht spelen, want de club heeft mij echt gevormd in die tijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oxxer
Prima toch een jongen die het niet gered heeft maar toch lovend praat over de club. Genoeg verhalen gelezen van ex spelers die alles en iedereen de schuld geven waarom ze het niet hebben gered.
0 0
altijdwelwat
Paniek Wildschot .....deze jongen kon echt alleen maar hard rechtdoor .....
0 -2
Robeerke
Ken 'm eigenlijk meer uit z'n Heerenveen periode, vond het altijd wel een interessante speler. Retesnel. Jammer dat ie uit het oog verloren is.
0 0
mgtow
Bij daarentegen psv krijg je een lijstje met adressen voor de beste kapsalon mee.
0 0
KlasseLasse
of pizza
0 0