'Gravenberch verwoordde dat zelf, vond ik wel mooi'

BartVeenstra, 17-01-2020 om 14:10, 3589 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Gravenberch staat er goed op bij Ajax-trainer Erik ten Hag. De talentvolle middenvelder lijkt af te stevenen op een basisplaats en dat is niet zonder reden. Volgens de trainer van Ajax is leeftijd niet van belang, als je maar goed genoeg bent.

De moeder van Gravenberch gaf aan dat haar zoon iemand is met een gebruiksaanwijzing. 'Nee, dat idee heb ik niet', zegt Ten Hag tijdens de persconferentie. 'Hij is gewoon een vrolijke jongen. Hij kan goed voetballen, heeft heel veel talent en maakt een mooie ontwikkeling door. Maar ook voor hem geldt, net als voor het hele team, iedere dag moet beter.'

En dat laatste weet Gravenberch zelf ook. In een interview gaf hij onlangs aan waar hij beter in moet worden. 'Hij verwoordde dat zelf. Dat vond ik wel mooi en dat zegt iets over hem', aldus de trainer, die daarmee hamert op een bepaald bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel. 'Dat pakt hij meer en meer op. Dat zag ik zeker terug tegen Telstar en tegen ADO Den Haag.'

Gravenberch is met zijn zeventien jaar nog altijd behoorlijk jong, maar dat maakt Ten Hag niets uit. 'Jong of oud is geen criterium. Het gaat om goed of niet goed', aldus de trainer, die moet toegeven dat een speler op zijn zeventiende nog niet aan zijn top zit. Toch vindt Ten Hag hem goed genoeg. 'En bij goed genoeg kun je bijdrage aan het winnen van wedstrijden.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Multi
Dan ben ik wel benieuwd wat de beweegredenen was om Huntelaar te kiezen voor Traore, voor lange tijd. Want destijds gaf hij aan juist de ervaring van Huntelaar te willen gebruiken.
Terwijl Traore een overduidelijke betere indruk maakte kwalitatief gezien, zowel individueel als dat hij het team ook veel beter liet spelen.
0 0
Redrum
Huntelaar was in ieder geval oud genoeg.
0 0
DeMeervanweleer
Het is geen copy-paste, iedere situatie is weer anders, daarbij ook al is het beste er wel af, Huntelaar levert wel.
0 0
Wimmel
Huntelaar was eerste 2 maanden van het seizoen messcherp, terwijl Traore zich in Jong nog moest bewijzen over langere periode. Nu dat hem lukt krijgt hij meer en meer kansen.
1 0
Multi
Het gaat meer op de periode dat Huntelaar het in de beker en competitie niet liet zien en Traore inmiddels bij jong-Ajax de ene na de andere erin legde. Het heeft gewoon enorm lang geduurd voordat Ten Hag Traore echt een kans gaf. En dat was misschien wel meer noodzaak dan dat hij Traore echt de voorkeur gaf, want Huntelaar was toen ziek.
0 0