Traoré speelde pas bij Ajax op voetbalschoenen

JesseTH, 24-01-2020 om 16:35, 20466 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lassina Traoré heeft een andere jeugdopleiding gehad dan menig Nederlands jeugdspeler, zo blijkt uit zijn interview bij Inside Ajax. Als jongeling in Burkina Faso maakte hij op blote voeten kennis met de bal, terwijl hij in Nederland pas voor het eerst op schoenen speelde.

'Dat is de regel. Ze doen dat nog steeds op de opleiding van Rahimo (voetbalteam in Burkina Faso, red.)', begint Traoré te vertellen. Het is een land waar veel armoede heerst, maar het spelen op blote voeten wordt niet enkel als negatief gezien. 'De jonge spelers spelen op blote voeten. Om balgevoel te krijgen en een goede techniek. Tot je twaalfde. Daarna speel je op voetbalschoenen.'

En dus duurde het tot zijn eerste stageperiode in Amsterdam tot Traoré begon te voetballen met schoenen aan. Sinds zijn officiële komst naar Ajax in 2019 stelt de spits allerminst teleur. Hij speelde al een totaal van 31 wedstrijden bij Jong Ajax, waarin hij 21 maal doel trof. Ook maakte hij al in zeven duels minuten in Ajax 1.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Ik was meteen fan na zijn eerste oefenwedstrijd tegen PEC vorig jaar. Hij liet meteen zien dat hij heel goed was in de kleine ruimte en oog had voor zijn medespelers die in schoringspositie stonden. Dat vond ik heel bijzonder voor een net 18 jarige spits uit Africa. Daarvan verwacht ik dat hij wil aannemen en schieten, of dribbelen en schieten. Maar als sterk aanspeelpunt is hij de perfecte spits voor Ajax. Ik voorspelde in augustus dat hij Dolberg er uit zou spelen. Ik denk nu dat hij Tadic uit de spits gaat spelen.
7 0
3*stars*3
Top cijfers van hem in jong Ajax.
Iemand zei na zijn basisdebuut, dat Dolberg ook goed begon.
Zeker en Dolberg begon zelfs top.
Maar body en gretigheid van Traoré had hij niet.
Daarnaast lijkt deze kerel, leergierig om ook te leren van de oudere concurrenten.
Heb alle vertrouwen in hem.
8 0
Schip
Die twee zijn echt in niets vergelijkbaar denk ik.
2 0
Pheadrus
Ik vind Dolberg niet goed in de kleine ruimte. Ik vind Dolberg ook niet zo'n goed aanspeelpunt. Dolberg heeft ruimte nodig.
2 0
ajaxdordtt
Dolberg was dan weer veel verfijnder. En deed het wel tegen clubs van een heel ander kaliber dan ADO en Spakenburg.
1 -1
Chesterson93
Dat duurde ook nog even.
1 0
Mikee
Ik heb zelfs nog nooit op voetbalschoenen gespeeld bij Ajax.
5 0
Tecmessa
Poeh, pittige jeugd gehad zeker ;-)
2 0
Ron403
Ik word heel blij van deze speler. Echt een beest en ontzettend goed in meevoetballen, absoluut niet egoïstisch ook. Kijk erg uit naar hoe hij zich gaat ontwikkelen.
5 0
DeMeervanweleer
Ik ook, heeft denk ik ook de absolute wil om te slagen. Geen verwend papkindje, maar een man met en missie. Hij is denk ik, nu al de beste spits van Ajax. Hoop dat Ten Hag het ook durft met hem als eerste spits , bang voor een fysieke tegenslag hoef je met hem in ieder geval niet te zijn, in die zin hebben we de opvolger van Enoh-zo-hard-als-ebbenhout.
1 0
altijdwelwat
Lijkt mij sterk , heeft 2 jaar bij Ajax Capetown gespeeld voordat hij naar Ajax kwam. Maar goed voor het verhaal is het natuurlijk prima , ontwikkeld zich goed ! Het is te hopen dat hij voldoende minuten gaat maken.
0 -1
Nick88
Is Ajax Capetown geen Ajax dan?
0 0
AFCAMM
Misschien bedoelde hij idd Ajax, maar men spreekt in bovenstaand artikel over Amsterdam.
0 0
DrD3k
Dat hij daar stage liep en voor het eerst op schoenen speelde inderdaad.
Maar waarom reageer ik eigenlijk,
die kerel heeft het hele artikel niet gelezen.
0 0
ajaxdordtt
Als je het artikel nou leest voor je bijdehans gaat doen.
2 0