Ziyech als enige Ajacied in Elftal van de Week

BartVeenstra, 20-01-2020 om 07:30, 8532 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech is de enige Ajacied die is opgenomen in het Elftal van de Week na de negentiende speelronde. De middenvelder krijgt in De Telegraaf een zeven als rapportcijfer van rapporteur Bart Latuheru.

Ziyech, die met een kuitblessure uitviel, is overigens niet de enige Ajacied die een zeven scoort. Ook Ryan Gravenberch krijgt een zeven als rapportcijfer, al haalt hij het Elftal van de Week niet. De jonge middenvelder was met een doelpunt belangrijk in de 2-1 zege op Sparta Rotterdam.

Verder zien we bij Ajax vooral krappe voldoendes. Nieuweling Ryan Babel krijgt bijvoorbeeld een 6,5, terwijl het laagste cijfer bij Ajax is voor Quincy Promes. De linksbuiten krijgt een 5,5.

Voetballer van het Jaar-Klassement

Met zijn zeven stijgt Ziyech naar de koppositie van het Voetballer van het Jaar-Klassement. De Ajacied staat nu op 98,5 punten, hetzelfde aantal als AZ-speler Calvin Stengs. De aanvaller van de Alkmaarders kreeg voor zijn optreden tegen Willem II (1-3 nederlaag) een zes en staat zodoende niet meer alleen aan kop.

Cijfers Ajax

Onana 6,5; Mazraoui 6, Veltman 6, Martínez 6,5, Tagliafico 6; Van de Beek 6,5, Gravenberch 7, Ziyech 7; Babel 6,5, Tadić 6, Promes 5,5.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Promes speelde echt een betere wedstrijd dan Mazraoui. Tsja, wat zijn eigenlijk de criteria die gelden bij de beoordeling of is het gewoon de mening van Latuheru?
0 0
Ajax27
Maar van Hooijdonk vond Ziyech een zwakke wedstrijd spelen haha.
1 -1
trodat4030
De verwachtingen rondom Ziyech zijn gewoon enorm hoog, dan is het moeilijk uitblinken..
0 0
Wimmel
Ten opzichte van zijn niveau in de eerste seizoenshelft.
0 -1
terminator10
Onzin die man Brengt zoveel voetbal en dat was niet Anders gisteren.
0 0