'Álvarez moet leren verdedigen met ruimte in zijn rug'

BartVeenstra, 23-01-2020 om 07:30, 6783 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Edson Álvarez zal bij Ajax moeten leren verdedigen met veel ruimte in zijn rug. Woensdagavond speelde de Mexicaanse zomeraanwinst dan eindelijk op de positie waarvoor hij werd gehaald: als centrale verdediger.

'Hij heeft nog nooit meegemaakt hoe het is om met veel ruimte in zijn rug te spelen', zegt Ten Hag over Álvarez bij FOX Sports. 'Dat gaat hij nu pas voor het eerst ervaren. Dat heeft hij nu een aantal keren kunnen doen (eerder ook tijdens het trainingskamp in Qatar, red.) en dat moet nog veel vaker gebeuren, maar het mag natuurlijk niet tot puntenverlies leiden.'

En met die laatste opmerking is het de vraag of Ten Hag het straks in de Eredivisie aandurft om ook dan met Álvarez te starten als centrale verdediger. De Mexicaan werd - zo werd geschreven - gehaald als opvolger van Matthijs de Ligt, maar in de eerste seizoenshelft speelde hij vooral als centrale middenvelder.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Alvarez zal zich echt nog moeten laten zien als RCV, op de wedstrijd tegen Spakenburg kun je niet afgaan.
Dat Ten Hag hem niet meteen in de basis gooit is begrijpelijk, we moeten geen puntverlies lijden, dus zal het tegen mindere tegenstanders moeten zoals Spakenburg .
0 0
Schip
Klinkt logisch. Je zoekt een opvolger voor De Ligt, een ijzersterke verdediger die met veel ruimte in de rug speelt, want dat vereist aanvallend spel.

En je trekt een speler aan die niet meer centraal in de verdediging speelt, maar dat heeft heeft gedaan toen je hem begon te volgen. Maar toen iig niet met veel ruimte in de rug.

Sorry, maar dan klopt er echt niets van je scouting.
0 0
DeMeervanweleer
Ik vind heel veel logisch bij Ajax momenteel, maar de aankopen van Marin en Alvarez steeds minder.
Marin heeft het gewoon niet en bij Alvarez vaag ik me af waar hij dan wel op is gescout als het al niet met de ruimte in de rug kunnen spelen is.
0 0
AltijdGelijk
Volgens mij ben ik de enige die deze jongen goed vind spelen op rcv, hij staat binnekort basis let maar op.

Ijzersterk in kopduels!
3 -2
Web
Dat gaat hem niet worden met Alvarez, hij moest alles bij zetten om die spits van Spakenburg in bedwang te houden, heeft daarbij ook nog eens geen snelheid, en een motoriek dat niet bij Ajax past. Best vreemd eerst maak je een fout met Maggalan en nu dezelfde met Alvarez.
Ik ben de laatste die zegt een miskoop kan altijd gebeuren, maar als de meerdere scouts naar kijken, zal dan niet een zeggen, of in een scouting rapport zetten, deze jongen heeft het niet heel bijzonder.
3 -1
Benleiden
Tja, weer een stukje om de boel te bagatelliseren. Je betaald 15 miljoen voor speler die je nog moet leren met ruimte in de rug te spelen. Hierdoor zet je hem het eerste halfjaar maar op het middenveld?! Is dit een beetje de juiste volgorde? Raar aankoopbeleid...
1 -3
MarLuuk76
Noem jij eens wat spelers goed en haalbaar die met zoveel ruimte in de rug als bij Ajax kunnen spelen? Dat wordt amper ergens ter wereld zo gedaan, hier en daar een uitzondering. Dus alle aankopen dienen dat eigenlijk te leren.
1 0
grannig mokum1
Precies, je haald een verdediger op om De Ligt op tevolgen, maar dan neem ik aan dat de scouting wel moet zien dat deze speler moeite heeft met zone of met ruimte achter je rug te verdedigen
0 0
Freddy
Er speelt vrijwel geen 1 club in de wereld met de verdedigers ter hoogte van de middellijn.
1 0
ST
Heel raar idd
0 0
Jornnn
Verkeerd gescout inderdaad. Het proces daarna vind ik dan wel weer logisch.
0 0