Babel zwijgt over opstelling: 'De trainer bepaalt'

JesseTH, 26-01-2020 om 19:55, 6291 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Babel zag Ajax zondag in de gekozen samenstelling niet voor de dag komen zoals er getraind werd. Gaandeweg het duel rouleerden de aanvallers van Ajax nog volop, waarbij Babel op alle posities uitkwam, maar dat mocht niet baten. Of de basisopstelling de juiste was voor het duel met FC Groningen, laat Babel aan Erik ten Hag.

'Ik denk dat je dat aan de trainer moet vragen. Hij bepaalt de opstelling en wij moeten proberen onze taken zo goed mogelijk invullen', vertelt Babel aan De Telegraaf. 'Het ging vandaag als ploeg niet zoals we trainden en het gepland hadden. Op een gegeven moment ging ik in de punt, op het einde naar links. Zo wordt er met poppetjes geschoven om toch een optimaal resultaat te halen, maar helaas was het niet genoeg.'

De ervaren aanvaller sluit niet uit dat de drie punten alsnog binnengehaald zouden worden wanneer de 2-2 nog enigszins op tijd was gevallen. 'Daar gok je op. Ajax zijnde weet je dat je in staat bent om goals te maken. Als je op dat moment een 2-2 had kunnen maken, hadden we daar misschien extra energie uit kunnen putten om de 2-3 te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuffRhythim
Het is wachten tot Ziyech en/of Neres weer terug is, want Babel vind ik op zijn hoogst aardig om hem erbij te hebben voor de breedte, dus niet als basisspeler. Ik heb het idee dat hij het systeem (nog) niet begrijpt waardoor het juist stroever verloopt voorin.
Dat begint al met het feit dat ie op rechts start, maar op links komt het er ook nog niet uit.
3 0
Robeerke
Allemaal brave jochies maar iemand moet een keer opstaan en zeggen "Erik, dit kan niet."
1 -1
Eastwood
Ik denk niet dat Erik dat pikt.
0 0
Jornnn
Ik vind Babel nog wel tegenvallen hoor. Had hem sterker verwacht.
3 0
johnantoni
Zie de trainer in staat om balazs dzoedzak in de winter nog te halen, heeft met hem gewerkt bij Psv..
0 0
MPAjax
onbegrijpelijk dat hij het van babel af laat hangen, met eiting en traore in het begin had hij gewoon gewonnen vandaag
0 0
Labrador
Tja wat moet hij anders zeggen. ten Hag had in mijn ogen moeten starten met Eiting maar dat is achteraf. We hebben verloren, terecht in mijn ogen en dat is zuur.
0 0