Onana: 'Voor Ajax mogelijk om de drie prijzen te winnen'

BartVeenstra, 18-01-2020 om 08:20, 3092 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana denkt dat het realistisch voor Ajax is om dit seizoen voor drie prijzen te spelen. De Amsterdammers zijn nog in de race voor het winnen van de Eredivisie, de KNVB-beker én de Europa League. 'Het is realistisch om dat te zeggen. Als je kijkt naar de kwaliteiten van het team is het mogelijk voor Ajax om alle drie de prijzen te winnen', aldus de goalie in een interview met De Telegraaf.

Het winnen van de Europa League zal voor Ajax wellicht de meest lastige opgave worden, maar Onana wil het toernooi dit jaar wél winnen. 'Daar zijn we al een keer dicht bij geweest met de finaleplaats van drie jaar geleden. Dat was een beetje het seizoen waarin het allemaal begon voor ons. We weten wat er voor nodig is om zover te komen en inmiddels hebben we ook veel ervaring in het team en dat moet ons helpen om ver te komen.'

'Er zal een dag komen dat ik ga'

In de zomer zouden meerdere spelers - onder wie ook Onana zelf - Ajax kunnen verlaten. Hij heeft niet het idee dat de spelersgroep daarmee bezig is. 'Nee, op dit moment hebben we het allemaal erg naar ons zin bij Ajax. Het doel voor veel jongens is om eerst prijzen te pakken en dan pas een stap omhoog maken. Iedereen weet dat er in de zomer spelers zullen vertrekken, misschien ik ook wel, maar daar moeten we niet mee bezig zijn', aldus de keeper, die zegt dat bij goede sportieve prestaties bij Ajax een mooie stap omhoog vanzelf wel volgt.

Onana geeft toe wanneer hij bij Ajax vertrekt hij de club zeker gaat missen. Aan de andere kant is het ook iets wat nou eenmaal gaat gebeuren. 'Ook hier kan ik niet voor altijd blijven. Er zal een dag komen dat ik ga. Dit is mijn vierde seizoen. Als ik erop terugkijk, dan is het geweldig geweest wat we hebben gepresteerd met een jong team. En is het nog niet klaar. Ik ga alles geven om het nog mooier te maken.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lane 8
Hoeveel mag je voor een top 5 keeper vragen? Als die kepa al 80 mil was...
0 0
Redlum
Denk dat dit de instelling is die we allemaal verwachten van een Ajaxsspeler. Alles geven en trots zijn dat je bij ons mag spelen. Maar daarnaast wel streven naar een nog hoger niveau. Zonder die ambitie pas je ook niet bij ons!
3 0
MrIvez
Goed gezegd
0 0
Mikee
Wij gaan Onana zeker weten ook missen als hij gaat, wat een baas.
0 0