Geelen wederom hoogste genoteerde 'gesponsorde'

BartVeenstra, 23-01-2020 om 15:50, 4242 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Commercieel directeur Menno Geelen staat opnieuw in de top tien van meest invloedrijke sponsormensen. Sterker nog: de commerciële beleidsbepaler van Ajax is gestegen van plek zeven naar plek zes, zo blijkt uit de lijst van Sponsorreport.

Geelen is daarnaast de hoogst genoteerde gesponsorde in de lijst. De bovenste vijf plaatsen zijn verdeeld onder sponsors en adviseurs, terwijl Geelen als voornaamste doel heeft om geld op te halen in plaats van geld uit te geven of advies te geven.

Ajax heeft op commercieel gebied een uitstekend jaar achter de rug. De club heeft langdurige contracten met enkele zeer grote sponsoren, waaronder uiteraard hoofdsponsoren Ziggo en Adidas. Onlangs nog sloot Ajax een deal met Curaçao Tourist Board. Deze sponsor past in het rijtje BUD en ABN-AMRO en komt daarmee in de top vijf-sponsoren van Ajax.

Ook buiten de grenzen is Ajax zeer actief op commercieel gebied. Zo vond men onlangs in Sharjah FC - een club uit de Verenigde Arabische Emiraten - een nieuwe partner. Ajax heeft nu partnerships in China, Japan, Australië, Zuid-Afrika en dus de Verenigde Arabische Emiraten. Bovendien heeft men een kantoor in New York, waarbij men in de Verenigde Staten onlangs deals sloot met mediapartners Bleacher Report en ESPN. Zodoende kan Ajax overal ter wereld haar bekendheid vergroten.

Daarnaast verrast Ajax met aansprekende posts op social media en internationale campagnes op Broadway en in Barcelona (rondom transfer Frenkie de Jong). Verder won de club een gouden Sponsor-Ring voor de merkactivatie met hoofdsponsor Ziggo.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Ik heb geen inzicht in wat ie precies doet of heeft gedaan, maar is waarschijnlijk een topper in z'n vak. Het is niet makkelijk om als buitenstaander in de organisatie van een voetbalclub, laat staan Ajax, te overleven of lof te krijgen van de buitenwacht en supporters. Je moet de resultaten een beetje meehebben ook, en 'geduld' worden. Het gebeurt even vaak dat je door het slijk wordt gehaald in de media. Talloze voorbeelden te over.
0 0
Caparzo
Echt een gigantisch goede en vakbekwame kerel, fantastisch dat hij Ajax' belang dient. Tezamen met Sar een gouden tandem, en ze zitten schat ik nog maar op 25% van de doelstelling heb ik het idee. Die 2 mannen gaan Ajax nog veel meer commercieel succes brengen. Kans is klein dat hij dit leest maar je weet het nooit: ga zo door meneer Geelen!
0 0
ajaxxcied4life
Letterlijk goud waard deze man
3 0