Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Drietal Ajacieden kent na loting weg naar WK

JesseTH, 21-01-2020 om 19:30, 3977 views, CAF |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en André Onana kennen hun weg naar een mogelijk WK in 2022. Met respectievelijk Marokko en Kameroen moeten de Ajacieden zich middels een groepsfase zien te kwalificeren voor het eindtoernooi en dinsdag verrichte de Confédération Africaine de Football (CAF) de loting.

Het Marokko van Ziyech en Mazraoui neemt het in groep I op tegen Guinea, Guinea-Bissau en Soedan. Daarmee is het land van het tweetal de favoriet voor de groepswinst te noemen. Kameroen moet langs Ivoorkust, Mozambique en Malawi om zich te kwalificeren. Enkel de groepswinnaars plaatsen zich voor de knock out-fase, waarna zij het in tweeluiken tegen elkaar opnemen. De vijf winnaars daarvan gaan naar het WK in Qatar.

Het laatste eindtoernooi waaraan de twee landen meededen, verliep voor beide gevallen niet al te succesvol. De groepsfase van de Afrika Cup 2019 werd overleefd - al kende Kameroen daarmee al de nodige moeite - maar de ploegen van de oud-Ajacieden strandden in de achtste finales. Benin was te sterk voor Marokko, Nigeria voor Kameroen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Malawi altijd lastig!!
0 -1
Dennisjez
Maar wel mane halen?
0 0
Bocarra
Volgens Jürgen Klopp is deelname aan de Afrika cup een zwaarwegende reden om spelers als Ziyech en Onana niet aan te trekken.
0 0
Dolberg25
Oh ja, want Salah, Mané, Keita en Matip spelen niet op de Afrika Cup?
0 0