Eiting: 'Voor mij heel belangrijk om te spelen'

BartVeenstra, 23-01-2020 om 11:45, 3582 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting werkt er iedere dag hard voor om zich in de basisopstelling van Ajax te spelen. De middenvelder kampte lange tijd met problemen aan zijn knie, maar inmiddels lijkt hij weer helemaal fit.

In de zomer gaf hij aan de stap naar de basis te willen maken, maar door knieproblemen is dat er nog niet van gekomen. Toch houdt Eiting het vertrouwen, zo vertelt hij in gesprek met AT5. 'Als ik daar niet in zou geloven, kan ik beter iets anders gaan doen. Natuurlijk geloof ik daarin. Voor mij is het wel heel belangrijk om te spelen. Daar train ik elke dag keihard voor.'

In het duel met SV Spakenburg kon Eiting doen waar hij goed in is: als controlerende middenvelder het spel verdelen. 'Het blijft bij sommige dingen lastig. Af en toe ligt het tempo te laag en dan probeer je dat tempo op te schroeven. In mijn positie kan ik niet te veel risico nemen, maar ik heb geprobeerd zoveel mogelijk aanvallend en vooruit te voetballen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
eiting met de punt naar acher met gravenberch en van de beek ervoor blijft het beste in moeilijke wedstrijden maar tegen mindere tegenstander kan hij wel mlc
2 -1
Stamhoofd
Hij speelde goed! Gaf de balletjes die anders Ziyech zou moeten geven. Zou nog iets sneller moeten worden, verder is dit gewoon een top speler voor de komende jaren
1 -1
de_pitbull
Ik zie Eiting en Gravenberch volgend jaar in de basis spelen.
4 -1
Bapinho
Ben normaal niet echt van de vergelijkingen maar hij heeft echt een Pirlo pass. Erg nuttige speler om te gebruiken als we weer eens tegen iemand spelen met 11 man in de 16 (dus eigenlijk elke eredivisiewedstrijd). De manier hoe hij dan alsnog mensen vrij kan zetten voor de goal met zn chipballetjes is echt magnifiek en precies datgene wat we missen tegen zulke clubs. Zoals gister ook, 11 man in de eigen 16 van tegenstander en toch 3/4 x iemand alleen voor de goal gezet met zn lobjes.
0 0
Flipper33
Vind het een matige speler leuk voor tegen clubs als Spakenburg maar dat is het dan wel
1 -8
Kibbahimovic
Die jongen kan degelijk spelen maar vind hem toch wel mega erg op safe spelen en mis bij hem het stukje forceren. Van de 20 passes die hij geeft zijn er 19 op safe naar een medespeler naast of achter hem. Zodra de tegenstander druk zet, heb je in principe niks aan hem in balbezit
1 -5
Web
Dat is gewoon niet waar, hij doseert heel goed
Weet hij de vrije man te vinden speelt hij altijd diep, soms moet het even breed, en dat bied hij zich direct weer aan, en kijkt weer wat het beste oplossing is
Maar het probleem zit hem als je bal niet hebt, dat moet beter, komt gisteren natuurlijk niet aan de orde
0 0
talent020
Eiting speelt vaak genoeg vooruit, heb hem heel vaak diagonaal een buitenspeler zien bereiken en bij de goals van Siem en Traore was hij de aangever
1 -1
Babangida83
Dat is mega onzin. Tegen Eupen gingen 18 van zijn 38 passes of in de combinatie, of verticaal. Zijn 2 assists zitten daar ook bij (werd 2-0).

Gisteren was Eiting t eerste half uur - dus toen de tegenstander nog geloof had - zo'n beetje de enige die verticaal speelde, wanneer het kon. Daarnaast versnelt hij t spel vaak door de bal in één keer door te passen.
3 -1
Web
Helemaal mee eens
0 0
Ajaxxxisdebeste
Het was maar Spakenburg, maar hij liet wel zijn klasse zien, nu in grote wedstrijden bepalend zijn. Ik geloof wel dat hij het gaat redden, zo'n verfijnde speler wordt alleen maar beter als die vaker onder druk moet voetballen.
2 -1
VoorAltijdNummer14
Speelde gisteren eindelijk in zijn kracht als enkele 6. Deze jongen heeft zo'n geweldig overzicht en dito passing! Wanneer hij als enkele 6 speelt komen zijn gebreken op atletisch niveau veel minder aan bod. Als lcm zwemt hij vaak in die linkerzone, terwijl hij als 6 in feiten alles voor zich heeft en een kleinere ruimte bespeelt. Gisteren zag je ook dat hij zich op die positie dus veel beter kan concentreren op het doordekken, wat hij ook zeer verdienstelijk deed.

Als je hem de komende wedstrijden als opstelt als 6 met Gravenberch en Donny als pendelaars voor hem, vang je het gemis van Ziyech het best op imo!
3 -1
Jornnn
Dat denk ik ook. Ik zou ook geen tijdelijke vervanger halen voor Ziyech.
1 -1
PeterVKV
Tijd om terug te gaan naar de Cruyff tactiek met een 6 in de punt naar achter, 2 meer aanvallende halven, een hangende spits en 2 diepe buitenspelers. Beste met het huidige materiaal.
1 -1
LS16
Ik vond Eiting gister af en toe geniale dingen laten zien, maar ik ben zeker niet zo enthousiast als de meeste hier. Hij had soms wel erg veel tijd nodig en verloor ook regelmatig de bal. De potentie is te zien maar voor eredivisie niveau moet het nog beter hoor.
1 0
Ar
Het is alleen jammer dat Eitingh stijf links is. Zou hij rechts wat beter zijn zou dat zijn spel ten goede komen. Af en toe een magistrale bal, maar vaak ook aannemen en eerst goed moeten leggen voor de linker.
0 0
Babangida83
Weet niet. Dat hij veel met links doet, is iets anders. Maar zag hem gisteren met rechts ook een bal de 16 inchippen. Ook nieuw voor mij. Maar wist wel dat hij af en toe heel listig zijn rechts gebruikt om sneller de bal te spelen. (Ipv een stapje extra te zetten en met links te geven).
0 0
Tecmessa
Ach, is inderdaad jammer, maar Hakim is dat ook en doet ook nog genoeg mooie dingen toch?
0 0
Wereld
Idd. Hetzelfde geldt voor Arjen Robben en David Neres.
0 0
FC Scoorgasme
Speelde een puike pot, heerlijk inzicht.
3 0