Ziyech direct betrokken bij 35 procent van Ajax-doelpogingen

ThijsZwagerman, 26-01-2020 om 10:15, 7062 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech kampt met een kuitblessure en om die reden moet Ajax de creatieveling enkele weken missen. Een flinke domper voor Ajax, aangezien Ziyech van grote waarde is in het aanvalspel van de Amsterdammers. Het Algemeen Dagblad beschrijft hoe groot zijn invloed is aan de hand van enkele statistieken.

‘Geef Ziyech de bal en er volgt gevaar voor het vijandelijke doel. Het klinkt simpel, maar de cijfers accentueren de contouren van een machine’, schrijft de krant. ‘Met 85 schoten en 67 gecreëerde kansen was de Marokkaan direct betrokken bij 152 doelpogingen (in de Eredivisie, red.). Dat zijn er niet alleen minstens 36 meer dan elke andere Eredivisiespeler, het is ook nog eens 35 procent van alle doelpogingen van Ajax.’

‘En om het nog scherper te stellen: Ziyech was in de laatste twee competitieduels van Ajax bij liefst 20 van de 27 doelpogingen direct betrokken’, besluit het Algemeen Dagblad. Zondagmiddag speelt Ajax op bezoek bij FC Groningen pas voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen zonder Ziyech. Eerder miste de linkspoot in de competitie alleen het duel met Fortuna Sittard door een lichte blessure.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij FC Groningen? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
85 schoten en slechts 6 goals ....Dan help je dus ook behoorlijk wat om zeep. Loopt wel los vanmiddag, er is nog voldoende scorend vermogen.
0 -2
terminator10
Je naam past je wel azijnzeiker we hebben het gezien vandaag
0 0
de-Ajacied
Ziyech is niet alleen heel belangrijk voor het creëren van kansen maar ook in het meeverdedigen en het afjagen. Dus om de slag om het middenveld te winnen
Dat los je niet op met Eiting
0 0
Web
31xAjax lees dit eens goed
Misschien maakt dit jou wakker?
Promes loopt tegen een kansloze voorzet van Ziyech aan.
Wartaal noemen ze dit.
0 0
31xAjax
Nu gebruik je weer een woord dat ik nooit gebruikt heb.....
0 0
Web
Leugenaar, dat is nog het ergste
0 0
Bky
Een mooie test voor andere spelers als Tadic, Promes en Donny om op te staan.
0 0