Van der Gaag baalt: 'Een harde leerschool geweest'

JesseTH, 24-01-2020 om 22:55, 4699 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mitchell van der Gaag heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de met 3-3 gelijk gespeelde uitwedstrijd tegen NEC. De oefenmeester zag zijn ploeg voetballend erg goed voor de dag komen, maar dat bleek niet genoeg voor de zege en dat stemt hem toch ontevreden.

'Ik denk dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, alleen we hebben twee punten verloren', klinkt de eerste conclusie van Van der Gaag in gesprek met FOX Sports. 'Dat hebben we een beetje aan onszelf te danken. Ik vind de tegengoals weggegeven. Maar als je ziet hoe we gespeeld hebben, dan vind ik dat we met de jonge jongens prima voor de dag gekomen zijn. Qua resultaat ben ik dus niet tevreden, maar in de uitvoering heb ik hele goede dingen gezien.'

Bij de 1-3 van Brian Brobbey leek de wedstrijd in het voordeel van Jong Ajax beslist te zijn, maar niets bleek minder waar. NEC stond op en knokte zich terug. 'Op dat moment is de spirit er bij NEC uit en dan krijgen zij vleugels als ze de 2-3 maken. Daar zagen we er gewoon niet goed uit. Uiteindelijk krijgen we dan ook nog de 3-3 en dan is het al helemaal een harde leerschool geweest.'

Ook als trainer kon Van der Gaag genieten van de goal van Brobbey, maar hij weet ook dat je er als ploeg niet te lang bij stil kunt blijven staan. 'Ik kan er wel van genieten, maar je gaat gelijk door. Het is jammer, omdat je een vervolg wilt geven aan de resultaten die we neerzetten. Maar qua performance, het voetbal, kun je op momenten genieten. Alleen na afloop is het even zuur.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
van der gaag had brobbey moeten laten staan ..
0 0
Redrum
Jong-Ajax kreeg echt drie schijtgoals tegen. Een totaal onnodig weggeven penalty en twee ballen die met veel geluk goed vallen. Zonde, want ze speelden bij vlagen vrij goed. Er zitten echt wel een paar interessante spelers bij. Toch genieten om te zien hoe die jonkies het profclubs als NEC zo moeilijk maken.
0 0
MaximilianRosse
Die 2-3 was een domme fout van Castillo en hij had het de hele wedstrijd lastig tegen die rechtsbuiten (de beste man van NEC). Mensen kraken hem nu allemaal af vanwege deze wedstrijd maar hij heeft sinds hij bij Jong Ajax speelt alleen maar goede wedstrijden gespeeld. Dit hoort er gewoon bij. Ik verwacht dat Ajax die optie tot koop gewoon gaat lichten.
3 -1
Babangida83
Dat is niet waar. Al die andere wedstrijden liet hij heel vaak beslissend zijn mannetje lopen.

Tenminste, aan de bal ok, maar qua concentratie verdedigend is het structureel erg matig. Als ik diplomatiek mag zijn.

Wil niet zeggen dat hij slecht is, maar dat is wel een belangrijk aandachtspunt als hij voor t eerste de concurrentie wil aangaan.
0 -1
JariL95
Die jongen presteert gewoon prima bij jong. En des te beter dat hij gisteren een klote avond had, dat is alleen maar beter voor zijn ontwikkeling. Elke week een makkie, daar leren de jonkies echt helemaal niets van en dan staan ze stil in hun ontwikkeling. Hoe meer weerstand in de KKD, hoe sterker en slimmer deze jongens worden. Het resultaat is van ondergeschikt belang.
3 0
MaximilianRosse
Helemaal mee eens JariL95.
0 0
VoorOnzePloeg
Zulke dingen krijg je met een jonge ploeg
1 0
Dapperestrijders81
Ik ben echt onder de indruk van van der Gaag. Alleen ik zou het een te grote gok vinden om hem de opvolger van ten Hag te benoemen. Ben sceptisch door affaire Keizer geworden.
2 0
OdjePils
Castillio stond ook weer als een chick te verdedigen...
6 0
ram
Ik heb het niet gezien. Maar aangezien ik denk dat hij niet duur is en groeipotentie heeft, zou ik hem zeker overnemen.

Maar als ik hoor dat mensen hem als opvolger van Nico zien... Nee, dat lijkt me nog niet.
1 -2
blessure
Brobbey had nooit gewisseld mogen worden.
0 -5
Knalpot
Nee we gaan een 17-jarige niet meer wisselen want misschien kantelt een wedstrijd daardoor wel.
1 0
appeltje
Hoezo? Dit team moet ook zonder Brobbey leren functioneren.
4 0
Tjpknge
Wel fijn dat hij het nu ook in het grote mannenvoetval laat zien. Daar was namelijk nog wel enige twijfel over. Maar zie hier, hij laat nu zien dat hij niet alleen maar tierde op zijn fysiek en toch ook echt goed kan voetballen.
0 0
appeltje
Brobbey is alsnog sterker dan 95% van de volwassen spelers in de KKD. Dus dat voordeel blijft hij houden.
0 0
Schip
Klopt. Kracht en massa is een ding, maar zo timen dat je in duels al die kracht kunt inzetten is een talent. Je zag geregeld NEC-ers een paar meter wegvliegen. En dat van een 17 jarig joch. De scheids liet dat echt te weinig toe vind ik.

Maar hij blijft wel een echte voetballer. Heb bij vlagen echt genoten, ook van J. Timber.
0 0