'Tweede hindernis van BeNeLiga is genomen'

FinnDekker, 23-01-2020 om 18:40, 10298 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De komst van de BeNeLiga is weer een stapje dichterbij, zo melden verschillende Nederlandse media. Donderdag werd gestemd voor een nieuwe stap richting een eventuele fusering van de Eredivisie en de Jupiler Pro League. Het onderzoek gaat namelijk een nieuwe fase in.

'Dat besloten elf Nederlandse en Belgische clubs vandaag nadat het bureau Deloitte de resultaten presenteerde van een onderzoek naar een fusiecompetitie. Daarmee is een tweede hindernis genomen', schrijft Voetbal International. 'Er is gekeken naar de sportieve consequenties, financiën, competitieformats, culturele en fiscale verschillen.'

Ajax en tien andere grote clubs uit beide competities gaven aan door te willen met het onderzoeken van de mogelijkheden. 'Mocht de BeNeliga daadwerkelijk van de grond komen dan zou die gevormd gaan worden door tien Nederlands en acht Belgische clubs', tekent De Telegraaf op. 

De Amsterdammers hebben overigens een grote stem in de vergaderingen. De kans op doorgang zou klein zijn als Ajax geen brood ziet in de BeNeLiga. Dit omdat men ook met een schuin oog kijkt naar een Europese supercompetitie. Maar vooralsnog zeggen de Amsterdammers geen nee. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaciedvooraltijd1434
Een BeNeLiga is geen oplossing naar mijn mening.

Reden hiervoor is dat de inwonersaantallen van België en Nederland nog steeds kleiner zijn t.o.v. de topcompetities waardoor een financieel gat blijft bestaan. Je zult vele clubs een doodsteek geven. De supporters van deze clubs raak je kwijt en zullen zeker niet de BeNeLiga gaan volgen, de beste spelers spelen immers nog steeds niet in deze competitie. Tv geld zal ook niet stijgen want voor sponsors is ergens anders meer te halen.

Het enige wat je bereikt is dat vele NLse clubs hun hoofd niet boven water kunnen houden en dat het aantal clubs vanuit Nederland afneemt.
0 -1
RusselWestbrook
De redenen waarom hier tegen zijn zijn echt belachelijk. Te ver reizen, prijzen uit het verleden doen er niet mee toe, het is zielig voor FC Groningen.

Are you fucking kidding me?

Afstand Amsterdam tot het meeste zuidelijke punt van België: 400 km. Een land als Frankrijk is bijna 1000 km van noord naar zuid. Duitsland idem. Hoe kunnen ze daar dan in hemelsnaam competities hebben als Nederland - België al te veel van het goede is voor de diehard supersupporters die jullie altijd claimen te zijn? Je wordt nog maar meer diehard ofzo, jankbal.

Zal ik je een geheimpje verklappen? De prijzen uit het verleden doen er nu ook niet toe. Prijzen hebben een houdbaarheidsdatum van 1 jaar. Als je de eredivisie wint, mag je CL spelen. Als de beker wint, dan mag je EL spelen. Als je de CL (of EL) wint, mag je Europese Supercup spelen, en als je de CL wint mag je WK voor clubs spelen. Daarna doen al die prijzen er helemaal geen fuck meer toe.

Het is voor bijna alle Nederlandse clubs ook zielig om tegen Ajax en PSV te voetballen. Al meer dan 50 jaar veroordeeld tot een gevecht in de marge, want PSV en Ajax verdelen de titels. Meer dan 75% van alle landskampioenschappen in het profvoetbal zijn door Ajax of PSV gewonnen. Meer dan 90% van alle landstitels zijn door Ajax, PSV of Feyenoord gewonnen. Profsport is oneerlijk, profsport is ontzettend zielig als je geen geld hebt.

En daarom moeten we werken aan een grotere competitie, zodat we meer geld krijgen.

Dat gezegd hebbende, vind ik persoonlijk België en Nederland samen nog te klein. Gezamenlijke bevolking van 28,6 miljoen.

Schotland (Rangers en Celtic).
Oekraïne (Shaktar, Dynamo)
Rusland (CSKA, Spartak, Zenith).
Nederland (Ajax, PSV, Feyenoord)
Belgie (Brugge, Antwerpen).

Zorg dat je die 12 topclubs met de neuzen dezelfde richting op krijgt en ga dan in gesprek met clubs uit de grotere landen die door clubs van een half miljard gedomineerd worden. Valencia, Sevilla, de beide Olympiques, Dortmund, Schalke, HSV, etc.

Steek je middelvinger op naar de UEFA en maak je eigen Europese competitie.
3 0
AFCAsphere
“Hoe kunnen ze daar dan in hemelsnaam competities hebben als Nederland - België al te veel van het goede is voor de diehard supersupporters die jullie altijd claimen te zijn?“

And I oop-


Overigens is voor mij de BeNeLiga vooralsnog genoeg als fusiecompetitie. Rusland zou denk ik geen interesse hebben. Daar heb je meerdere steenrijke clubs die in de loop van de jaren aansluiting zou kunnen gaan vinden met de Europese top. Sowieso zijn de afstanden tussen ons en hen wel te groot, net als Oekraïne, en vanwege de politieke onrust tussen die twee landen lijkt het mij ook onwaarschijnlijk dat zij samen in een competitie willen. Dat laat de UEFA ook niet toe, denk ik. De fusie tussen NL en BE is ook veel makkelijker om te realiseren, omdat onze culturen vrijwel identiek zijn en we dezelfde taal spreken, plus we grenzen aan elkaar. Samen kunnen we de 6de competitie van Europa worden.
0 0
RusselWestbrook
Wie zijn die steenrijke clubs dan? Serieuze vraag, want het blijkt bijzonder moeilijk om cijfers van de Russische clubs te vinden. Ze hebben wel een heel fijn belastingklimaat, geloof ik, maar of die clubs echt zo rijk zijn betwijfel ik.

Je hoeft maar een paar keer jaar naar Rusland en Oekraine. Als er een beetje slim met het competitie schema omgesprongen wordt, zoals in de VS, dan kan dat in één tripje.

Of de UEFA het toelaat? Daar was de middelvinger voor ;)
0 0
AFCAsphere
Ik kan de exacte cijfers ook helaas even niet vinden, maar Gazprom is in bezit van Zenit, het bedrijf dat ook als sponsor op hun shirt staat. CSKA was een club opgebouwd door het communistische leger en is in 2012 door het Ministerie van Defensie verkocht aan Bluecastle Enterprises, maar is nu eigendom van VEB.RF, een Russisch staatsbedrijf. Spartak Moskou heeft een oliemiljardair als eigenaar. Russian Railways, die de spoorwegen beheerd in het land, is (niet geheel verrassend) in bezit van Lokomotiv Moskou. Dinamo Moskou is eigendom van de VTB Bank en de club van Vilhena, FK Krasnodar heeft ook een miljairdair als eigenaar.

Het is ook niet geheel verrassend dat ze allen een steenrijke eigenaar hebben, want alleen al in Moskou alleen wonen volgens het internet zo’n 70 miljardairs en die hebben natuurlijk gezien wat Abramovich met Chelsea heeft gedaan. Daarnaast hebben alle bovengenoemde clubs allen een nieuw stadion gekregen vanwege het WK in 2018, wat natuurlijk ook helpt met de inkomsten.

Op zich is het mogelijk, zo’n enkele trip waarin je in één keer Kiev, Donetsk, Moskou en Sint Petersburg bezoekt. Maar toch zie ik het gewoon niet gebeuren. In Donetsk wordt momenteel niet eens gevoetbald, die stad is verdeeld door de burgeroorlog en het stadion van Shakhtar is al eens beschoten en beschadigd geraakt. Ik kan me niet voorstellen dat zij voor hun eigen plezier tegen Russische clubs gaan voetballen, wetende dat de Russische regering wel degelijk de separatisten helpt in de buurt van hun eigen stad, waar ze zelf al jaren niet hebben kunnen spelen.
0 0
b.hulshof
Ik vindt fc twente 10 x leuker dan Kortrijk of Genk. Je maakt je eigen competitie kapot voor twee wedstrijden tegen Anderlecht en FC Brugge. Alleen een gezamenlijke bekercompetitie lijkt mij een interessante optie.
2 -2
AFCAsphere
Wat heeft een gezamenlijk bekertoernooi voor nut dan? Het punt van de BeNeLiga is dat je door het seizoen heen meer weerstand creëert en daarmee financieel en commercieel meer uit het vat haalt dan je nu kan met de Eredivisie.
0 0
DeHardeWaarheid
Dus als Twente de schifting haalt ben jij wel voor?
0 -1
Ajaxbrl
Die 34 schalen en 19 bekers maar weg gooien dan want die zijn dan niet meer rechtsgeldig.. (is nog van voor de beneliga tijd, toen stelde het nog niks voor allemaal..)
2 -2
Joseph
Mooie herinnering aan de Mickey Mouse competitie die we daarvoor hadden.
1 0
Babangida83
Wat ik niet hoor is dat natuurlijk een hoop Europese plekken zullen gaan inleveren. Standard Luik wordt dan de nieuwe middenmoot. De vraag is of die met dito inkomsten en veel minder Europees voetbal op t zelfde niveau blijven sportief gezien. Dat lijkt me vrij stug namelijk.
1 -2
Fredschuit1
Precies en het is een rechtstreekse doodsteek voor clubs als Groningen, Heracles, PEC, ADO etc.. Want wat gaan die nog aan inkomsten krijgen als de rest weg loopt? (In de steek laat)..
1 -2
DeHardeWaarheid
Als je dezelfde rekenmethode gebruikt als bij de verdeling van de tv-gelden, dan behoren Groningen, Heracles en ADO tot de beste 10 clubs.

Die kunnen dus gewoon mee.
0 -2
Luie
Je gaat wel meer punten binnenhalen als je 5 betere teams eu in stuurt
2 0
Caparzo
Het budget van de complete (alle 18) ED is hetzelfde als die van pak 'm beet Liverpool. Het is wat het is, en het wordt alleen maar "schever". In die zin is het goed samen te gaan, geeft in die zin iets meer mogelijkheden. De nationale competities zullen altijd wel blijven (incl. topploegen), een vaste CL c.q. "UEFA Super League" doet dat niet teniet. In die zin heeft een BeNeLiga meer voor- als nadelen, na een gewenningsperiode en groei van de competitie is het in potentie minimaal de 6e van Europa, wie weet zelfs op termijn 5e (want in breedte veel sterker als Frankrijk). Uiteindelijk voor Ajax ook veel beter, we blijven de beste, maar zowel Ajax 1 als JA krijgen veel meer weerstand, dus beter. Zeker verder onderzoeken!
2 -1
TontoKarnaggel
Ik zeg doen, willen we europees competatief blijven moeten we vooruit. Clubs als pec en fortuna gaan ons daar echt niet bij helpen, sterker nog, die houden je ronduit tegen. Ok, ik snap dat veel mensen nul binding hebben met belgische clubs maar als ik heel eerlijk ben kunnen clubs als groningen of emmen als ze niet tegen ons spelen mij ook volledig m'n reet roesten.
3 -1
Fredschuit1
Je krijgt er enkel 1 concurrent en 2 subtoppers bij. Ik zit net zoals Pec en Fortuna ook niet te wachten op Kv Mechelen en Royal Antwerp. Bij die Nederlandse clubs kan je tenminste nog als Ajacied op de tribune zitten met je biertje.. Sommige doen net alsof we een competitie gaan vormen met clubs alla Arsenal, Liverpool etc! Top België en subtopper Nederland ontlopen elkaar nauwelijks..
1 -1
Godenzoon24
Dat laat die Nederlandse sub top toch niet zien in Europa. België staat ook gewoon hoger dan Nl. Ik ben iig voor een sterkere competitie. Zowel de weerstand als de financiën gaan omhoog. En Ajax - Brugge, Anderlecht, Genk, Luik, Gent zie ik liever dan Ajax-Excelsior ,Rkc ,Emmen of dat soort clubs.
0 0
TontoKarnaggel
Weet ook wel dat het nog steeds geen PL is maar je moet toch toegeven dat de weerstand toe gaat nemen? Mechelen en antwerp zijn trouwens in potentie grote clubs met een flinke achterban, op geen enkele manier te vergelijken met een fortuna of pec. Trouwens, 1 concurrent en 2 subtoppers erbij is nog steeds een verdubbeling van wat we nu hebben.
1 0
Fredschuit1
Klopt dat de weerstand iets toeneemt en net word verdubbeld maar moet je dan 8 a 9 clubs uit eigen vaderland dan in de stront laten zakken voor een paar Belgen?
0 -1
ST
Ja, want uiteindelijk doe je dat in het belang van het Nederlandse voetbal.
1 0
Fredschuit1
Ja, ik zie dit dus niet in het belang van het Nederlandse voetbal. Want wat ga je doen met die 8 a 9 clubs? Waar zomaar een Heerenveen, Groningen, FC Twente onder kunnen vallen? En wat doe je met de eerste divisie? Dit gaat straks een doodsteek worden voor 1 van die clubs. Want 1 ding is zeker er is geen sponsor, tv uitzender die hier geld in gaat pompen.. Vind de kwaliteit te mager van de Belgen om hier alles hals over kop te gooien.
0 -1
TontoKarnaggel
Als er geen sponsor te vinden is, er geen omroep interesse toont en er slecht een handvol supporters op de tribune zitten, hoeveel bestaanrecht heb je dan nog als club/competitie? Moeten wij daar onze toekomst dan voor opgeven? Voor die 2 duizend helmond sport supporters?
2 0
Fredschuit1
Heb het vnml over 30 duizend tukkers, 25 duizend Friezen en Groningers etc..
0 -1
TontoKarnaggel
Dat soort clubs overleven wel, die hebben nl. wel bestaansrecht. Vind echter niet dat zulke clubs een soort van geboorterecht hebben om op het hoogste niveau te mogen voetballen. Hebben de laatste jaren gewoon niet goed genoeg gepresteerd om gelijk mee te mogen doen en spelen dus een klasse lager, en als ze goed presteren kunnen ze naar de hoogste klasse promoveren, zoals het hoort in topsport.
3 0
Fredschuit1
Geboorterecht niet maar vind dat bepaalde clubs dusdanig krediet hebben opgebouwd in de historie van het Nederlandse voetbal dat je die niet zomaar kan laten vallen. Maar ja, dat is mijn persoonlijke mening. Wij gaan er op dit vlak niet uit komen ben ik bang maar respecteer jouw mening wel. Jij gaat tenminste een dialoog aan ipv als dappere strijder massaal te minnen.
1 -1
TontoKarnaggel
Thx, let's agree to disagree :)
Eens wat het minnen betreft, snap sowieso niet hoe je iemand kunt minnen vanwege een mening, ik min eigenlijk nooit...
1 -1
FerdiZ
Dan spelen er na een paar jaar dus alleen nog Nederlandse teams in die BeNeliga en hebben we de plekken van Belgie erbjj ;-)
0 0
036AFCA97
Off topic;

Zouden jullie die Ndayishimiye graag bij Ajax willen zien? En zou Overmars nou niet naar hem informeren? Als je hem haalt voor Donny en Ihattaren voor Ziyech heb je al twee goede vervangers binnen.
Haal je Antony voor Neres en dan hoef je alleen Onana en Nico nog te vervangen en hopen dat Blind snel terugkomt.

Althans, dat vind ik.
0 0
Fredschuit1
Zou willen dat Ajax een Ndayishimiye en een Ihattaren zelf zou gaan opleiden. Er lopen momenteel gewoon veel te weinig echte talenten rond op de toekomst. Ben echt geen die hard Cruijff of Jonk fan maar zie de kwaliteit van de jeugdopleiding rigoureus kelderen..
0 -2
Knalpot
Nee omdat het zo'n talentloze bende is staan ze bovenaan in de kkd met grotendeels 17 en 18 jarigen. Je weet echt niet wat je zegt en laat staan je beoordelingsvermogen van ik noem maar een Hansen, Gravenbergh, Unuvar, Taylor, de Timbers.
2 0
Fredschuit1
En wie van die talenten gaat Ajax 1 m.u.v. misschien een Gravenberch naar een hogere level brengen alla de jong, De ligt, Eriksen? Misschien alleen Unuvar wat ik uit de grond van mijn hart wel hoopt maar is door zijn bouw zeer twijfelachtig. Heb liever dat Ajax 14de staat in de kkd en er een Vd Vaart, Sneijder, etc door gaat stromen. Maar noem mij na Gravenberch en Unuvar 1 toptalent in de jeugd?
0 -1
Lazell
Mijn god. De Ligt en De Jong zijn nog geen jaar weg en we hebben alweer 2 extreme parels klaar staan.

Noem mij eens 1 club die in 4 jaar tijd 4 wereldtoppers opleidt?
0 0
AFCA020!
Zeker bij mike tresor, maar ook in mindere mate ihataren moet ik nog maar zien of ze het niveau aan gaan kunnen. Die tresor zou een van de veeeeeele spelers kunnen zijn die het leuk deden in de provincie maar het nooit redden bij een echte club en ihataren hebben wij er honderd van gehad (evenals psv) die een leuk debuutseiZoenetje hadden maar daarna nooit meer een deuk in een pakkie boter trapte
0 0
mvdk
Mensen die zeuren over het verre reizen: Wat moeten ze dan in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Italië die vele malen groter zijn dan Nederland en België bij elkaar?
4 0
RusselWestbrook
Joh, wat dacht je van de VS? Competities over een gebied zo groot als heel Europa.
0 0
Fredschuit1
Verre reizen zou je mij niet over horen maar hoe in vredesnaam wil je een competitie organiseren met clubs als Club Brugge, Standaard Luik, Royal Antwerp etc als je dat nauwelijks in binnenlands kan regelen? Zie Feyenoord, ADO en Utrecht Bijna? Onder het mom van dit is leuk voor supporters. Dan zit je ook nog met die klopte tijden 12:30 en 16:45 op Zondag.. Het zal je misschien 3 a 4 miljoen meer opleveren.. Je gaat met deze constructie gewoon geen concurrent worden van de Andere grote competitie's.
1 -3
14AJAX14
Superleague >BeNeLiga
BeNeLiga > Eredivisie

Het is simpel. Voetbal is tegenwoordig business en Bel + NL is meer business dan alleen NL.
Europa is dan weer meer business dan Bel + NL.

Wil je Ajax de CL nog zien winnen dan hebben we meer business nodig of we moeten weer terug naar voor het Bosman arrest en daat gaat nooit meer gebeuren...
4 -2
Ajaciedvooraltijd1434
Is dat zo? Ook als je de helft van de supporters gaat verliezen per land? 0.5 0.5 is nog steeds 1. Veel te kort door de bocht deze redenatie.
0 0
Dolberg25
Zoals mensen zeggen, hier moet een stemming voor komen als het echte clubs zijn. Geen idee hoe je een eerlijke petitie hierover kan krijgen, maar voetbal is gemaakt voor supporters, en supporters horen zulk soort belangrijke dingen dan ook te bepalen. Ondanks de vele nadelen, blijft de Eredivisie gewoon een klassieke competitie met veel historie die je niet zomaar weg kan doen.
2 -4
Labrador
Als die BeNe league er komt is dat de doodsteek voor alle uitfans. Lekker met een verplichte combi naar Genk.
2 -5
Sanalologo
Belgie en nederland stelt niks voor vergeleken met afstanden in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italie. Hoop gezeik om niks.
3 -1
insectenverdelg
Maa4 ik k8jk l8ev3r naar Anderlecht-Ajax en Standar Luik - Ajax. Dan naar Emmen-ajax en VVV-Ajax.

Daarnaast kan je grlijk mooi t kunstgras afschaffen in de BeNeLiga. T is t onderzoeken zeker waard.
1 0
Fredschuit1
Het is niet alleen Ajax - Anderlecht he.. Je krijgt dan ook bijv Kv Mechelen - Ajax en Royal Antwerp - Ajax.. en dan misschien ook nog om 12:30 op Zondag!! Suc6! Als er überhaupt Ajax supporters mogen komen. Binnen no-time ben je vast en zeker ergens niet meer welkom als Ajax aanhang zijnde..
1 -1
NotForSale
Genk is even ver als VVV hoor
2 -1
Labrador
VVV is vrij vervoer.
2 -1
trainerdv
Ik vind dat Ajax dit verplicht is om aan de leden en eigenlijk ook alle supporters voor te leggen en dat niet de huidige directie (uiteindelijk toch ook passanten) zo'n permanent besluit mag nemen. Sportief, financieël etc. zal het misschien best aantrekkelijk kunnen zijn, maar dit is groter dan dat.
2 -5
ÁlvaroRecoba
(Herplaatsing uit een vorige discussie:)

Het lijkt me prachtig! Het enige nadeel is de verdeling van Europese tickets, maar met de derde competitie erbij en een hoge coëfficiëntie door gebundelde krachten liggen er misschien wel zeven in het verschiet, dan valt het mee...
Het argument van reistijd is vrij bizar, de wereldkaart in ogenschouw nemend. En emotionele binding ontstaat voordat je er erg in hebt, in één, twee seizoenen leer je de Belgische clubs beter kennen, ontwikkel je sympathieën en antipathieën, moedig je de Belgen in Europa aan, et cetera, dat alles komt wel in orde, toch?
Het lijkt me een kwestie van tijd. Wie weet of Frenkie en De Ligt nog één seizoen zouden blijven met de betere affiches, meer weerstand, geen kunstgras, en meer van zulke dingen -- en welke spelers Ajax makkelijker zou kunnen aantrekken. Ik word er alleen maar enthousiast van!
Zou het niet werken, dan valt het altijd terug te draaien, na twee of drie seizoenen. Dat de rechterrijtjes uit beide landen zouden tenietgaan, geloof ik evenmin: als je de tweede divisies nationaal houdt, zijn die best boeiend en zeker spannender. Emmen en RKC tegen De Graafschap of Go Ahead is toch voor iedereen beter dan tegen Ajax of PSV? In België, idem dito.
En voeg je de linkerrijtjes samen, zoals ik zojuist heb gedaan, dan ziet het er zo uit (zestien teams zou logischer zijn, de laatste twee zijn nu beduidend minder, maar dat zou in het begin onredelijk zijn, als er al zoveel clubs niet mogen meedoen -- en die twee clubs kunnen stuivertje wisselen met de top van de tweede divisies). Tien Nederlandse clubs, acht Belgische (qua inwoneraantal is dit nog in het relatieve voordeel van België, maar zo is het redelijker):

Club--------------begroting-----selectiewaarde----stadioncapaciteit


Ajax----------------110 mln----------376 mln-----------55 dzd-----
PSV-------------------79 mln----------212 mln-----------35 dzd-----
Club Brugge-------70 mln----------131 mln-----------29 dzd-----
Anderlecht---------50 mln----------123 mln-----------22 dzd-----
Feyenoord---------68 mln------------95 mln-----------51 dzd-----
KRC Genk-----------50 mln----------122 mln-----------24 dzd-----
Standard Luik-----30 mln------------78 mln-----------28 dzd-----
AZ----------------------26 mln-----------74 mln-----------17 dzd-----
KAA Gent------------25 mln-----------90 mln-----------20 dzd-----
FC Utrecht-----------20 mln-----------44 mln----------24 dzd-----
Royal Antwerp-----25 mln-----------59 mln----------16 dzd-----
Vitesse----------------26 mln-----------28 mln----------25 dzd-----
Heerenveen---------18 mln----------21 mln----------27 dzd-----
FC Twente-----------23 mln-----------19 mln----------30 dzd-----
FC Groningen------19 mln-----------20 mln----------23 dzd-----
RSC Charleroi-------18 mln----------29 mln----------15 dzd-----
Zulte Waregem-----16 mln----------27 mln----------12 dzd-----
Willem II--------------13 mln----------18 mln----------15 dzd-----

Worden dat geen geweldige weekeinden?
10 -1
ST
Is toch veel leuker! Dan heb je ook bij wedstrijden van andere clubs dat je voor de Nederlandse clubs bent. Is het opeens de moeite waard om bijv. AZ - Anderlecht te kijken ipv AZ - RKC. Ik zie alleen maar voordelen.
10 -1
wdw020
gaat de sterren reeks mee of stopt dan ook
0 0
Amsterdam Loyals
Against modern football!
2 -5
GerardAjax26
Niet arrogant bedoeld maar volgens mij is alleen Ajax interessant in het buitenland. Ik zie dus niet in waarom men in het buitenland opeens interesse zou hebben als een willekeurige Belgische (sub)topper tegen een Nederlandse (sub)topper zou spelen.
1 -2
insectenverdelg
Afzetmarkt worst toch sowieso groter. Ipv 17 miljoen mensen worden t er 29 miljoen.
3 0
Ajaciedvooraltijd1434
Onjuist. Je zult supporters gaan kwijtraken door een gebrek aan binding met de beneliga. Deze zulleen eerder overschakelen naar b.v. de premier league. Kortom je vergroot het gat hiermee.
0 0
AFCA-B93
Is denk ik ook een doel op de langere termijn he. Meer weerstand -> betere spelers -> aantrekkelijker spel -> meer aandacht -> meer geld -> betere spelers -> enzovoorts
2 -1
GerardAjax26
Ik betwijfel of dat meer aandacht er ooit van zal komen. Ik ben verder geen kenner van de Belgische competitie, maar van wat ik Europees voorbij zie komen ben ik ook niet zo onder de indruk van de Belgische clubs en dus ook niet dat er veel meer weerstand is dan in de Nederlandse competitie.
1 -3
iammike
Zou het echt een afgang vinden
1 -5
Fredschuit1
Ajax straks ook zonder uitsupporters naar Club Brugge, Standaard Luik etc? Hou toch op man.. Hou het net zoals die 130 jaar hiervoor lekker bij de vaderlandse competitie! Zit geen hond in het buitenland op te wachten en financieel levert het niet Heel veel meer op. #againstmodernfootball
1 -7
Spectre
Europese tripjes zijn onder onze supporters ook altijd populair dus ik denk dat dat wel mee gaat vallen met “zonder uitsupporters” Ik kan het mis hebben maar ik denk dat velen Anderlecht uit of Brugge uit leuker vinden dan Excelsior uit of VVV uit. Maar als ik het goed begrepen heb wordt onder supporters ook gepeild of er animo is voor een BeneLiga dus ben benieuwd
4 -1
Fredschuit1
We kunnen hier in NL niet eens wedstrijden organiseren tegen clubs uit de Andere 'grote' steden. Feyenoord geen uitsupporters, ADO geen uitsupporters, Utrecht hangt aan een zijden draadje en dan wil je clubs als Standaard Luik en Club Brugge erbij??! Gaat niet goed komen. Ajax harde kern heeft banden met Anderlecht en die weer met die.. wordt 1 groot teringzooitje. Dus einde van de Rit doe je dit helemaal niet voor de supporters..
0 -6
MPAjax
bene liga is achteruit gang
2 -7
Joseph
Is op elk vlak vooruitgang.
2 -1
Fredschuit1
Alleen 'mogelijk' Financieel een beetje..
0 -4
Ismael Urzaiz
Is denk ik te laat. Hadden ze 15 jaar geleden moeten doen. Daarnaast zou het niet eens een top 6 competitie in Europa worden, wat voor zin heeft het dan?
3 -3
3sterrenAjax1
nee man. beneliga brengt ons bar weinig. veel beter om te wachten op de superleague. anders grijpt de uefa de beneliga ook nog aan om ons niet voor de super league te uit te nodigen onder het mom van dat wij al een nieuwe competitie hebben.
2 -4
Bjorn
Ik zit absoluut niet te wachten op potjes tegen Belgische clubs. Dan liever nog de Super League zodat we echt op niveau spelen.

Overigens kan ik me niet voorstellen dat er veel belangstelling is voor wekelijks PSV - Gent, Ajax - Club Brugge en AZ - Standard Luik. De mensen kijken toch wel Premier League, La Liga en Bundesliga.
6 -4
Joseph
Ik kijk liever naar Gent, Anderlecht en Brugge, dan VVV, Emmen en Fortuna. Dat is waar het om gaat.

Tuurlijk liever de super league, maar die is er niet en ik zie die ook niet komen. Premier League en Champions League, is mooier dan 1 Super League..
3 0
Patrick-19
Hele goede zaak, als Ajax ambities heeft moet het simpelweg stappen maken ten opzichte van tv-gelden, hetgeen met de komst van de Beneliga ingezet kan worden. Daarnaast maakt het voor ons niet veel uit we zijn en blijven verreweg het sterkste team in de competitie.
4 -5
tonny
belachelijk daar zit niemand in nederland op te wachten het voetbal verloedert steeds mee
6 -6
wieweet
Ik kan me inderdaad voorstellen dat met name de supporters welke meegaan naar uitwedstrijden hier van zullen balen.

Mensen met een seizoenskaart en televisiekijkers zien juist meer kwalitatief hoogstaandere wedstrijden. Ajax wordt meer uitgedaagd als er meer topwedstrijden worden gespeeld.

Ik ben persoonlijk zeker niet negatief maar ik ben een (overwegend) televisie supporter.
5 -1