Tadić over slotfase van Ajax: 'Beetje slim spelen'

BVeenstra, 20-01-2020 om 15:25, 5007 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadić vindt dat Ajax de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1) op slimme wijze heeft uitgespeeld. Ajax leek lange tijd op weg naar een simpele zege tegen de Rotterdammers, maar in de slotfase van de wedstrijd werd het - mede door de aansluitingstreffer van de bezoekers - nog spannend.

Zo spannend zelfs dat de spelers van Ajax begonnen met tijdrekken. Quincy Promes kreeg zelfs geel voor het vertragen van het spel. 'Als je een wedstrijd als deze wilt winnen, moet je ook een beetje slim spelen', zegt Tadić in gesprek met Ajax Life. 'Dat was misschien het verschil met vorig jaar, toen we thuis 4-4 speelden tegen sc Heerenveen. De ervaring van toen hebben we in ons voordeel gebruikt.'

Waar Ajax na de 2-0 hoopte op de 3-0 wist Sparta Rotterdam echter terug te komen in de wedstrijd. 'Sparta kwam via een counter terug tot 2-1 en toen riep ik wel even "kut!". Daarna moesten we nog keihard werken', aldus de Serviër, die ervan baalt dat Ajax wederom geen clean sheet wist te houden. 'Maar dat lukt telkens niet, meestal omdat er iets stoms gebeurt… We moeten focus hebben en need to win more easy games.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Tadic laat anderen scoren en doet dat fantastisch.. hoe beter de spelers om hem heen, hoe beter hij vaak ook is. Tegen Sparta moest iedereen er nog even in komen leek het wel
1 0
Hagmag
Tadic is zo slim, dat hij gisteren geen knikker wist te raken.
0 -1
trooop
Groot fan van tadic. Hij was vorig jaar de spil in bijna alle grootse momenten. Mogelijk de beste Ajax-spits sinds kluivert. Maar als onder zijn invloed tijdrekken tegen ploegen als sparta binnen Ajax als 'slim' gaat worden bestempeld, dan mag hij vandaag nog vertrekken.
1 0
MM1974
Ach 5 minnetjes maar dat zijn de mensen die snappen het gewoon niet,die zijn erg naief,nogmaals ajax is echt niet zo sterk!!
0 0
fanforeffer
Slim uitgespeeld ? Dom en arrogant uitgespeeld !!! Ze moeten zich schamen hoeveel kansen als Sparta kreeg,puur uit gemakzucht en laksheid van de Ajax spelers!! Groningen uit wordt punt verlies !! Ajax grootste vijand is hun hautaine houding,gemakzucht en arrogantie .
0 -1
Ajacied33
Hahaha ga ergens anders janken. Sparta kreeg 3 kansen omdat Ajax laks was. Daartegenover staat dat het bij rust al beslist hadden moeten zijn in ons voordeel. Je zou toch wel denken dat jouw frustraties wat betreft je eigen cluppie nu minder zouden moeten zijn toch...
0 0
fanforeffer
Ajax thuis , Sparta 3/4 kansen en een goal en Ajax scoort/beslist het niet. Ajax Telstar 3 goals tegen. Verloren van Az ,Willem2 en Valencia. Ik ben niet zo zeker of het zondag wel goed gaat.
0 0
Dexy
De voorhoede Promes-Tadic-Neres met daarachter het middenveld Martinez-Ziyech-Van de Beek was de opstelling die veruit het beste rendeerde. Aan beide kanten van het veld diepgang (Promes en Neres), balvastheid (Tadic) en creativiteit (Ziyech) met daarbij Donny als verbindingsspeler. In die formatie rolden we Feyenoord, Chelsea in de 1e helft en Utrecht helemaal ondersteboven, zonder dat we verdedigend al te kwetsbaar waren.

Ik hoop dan ook dat Neres en Blind weer snel fit worden. Zij zijn zo belangrijk voor dit Ajax en voegen enorm veel toe.
0 -2
BrandjeXL
Zo is het!
0 0
Web
Helemaal mee eens
0 0
tonny
ja tadic is de weg ook nog steeds kwijt hij had moeten scoren dan is het gelopen de wedstrijd
1 0
Ajaciedforaltijd
Hij legt hem vaak panklaar en moet zelf natuurlijk ook scoren, maar hij heeft nooit bekend gestaan als absolute killer. Vorig jaar ook niet. Medespelers verwijt ik het meer dat ze niet scoren uit de slimme balletjes van Tadic. Hij is niet in beste doen maar nog steeds erg belangrijk
3 -2
MM1974
Ajax is ook echt niet zo sterk,groningen utrecht zijn geen zekerheidjes.
1 -6
Ajacied33
Ajax is idd niet sterk, we staan zwaar geflatteerd bovenaan....PSV of Feyenoord die verdienen echt die eerste stek. Lucky Ajax..
1 0
Redrum
Als Onana die bal in de laatste minuut niet op fantastische wijze klemvast pakt dan speel je hier gewoon gelijk waarschijnlijk. Ajax moet zich echt kapot schamen. Laten we hopen dat het gister nog even een kwestie van wennen was.
2 -4
HenryVakH1972
Wat een onzin, voor hetzelfde geld krijg je er nog 1 voor je oren
1 -3
Schip
Tijdrekken werkt gewoon niet. Je haalt jezelf en niet de tegenstander uit de wedstrijd.

Het beste wapen is temporiseren, oftewel op balbezit spelen. Laat de tegenstander maar rennen. Maar daar heb je superieur positiespel voor nodig en bij TH is dat er gewoon niet. Het is een georganiseerde chaos, waar de meeste spelers op intuïtie bewegen en te weini echt positiegebonden. Als je afspreekt dat je zulke fases, je buitenspelers het veld breed houden, zodat je lekker van links naar rechts kunt rondtikken, heb je meer kans om een laatste fase te overleven, dan door tijd te rekken.

Hebben ze dan niks geleerd van Spurs thuis? Die scheid telde de verloren tijd doodleuk bij.
1 -5
trooop
Barca gister gezien? Het was nog wat lauw en niet-urgent, maar na 1 week onder de nieuwe trainer zijn alweer de contouren van superieur circulatievoetbal (goede term) zichtbaar. 1 week.
0 0
Ajaciedforaltijd
Dat Promes tijd ging rekken is niet des Ajax. Doet mij meer aan een andere club denken waar ze dat standaard doen alleen de laatste tijd niet aan toekomen omdat ze nooit voorstaan. Wederom een bevinding die mijn constatering dat Promes beter bij PSV past bevestigt.
4 -9
MrIvez
Ik vind Promes juist vaak de kaats opzoeken. Had ik niet verwacht.
Soms schiet de bal alleen helaas te ver weg.
0 0
MisterAFCA
Sorry hoor maar beter bij PSV past? Die jongen heeft het eerste halve seizoen boven verwachting gepresteerd en doet het meer dan goed in het Ajax-spelletje. We kunnen hier wel altijd naar die lampen wijzen maar iedere club, zo ook Ajax, rekt tijd tegenwoordig. Hoort gewoon het bij professionele voetbal van tegenwoordig. Of het sportief is of leuk om naar te kijken is een andere discussie. Het liep niet gisteren. We misten een belangrijke speler en in die fase zijn de punten heilig. We kunnen dan wel lekker vol blijven aanvallen zoals onder de Boer bijvoorbeeld maar dan lopen we weer in het ouderwetse mes en zijn we niet professioneel genoeg om zo’n wedstrijd gewoon uit te spelen.

Ajax moet die wedstrijd gewoon killen door er vol op te klappen en ze van het kastje naar de muur voetballen. Dat hoort bij Ajax. Als dat dan niet lukt en je komt uit een counter in een billenknijpfase mogen ze van mij alles doen om te frustreren. Des Ajax? Misschien niet. Professioneel? Naar mijn idee zeker. Het zat er gisteren gewoon niet in met als rede het missen van pure motivatie. Daar hoor ik de spelers dan niet over. Vind ik jammer. Dat Tadic hier roept dat ze er lering uit heb getrokken tov vorig jaar is allemaal mooi. Maar ze mogen van mij elkaar ook wel vertellen dat het helemaal kut was incluis ETH. Je mag ook best wel een op tv vertellen dat het nergens op leek maar dat hij blij is met bepaalde aspecten en de punten. Ipv roepen dat je blij bent met het laatste kwartier. Want het was gewoon beschamend!
1 -2
Labrador
Jij bent af
1 -3
Rentokill
w...
Ach nee, laat ook maar
1 -3
Web
Ajax moet eens leren de wedstrijd op slot gooien als het even niet wil
De bal rond spelen, gisteren werd het met de minuut rommeliger.
3 -2
Schip
Dat rondspelen kunnen ze niet. Dat roep ik al 1,5 jaar. Zit ook een verschil tussen combineren en circulatievoetbal. Het eerste is aanvallend, het tweede puur controlerend.
3 -1
blessure
Waar was maza, bij de tegentreffer?
Als je met 2-0 voor staat, ga je lekker op de counter spelen.
3 -1
Ajaciedforaltijd
Is dit weer indirecte kritiek op Erik? ;-)
1 -2
Web
Wat wil je nu graag horen?
Dat ik Ten Hag ter discussie stel?
Heeft die al die kansen gemist de eerste 30 minuten? Toen het voetbal wel goed was.
Ajax had ontzettend veel pech dat Ziyech en Gravenberch uitvielen, en dan had ik liever dat ze iets meer op zeker spelen, Blind ben je ook al kwijt.
1 -1
Sanalologo
Nou, was meer geluk dan wijsheid. Maar goed, het geluk van de kampioen.

Je ziet wel dat als Ziyech en Blind wegvallen en er komen een aantal talenten het veld in dat het erg lastig wordt. Dit moet je tegen een Beter team niet proberen.
1 -3