Ontdekker Traoré: 'Ik wist: Lassina moet naar Ajax'

ThijsZwagerman, 26-01-2020 om 09:35, 8678 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Rahim Ouédraogo heeft een belangrijke rol gespeeld in de komst van Lassina Traoré naar Ajax. Ouédraogo, oud-speler van FC Twente, runt de voetbalschool in Burkina Faso waar Traoré van zijn tiende tot zijn zestiende speelde. Gedurende die jaren raakt Ouédraogo onder de indruk van de spits.

‘Van kleins af aan was hij de aanvoerder van de groep. Ik wist: Lassina moet naar Ajax. Uit mijn tijd in Nederland kende ik Ajax als een goede club voor jonge talenten’, zegt Ouédraogo in gesprek met de NOS. De oud-profvoetballer tipte de Amsterdammers destijds over Traoré en zodoende verscheen de Burkinees op de radar van Ajax.

Ajax stalt Traoré vervolgens voor anderhalf jaar bij satellietclub Ajax Cape Town, waarna de spits begin 2019 de overstap maakt naar Amsterdam. Bij Ajax werkt Traoré nu samen met trainer Erik ten Hag, iemand die Ouédraogo nog kent uit zijn FC Twente-tijd. ‘Erik is een trainer die jonge spelers goed kan ontwikkelen. Hij heeft me beloofd dat hij gaat zorgen dat Lassina een goede speler wordt.’

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
***1900***
Someone, get this man a cookie!
0 -2