De Jong baalt van gemiste kans in basis Ajax

BartVeenstra, 27-01-2020 om 14:05, 5732 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Siem de Jong was de nederlaag bij FC Groningen dubbel vervelend. Niet alleen baalt de ervaren middenvelder van de nederlaag (2-1), maar ook van zijn gemiste kans in de basis van Ajax.

De Jong kreeg zondagmiddag van trainer Erik ten Hag - bij afwezigheid van Hakim Ziyech, David Neres en Zakaria Labyad - de kans in de basis, maar kon gedurende zijn minuten op het veld niet overtuigen. 'Natuurlijk was dit een grote kans voor mij', zegt De Jong tegen onder meer het Algemeen Dagblad. 'Als we hier hadden gewonnen en ik goed was geweest, dan waren de kansen op speeltijd voor mij zeker gegroeid.'

Na een uur spelen werd De Jong - samen met Ryan Gravenberch - gewisseld voor Carel Eiting en Lassina Traoré. In het laatste halfuur speelde Ajax een stuk beter en dat is geen goed teken voor de kansen van De Jong. Ten Hag, die voorafgaand aan de wedstrijd zijn vertrouwen uitsprak in De Jong, moest toegeven dat het zonder De Jong beter ging lopen. 'We speelden ons beste spel inderdaad pas in het laatste half uur. Dat kan ik niet ontkennen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Zuiderling
Als Siem deze week hoog in de concentratie traint zal Erik het wellicht overwegen om het tegen PSV nog eens te proberen met hem.
1 0
PetrusKeizer
hij is tenminste eerlijk, persoonlijk kan ik dat waarderen. Dat hij zo laat gewisseld werd is niet zijn schuld/verantwoordelijkheid, dus eigenlijk valt hem niets te verwijten.
0 0
Sonofafca
Hij is te traag komt elke keer een stap te laat. 3x tegen spakenburg ja leuk maar dat is geen Groningen. Ten hag is voor mij nu ongeloofwaardig die er werkelijk niets van snapt.
1 0
Ajax27
haha.. zo kun je alles recht lullen. Als Spakenburg zoooo slecht was, waarom hebben dan niet alle 4 de voorhoedespelers minimaal 3 x gescoord? Siem heeft gewoon een neusje voor de goal, kun je niet ontkennen. En blijkbaar werkt hij als een paard op de trainingen en bewijst ie tegenover Ten Hag dat ie een kans moest krijgen. Nou... dan krijg je een kans. Hij heeft de kans niet genomen, jammer voor hem. Volgende wedstrijd zal daar dus iemand anders staan.
0 0
Ajax1960
Siem had zes balcontacten in de eerste helft. En geen een pas naar voren
Liep rond zonder plan en probereerde niet eens een verloren bal terug te winnen.
1 0
Boer Gijs
Dat wist iedereen van te voren al. Hag heeft gewoon je kansen verkloot hoe ironisch het ook klinkt.
0 0
PeterVKV
Siem pinchhitter. Verder niets. Vecht het maar uit met Huntelaar.
1 0
Raoul14
Hij komt gewoon tekort voor dit Ajax, was ook al afgeschreven en naar Australie verbannen. Maar het is een sympathieke jongen met een Ajax hart. Hij kan er ook niets aan doen dat hij wordt opgesteld, moet hij weigeren dan?
1 0
Freddy
Koning verstoppertje
3 0
Markopantelic007
Een troost voor Siem: Voor onze trainer hoef je geen goede wedstrijden te spelen, sterker nog een goede voetballer te zijn om in aanmerking te komen voor een basisplaats.
0 -1
rodnet
De keuze voor Siem de Jong tegen Groningen is het dieptepunt van het tijdperk ten Hag tot nu toe. Tegen Spakenburg maakte Siem 3 fatsoenlijke doelpunten maar had verder nauwelijks balcontacten, sterker nog, met zijn positionering liep hij in de eerste helft voortdurend Traore in de weg. Hoe je dan kunt verzinnen dat hij tegen een serieuze tegenstander wel even Ziyech kan vervangen is mij een volledig raadsel.
2 0
MPAjax
knvb had gebelt:"Erik, kan jij de competitie weer een beetje nieuw leven in blazen", erik:"tuurlijk, ik weet de aangewezen persoon daarvoor"
3 -1
Marcao
Wij balen ook. Ik zal Siem voor altijd dankbaar zijn voor zijn topwedstrijd tegen Twente en "zijn" kampioenschap. Maar - zoals Hazes het al zong - "de koek is op. Hij kan het niet meer brengen op een acceptabel niveau.
2 0
Labrador
Sneu voor hem maar sinds zijn blessures is hij nooit meer de oude geworden. Het is tekenend dat het na zijn wissel wél ging lopen en dat moet voor ten Hag een harde en hopelijk leerzame les zijn. Er is absoluut nog geen man over boord maar de poppetjes moeten vanaf zondag wel op de juiste plek staan. Te beginnen met het middenveld. Martinez terug op en Schuurs centraal achterin. T
4 0
RuffRhythim
Nou, aangezien TH zijn optreden slechts "Jammer voor hem" vond zie ik hem wel weer volgende keer basis staan hoor....

The horror...
2 0
Ansjo
Tis gewoon triest van alle kanten dat ze Siem de Jong weer op laten draven. Laat die vent toch gewoon gaan naar een club uit Amerika ofzo. Hij loopt alleen maar in de weg. Siem de Jong, Marin, Alvarez en tegenwoordig ook Huntelaar voegen gewoon niets meer toe en lopen alleen in de weg.
5 -4
Luie
We hebben meer spelers nodig dan de basis 11 dus laat ze maar rustig wennen en misschien wordt het nog wat
0 -3
geDaante
Meer goede spelers naast de basiself inderdaad, dus geen spelers die de boel meteen zwaar verzwakken. En zeker niet als je betere jeugd hebt lopen.

Het is qua beleid gewoon weer als pre-revolutie, ook qua organisatiestructuur trouwens.
2 0
gi0vanni
Is weer zo? Je bedoelt was al aardig zo. Vanaf de dag dat JC eruit is gezet hebben ze gelijk de jeugdopleiding verpest. De nieuwe manier is grote talenten kopen en maar hopen dat ze van een zo hoog niveau zijn dat ze bij het eerste mee kunnen.
Maar goed als straks Blind, Ziyech en Neres terug zijn gaan ze de ED slopen.
0 0
SoNick
Dat Ajax het laatste halfuur beter begon te spelen, lag niet per se aan de Jong. op basis van het spel kon evengoed van de Beek naar de kant komen of iemand uit de machteloze voorhoede.
Het inbrengen van Eiting deed hoe dan ook wel het spel veranderen.
1 -1
geDaante
Een middenvelder die in compact spel door druk van Groningen zichzelf nooit aanbiedt, altijd maar weer diep loopt en in de dekking staat zonder slimme gaten te trekken, verpest het hele middenveld.

Samen met Donny, die ook een beetje die neiging heeft in de opbouw al diep te staan, wordt het helemaal kansloos, en laten ze Gravenberch in de steek.
1 0
krachtpatser66
Nee. Van der Beek ging juist beter renderen toen Siem eruit ging. Je kunt niet Siem en Donny naast elkaar spelen. Eiting kwam er toen in. Daardoor kwam er meer voetbal in het spel.
2 0
JariL95
Speel gewoon met Eiting en Gravenberch achter Donny. Laat Babel en Promes veel van kant wisselen en Tadic moet die ballen ontvangen en Donny tussen de linies vanuit zijn kracht laten spelen. Je mist het voetballende vermogen van Frenkie de Jong, maar Eiting en Gravenberch kunnen beiden van achteruit voetballen.
0 0
Luie
Wanneer je de wedstrijd volgde zag je het inderdaad ook wel aankomen dat Groningen er doorheen zou zitten en we meer kansen zouden gaan krijgen het laatste half uur.
0 0
Vlieske
Klopt. Er is geen spelverdeler. Gravenberch kan dit niet. En als je dan met de Jong en van de beek speelt dan is die jongen helemaal alleen. Van de Beek speelt verstoppertje en de Jong moet van ten hag rond de spits komen. Kansloos systeem.
0 0
krachtpatser66
Klopt helemaal. Ik had zelf eigenlijk gekozen voor een middenveld met: Promes, Donny en Eiting. En achterin met: Dest, Schuurs, Martinez, Nico. En voorin met: Traoré, Tadic, Babel.
Wanneer knikkert Ten Hag Veltman e's keer uit de basis?. Die Lammers van PSV draait hem helemaal dol a.s. zondag. Met Schuurs erin heb ik meer vertrouwen op een goede afloop. Want in de JC schaal had Lammers niet veel in te brengen tegen Schuurs. Schuurs/Martinez waren ook het koppel tegen AZ. Stengs en Boadu waren niet echt goed tot op het laatste moment na. Daar heeft Schuurs wel van geleerd. Ik zou het aandurven met deze 2 tegen PSV. En zeker geen Veltman.
0 0
Vlieske
Hoe maak je spelers kapot... Van Marin, alvarez, dan weer ekkelenkamp, dan weer de Jong. Ze krijgen allemaal 1 kans en dan loopt het niet en zijn ze een makkelijk slachtoffer. Geef spelers is vertrouwen ipv van dat continue wisselen. Dan weer dest, dan weer mazaroui. Spelers weten zo niet meer waar ze aan toe zijn.
5 -1
MPAjax
wat je zegt klopt helemaal, wat te denken van bijna een heel seizoen magallan niet opstellen maar hij moet wel ineens in de belangrijkste minuten van de halve finale invallen
0 0
Boer Gijs
Met alle gevolgen van dien
0 0
Redrum
En uitgerekend de allergrootste prutser krijgt juist wel oneindig veel kansen.
4 -1
Vlieske
Klopt. En spelers zonder enige toekomst
0 0