Ziyech: 'In voetballerij lopen veel neppe mensen rond'

BartVeenstra, 18-01-2020 om 08:40, 9306 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech is van mening dat de voetballerij een grote poppenkast is. De aanvallende middenvelder van Ajax geeft in een openhartig interview met het Algemeen Dagblad aan niet van 'neppe mensen' te houden. 'Ik heb een bepaalde antenne waarmee ik binnen één gesprek precies kan filteren wie echt en wie nep is. Wie doet alsof en wie puur is.'

En voor Ziyech is dat heel belangrijk, zo zegt hij. 'Geen overdreven populair gedoe, omdat ik opeens een bal erin schiet, doe gewoon normaal', vervolgt Ziyech. Als de spelmaker van Ajax iemand kan vertrouwen, vertrouwt hij diegene blind. 'En anders laat ik je lekker. Dan kun je mij niet raken, dan maakt je mening mij ook helemaal niets uit. In de voetballerij lopen veel neppe figuren rond. Ik vertrouw dan ook maar weinig mensen. Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger.’

Ziyech geeft aan dat dat komt door alle meningen die iedereen maar moet verkondigen. Zo zijn er mensen die over Ziyech dingen roepen, zonder dat ze hem ooit spreken en niet dagelijks meemaken. 'Die mensen noem ik clowns. Ze willen een kunstje opvoeren, zonder echte kennis. Maar het ligt soms niet eens direct aan hen', aldus Ziyech, die de sociale media ook als een factor noemt voor de poppenkast. 'Die hebben de wereld kapotgemaakt. Alles moet mooi, ­iedereen wil alles maar laten zien. Het is gemaakt. Alles wordt minder persoonlijk, alles moet maar worden geshowd', zegt de middenvelder, die zelf actief is op Instagram. 'Dat klinkt inderdaad tegenstrijdig, maar als ik iets post, doe ik dat omdat ik het leuk vind en omdat het zo is. Ik maak niets mooier dan het is en zeker niet met een gevoel van: kijk mij eens.'

Ziyech noemde zich al eens eerder iemand die lastig te peilen is. Dat geldt vooral voor buitenstaanders. Met hen gaat Ziyech namelijk niet zo snel 'populair doen'. 'Soms verwachten mensen dat wel van me, maar zo zit ik niet in elkaar. Niemand gaat mij zeggen wat ik moet doen, nooit. En ik ga niet lopen acteren', aldus de creatieveling, die opmerkt dat mensen hem nu misschien wel iets 'te vaak' benaderen. Mensen die er niet waren toen het minder ging. 'Door de mindere periode bij Ajax heb ik veel gezichten om me heen zien veranderen. Ook van mensen van wie ik het niet had verwacht. Ik noem geen namen, maar als die nu opeens weer contact opnemen, hoeven ze niets te verwachten van me.'

'Van der Vaart is echt puur, speelt geen rol'

Toch is er ook een analist waar Ziyech wel zeer over te spreken is. Rafael van der Vaart is de naam. 'Hij is echt puur, speelt geen rol', zegt Ziyech, die voor het uitduel met Real Madrid vorig seizoen naast Van der Vaart - die als gast mee was - in het vliegtuig zat. 'Ik kende hem helemaal niet, maar heb de hele vlucht met hem gesproken. Over van alles. Iemand als Van der Vaart, met zijn geweldige loopbaan, daar kan ik alleen maar u tegen zeggen. Maar hij is gewoon altijd zichzelf, dat voelde ik direct.'

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
Held. Kan niet wachten tot 14.30 uur vandaag. Succes zo!
0 0
Sunny
Wat een klasbak en geweldenaar op zovele fronten.
Gelukkig wordt Ziyech inmiddels door de meerderheid geaccepteerd als voetballer en als mens.
Daar waar er vroeger karaktermoord op hem gepleegd werd door mensen die hem helemaal niet kenden maar het niet eens waren met ... zijn manier van juichen, verongelijkte gezicht, duidelijke teksten, terughoudenheid, etc.
Laat dat een les zijn want er zijn/worden hier wel vaker spelers afgebrand op uiterlijke kenmerken en aannames zoals o.a. Promes
2 0
Cupmetgroteoren
En Lang en ten hag.
0 -1
je
Natuurlijk straalt Hakim plezier uit en heeft het fantastisch naar zijn zin bij Ajax woont in de mooiste Stad van de wereld en vangt 4 meloenen per jaar.
0 0
Lagasj
Als je zo integer bent als Ziyech zijn er inderdaad nog maar weinig mensen die je naast staan.
Dit kan door een geprojecteerd beeld van de ander op hem een hele eenzame wereld voor hem worden.
Dat kan je mensen ook niet kwalijk nemen. Ze "schurken" graag tegen je roem aan. Positief of negatief.
Ik kom uit de muziekwereld en daar is het precies zo.
Een wereld vol met "schurkers" kan je echt heel eenzaam maken.
Pas als je gestopt bent veranderd dit langzaam enigszins.
1 0
Robbie en de Kock
Niemand is perfect . Dat kan niet en hoeft ook niet.
De vraag is alleen hoe ga je er mee om?
Heb je genoeg zelfreflectie en zijn je tenen niet te lang?
Durf je je kwetsbaar op te stellen ?
Ik denk dat Hakim hier enorme stappen on heeft gemaakt.
Zijn progresie heeft dus niet alleen in het veld maar ook buiten het veld plaats gevonden .
Fijne gozer!
0 0
Mocrodammerr
hij weet de meeste leden van AS prima te beschrijven. Hier riep men altijd te kutten over houding dit en dat. ik heb altijd gezegd dat hij gewoon zichzelf is ipv gedragen als een ideale schoonzoon. Maar gelukkig zien steeds meer mensen hoe Ziyech écht is. hij is nooit nep geweest maar de gemiddelde fan leest liever fake teksten waarbij ze de club ophemelen, zoals de ligt..maar meteen weg zijn zodra de 1e trein voorbij komt.
0 -3
Deepblue
JIj kent hem niet en doet net wel alsof.
Neppert
2 0
Ajax-4-ever
Daar ben ik het niet helemaal met je eens. Bij Twente en in de eerste periode bij Ajax vond en vind ik zijn houding nog steeds niet goed. Hij oogde lui en totaal geen teamspeler. Daarbij kwam hij zeker niet gelukkig over. Dan is het toch logisch dat daar kritiek op is? In ieder geval ben ik blij dat dit volledig omgeslagen is en we nu kunnen genieten van en samen met Hakim. Prachtige gast.
0 0
Labrador
Dat ook ja.
0 0
Dooye
Hier doe je de ligt toch echt te kort mee. Dat was echt niet de eerste trein en als je de beste wilt worden dan zal je helaas naar een andere competitie moeten gaan voor je ontwikkeling. Juve had ikzelf niet gekozen, maar dat is aan hem.
0 0
3*stars*3
De Ligt dacht er na 17/18 al over om te vertrekken bij Ajax...

Tuurlijk zou het voor Ziyech ook wel anders zijn als de absolute top komt aankloppen maar manier waarop De Ligt (en nu Donny) duidelijk staan te springen om te vertrekken, zegt ook wel wat.
Veel mensen hebben daar dan minder moeite mee omdat ze de gunfactor hebben.
Hollandse, nuchtere jongens uit de jeugd.
Maar ik heb toch wel meer respect voor gasten als Ziyech, Tadic en Tagliafico die echt laten blijken hoe trots ze zijn en ons herinneren hoe groot Ajax is.
1 0
AFCA1961
Geweldig verwoord......ik denk er precies zo over. Ik heb dat nooit gesnapt die drang om zsm te vertrekken van gasten als Matthijs en Donny, want zelfs al weet hij dat hij bij Real op de bank komt, reken maar dat ie gaat hoor. Hakim, Dusan en Nico zijn duidelijk van een ander soort.
0 0
Jaridebeste
Niet alleen in de voetballerij trouwens.
0 0
behangdelul
Met van der vaart gesproken? Niet best, dan zal ie wel weg gaan na al die wegduwerij van raph
0 0
3*stars*3
Dat was voor Real uit en Ziyech zei in de zomer nee tegen Sevilla.
Sevilla is trouwens niet minder dan Spurs...
0 0
RusselWestbrook
Ben nu weer een beetje meer verliefd op Hakim.

Die neppe shit is in de grote competities nog veel erger, dus ik zou lekker bij Ajax blijven ;)
0 0
JordyAjacied
Hansie mag hij heel erg, daar zie je hem heel erg opbloeien en zich zelf zijn, en noemt Hans ook gewoon Hans.
0 0
AFCAwooz
Insta blijft toch vaak een vorm van zelfpijperij. Ik heb er zelf niet zo veel moeite mee als succesvolle mensen hun spullen laten zien. Dus ook niet als Ziyech zijn Lambo of rolex showt. Daar hoeft hij wat mij betreft geen uitleg voor te geven.
1 0
Gonzalez75
Niet alleen in de voetbalwereld beste Hakim. Ook in de rest van de samenleving en maatschappij. Maar het is goed dat hij het nog eens ter sprake brengt.
0 0
Labrador
Een staande ovatie voor dit interview.
0 -1
LS16
Ik ben ook een fan van Raffie als analist. Is echt niet de meest slimme, maar hij zegt altijd wat hij denkt en dat maakt hem echt. Veel analisten zijn niet objectief.
0 0
Cupmetgroteoren
En daarom praat Ziyech dus niet met Helene Hendrix. Niet omdat ze vrouw is, zoals de media beweert, maar omdat ze een meeloopster is en dus nep is.
0 0
Babayaka
Maar dat zijn ze fucking allemaal. maar de voetbalwereld is ook gewoon nep en achterbaks.
Spelers roepen ik blijf 3 weken laten vertrokken.
spelers lopen hand in hand het veld op, 5 minuten later naaien ze je een kaart aan of versieren een penalty.
0 -2
Ajacied33
Mooi verwoord man
0 0
WZAWZDB14
Om die redenen gewoon bij ajax blijven Hakim!
0 0
AFCA.
Geweldige klasbak. Lekker in Amsterdam bij mama blijven. Nieuwe mister Ajax.
2 -1