Eiting: 'Moest zorgen dat we aan het voetballen kwamen'

JesseTH, 26-01-2020 om 18:50, 3383 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Carel Eiting probeerde zondagmiddag tijdens zijn invalbeurt tegen FC Groningen meer voetbal in het elftal van Ajax te brengen. De jongeling zelf is van mening dat hem dat aardig lukte, maar tot het behalen van punten leidde dat niet.

'Zij speelden met twee spitsen. Daarachter lag ruimte en die moest ik gaan bespelen', legt Eiting tegenover Veronica Inside zijn rol uit. 'Ik moest zorgen dat we aan het voetballen kwamen en ik denk dat het goed lukte. Op een gegeven moment brachten ze een nieuwe jongen en die ging wat meer op mij staan. Toen kwam Martínez wat meer vrij.'

Al voordat Eiting het veld inkwam, bemoeide hij zich met het spel van Ajax. De middenvelder riep iets naar Dusan Tadić en legt dat na afloop uit. 'Joël (Veltman, red.) dribbelde in en er was geen diepgang aan de contrakant. Dat hebben we nodig, want zij houden het zó klein. Ik kwam er zelf in en helaas waren de eerste twee ballen die ik eroverheen legde slecht. Het was wel de intentie om ervoor te zorgen dat de ruimtes groter werden en we meer tussen de linies konden spelen.'

Uiteindelijk verloor Ajax en het lijkt geen toeval dat dat uitgerekend in Groningen gebeurt. 'Ik ben hier twee keer geweest en twee keer hadden we het heel lastig. Ik denk dat ze er bovenop klapten en wij het te veel lieten lopen. We wonnen te weinig tweede ballen en durfden te weinig te voetballen. De ruimtes zijn er, je moet ze alleen durven te bespelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Je merkt aan alles dat Eiting een slimme gozer is die ook echt tactisch denkt als een middenvelder. Gravenberch is een speler met genoeg potentie, maar is tactisch nog niet zo ver. Frenkie en Schone waren vorig jaar de spelers die het middenveld in handen hadden, maar vandaag was er niemand die dat op zich kon nemen. Eiting viel prima in en ik ben benieuwd of hij hierop verder kan borduren.
4 0
Soccerskins
Eiting vulde het goed in maar tegen PSV zie ik toch liever Gravenberch in de Basis. Met Promes op 10 zou Donny ook een minder aanvallende rol krijgen als dat hij vandaag had.

Traore
Babel - Promes - Tadic
Gravenberch- Vd Beek
Nico - Martinez - Veltman - Dest
Onana (?)

En niks anders Erik!
2 0
HsvHoek
Gravenbergh pas weer in seizoen 2021/2022 opstellen moet nog heeeeeeel veel leren zagen we vandaag. Is ook geen schande gezien z'n leeftijd, we zullen zien maar ik betwijfel of het echt een grote voetballer gaat worden, ik zie het gewoon niet (op dit moment).
0 0
Bky
Je kan prima Babel uit dat team flikkeren, Promes gewoon naar de buitenkant en zowel Gravenberch als Eiting opstellen. Dan heb je ook direct voetbal in je as.
1 -1
Soccerskins
Hoe zou het middenveld dan staan bij jou? Vraag me af of Gravenberch en Eiting een goed en ervaren genoeg blok vormen, al lijkt het bij PSV natuurlijk nergens op.
1 0
Bky
Mijn opstelling tegen PSV zou zijn:

Promes - Traore - Tadic;
Gravenberch - Eiting - Donny;
Nico - Martinez - Schuurs - Maz;
Onana.

Geen gezeik, voetbal op elke positie. Maz of Dest is mij om het even, lichtelijke voorkeur tegen sterkere tegenstanders voor Maz. Veltman eruit en t.e.a.b., Siem eruit en gewoon contract verscheuren. Marin en Alvarez t.e.a.b., die doen beide pijn aan mijn ogen. Babel als pure stand-in, beter is hij niet.
2 0
Zollner
Juist
0 0
Soccerskins
Ik zou met Tadic Rechtsbuiten altijd kiezen voor Dest op rechtsback. Sergino gaat er 3x zo makkelijk overheen als Nous. Maar dan kies ik wel voor Veltman in plaats van Schuurs omdat er achterin anders te weinig vastigheid zit.
0 0
Bky
Veltman opstellen voor vastigheid is een illusie. De enige die voor echte vastigheid zorgen in de verdediging zijn Nico en vooral Blind. Haal je Blind weg, dan kom je er heel snel achter dat Veltman een leuke meevoetballer is, maar meer niet. Stel gewoon Schuurs op, zal ook fouten maken, maar ik zie liever een jeugdtalent een fout maken dan een Veltman, die nu toch wel beter zou weten dat je een bal gewoon met wegperen als die richting een keeper toe hobbelt die net zijn eerste Eredivisie speelt.
1 0
Soccerskins
Kan zeker kloppen, alleen denk ik dat je (Vooral nu Daley niet beschikbaar is) een organisator mist wanneer je Veltman gaat vervangen met Schuurs. Ze maken allebei fouten, zoveel is wel duidelijk, en als Blind niet geblesseerd was dan had ik zonder twijfel ook voor Schuurs gekozen
0 0
Dit is mijn club
Die Gravenberch mag dan wel ook wel met een andere instelling het veld ingaan. Verliest vandaag de bal waar de 2-0 uit komt, maar is te gemakzuchtig om vervolgens te proberen zijn fout goed te maken.
0 0
foensai
ondanks je geringe speeltijd in deze pot. heb jij het heel goed ingevuld. veel meer rust... ja een pass verkeerd, jammer dan, dat waren er veel meer vandaag. maar Carel vult het prima in als verbindings speler.
4 0