'Zijn superbelangrijke spelers, natuurlijk missen we die'

BartVeenstra, 27-01-2020 om 07:30, 2354 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dat Ajax het zondagmiddag tegen FC Groningen zonder vaste basisspelers André Onana, Daley Blind, David Neres en Hakim Ziyech moest doen was een gemis, zo geeft Donny van de Beek toe in gesprek met De Telegraaf. Zonder het viertal werd er met 2-1 verloren.

'Die jongens zijn superbelangrijke spelers voor ons en natuurlijk missen we die', zegt Van de Beek. De middenvelder vindt wel dat de spelers die zondag wél op het veld stonden meer moeten laten zien. 'Die extra scherpte, het winnen van duels en het veroveren van tweede ballen heeft niks met kwaliteit te maken. Dat zijn zaken die iedereen moet beheersen. We weten met welke inzet FC Groningen speelt. Dat doen ze al jaren. En dat wij daar de eerste helft niet mee konden omgaan, is gewoon niet goed.'

Met PSV (thuis) en FC Utrecht (uit) wordt het programma van Ajax er ook niet per se makkelijker op. Van de Beek spreekt dan ook over 'moeilijke wedstrijden'. 'We moeten leren van FC Groningen-uit en Sparta-thuis en ons snel verbeteren. We moeten zorgen dat we weer in een goede flow komen en helemaal niet naar anderen kijken. Vorig jaar hadden we ook een mindere serie. Het is nu aan ons om het tij te keren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Donny was heel slecht gisteren. Veel te vaak te veel te diep.
Dat kan misschien met Ziyech die de bal komt halen, maar niet met Siem de Jong daar. Dan moet je in de tweede lijn blijven. Donny liet gisteren zijn mede middenvelders compleet verzuipen. De Jong werd overbodig en Gravenberch kwam te vaak er alleen voor te staan. Hij verdient een afbrander hiervoor. Want het had gevolg voor alle aspecten van het spel die normaal veel beter verzorgd zijn. De bal heroveren in de tweede lijn, het druk zetten, het goed staan.
Dit had allemaal te maken met het spel van Donny.
0 0
krachtpatser66
Ja Donny. Je mag dit wel zeggen en het is ook terecht. Maar wie had in mijn ogen de schuld bij de 1-0?. Juist: jij, meneer!. Je stond erbij en keek ernaar hoe Warmerdam zomaar kon opkomen, indribbelen en de pass aan Sierhuis geven. Jij stond het dichts bij om Warmerdam af te stoppen. Maar dat deed je niet!. Over scherpte gesproken!.
0 0
Schip
Met zulke spelers wals je over tegenstanders heen. Zonder zulke spelers heb je nog steeds een prima team, al zul je dan ook een beroep moeten doen op jeugd en een werkend spelconcept. En die laatste twee worden gewoon onvoldoende gebruikt.
0 0
krachtpatser66
Helemaal mee eens.
0 0
Knalpot
Met zulke spelers wals je ook niet over deze tegenstanders heen en als er iets is wat je zeker niet moet doen is op je jeugd vertrouwen in wedstrijden waar de tegenstanders tot over de grens gaat, dat hebben de uitwedstrijden tegen Groningen en Utrecht o.a. de laatste 10 jaar wel uitgewezen. Gravenbergh gisteren ook weer zo'n voorbeeld, verzoop volkomen omdat hij niet gewend is om zoveel tegenstand te krijgen. Je kunt je het beste ertegen wapenen en dan win je zulk soort wedstrijden uiteindelijk gewoon op kwaliteit.
0 0
krachtpatser66
Ongeacht welke spelers er op het veld staan: je moet de guts hebben om er vol in te gaan. Voor elke overwinning moet er keihard voor gestreden worden, op welke manier dan ook.
0 0
jollie18
Wanneer zou Neres weer kunnen spelen. Denk dat we in de komende weken niet dichterbij de titel komen maar dat AZ ons voorbij gaat. Zonder Ziyech of een andere creatieve speler is het niks met Ajax.
0 0
Cupmetgroteoren
Heb je gezien hoe zwak de eredivisie is?
0 0