Milovanović: 'Tegenstander moet bang van mij worden'

JesseTH, 14-01-2020 om 16:15, 10271 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Na een moeizaam 2019 is Mateja Milovanović, verdediger van Ajax Onder 16, vastbesloten om zich in 2020 terug te knokken en te verbeteren. De vijftienjarige Nederlander met Servische roots is zelfkritisch en weet wat hem te doen staat.

'2019 was een moeizaam jaar. Ik heb maar een paar wedstrijden gespeeld', vertelt Milovanović op Ajax.nl. 'Telkens als ik terugkwam, dacht ik: nu ga ik eindelijk spelen. Raakte ik wéér geblesseerd. Maar als je binnen aan het revalideren bent, leer je ook andere dingen. Van tegenslag word je sterker. Ik heb geen moeite met alleen zijn, dus kon er goed mee omgaan.'

Wat er in 2020 beter moet, weet Milovanović zelf als geen ander. 'Het moment van doordekken moet ik beter herkennen. Praten, de mensen om je heen coachen. Ik ben geen speler die de tegenstander kapot wil maken, maar moet eraan werken dat ik nóg agressiever word in duels. De tegenstander moet bang van mij worden. Ik wil mijn minpunten verbeteren en belangrijk zijn voor het team.'

De opa en oma van de jongeling komt uit Servië. Milovanović omschrijft het als een moeilijk land en hij wil dan ook iets voor familie kunnen betekenen. 'Als je in een dorp geboren bent, heb je niet heel veel kansen. In Nederland is alles beter geregeld. Bijvoorbeeld de wegen. Als ik prof word, neem ik de verantwoordelijkheid mijn opa en oma met mij mee te nemen. Dat ze met mij wonen en dat soort dingen. Als ik ze iets kan geven, is dat heel mooi voor mij. Familie motiveert mij.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Alleen vanwege de lekkere naam hoop ik dat hij doorbreekt
0 0
MarLuuk76
Als je op zn naam klikt is hij van 01-01-1970. Loopt al wat jaartjes mee zo te zien.
1 0
Eastwood
Een beest van vijftien jaar dus. Veelbelovend.
0 0
Hollister
Benieuwd wat Wolterx van hem vindt? ... hij heeft wel altijd een prima kijk op onze jeugd
0 0
ajax4altijdamsterdam
Het is een super technische verdediger die ook prima op het middenveld uit de voeten kan. Het is geen pure verdediger maar wel heel erg sterk aan de bal. Hij lijkt qua voorkomen erg op Zlatan !
2 0
wolterx
Zou hem als middenvelder niet gebruiken, kan een hele goede CV worden. Aertssen naast hem zie ik meer in dat het een middenvelder was eerst, vooral aan zijn dribbels middenveld in en langs + passing onder druk. Milovanovic is voor zijn lengte en positie wel technisch heel vaardig inderdaad, niet zo'n pure verdediger als iemand als Dirksen is maar kan wel eens heel snel groeien in rol als laatste man.
2 0
ajax4altijdamsterdam
Heb hem bij Sparta ook op het middenveld zien spelen en dat was een lust voor het oog. Hij heeft geen dribbels nodig. Hij kan goed met de rug naar de goal spelen en zich heel makkelijk vrij spelen. Maar over 1 ding kunnen we het eens zijn het is een bovengemiddeld talent.
1 0
wolterx
Speelde net oefenwedstrijd met nummer 6, haha. Wonnen 6-1 van Excelsior las ik.
1 0
wolterx
Sprak toen hij overkwam een jeugdtrainer van Sparta erover, die omschreef hem toen als een van de grootste talenten die hij had gezien bij Sparta. Geloof je direct als je zegt dat hij op middenveld ook klasse was, vind hem niet zo duidelijk een optie voor middenveld als Brandes of Vos waren. Van allebei ben ik trouwens wel gecharmeerd. Dit jaar hebben we paar hele fijne CV's trouwens. Henry, Agougil, Aertssen en Hillen vind ik alle 4 goede toevoegingen achterin deze zomer, zeker Henry en Aertssen hebben een klasse eerste seizoenshelft gespeeld. Al vond ik Agougil in de zaal op MTU HallenCup een betere indruk maken dan Henry. Maar voor o15 is Henry-Agougil echt klasse, bij Oranje zie ik best Henry weer op back spelen en Vd Blaak van Willem II rcv staan (met 14 debuut in oefenwedstrijd al gemaakt, fysiek sterke jongen) kan écht een heel interessant team worden dat Oranje o15/2005 lichting. Gaan enkele hele goede spelers op de bank zitten omdat het dringen is in dat team.
4 0
Rood Gevaar
Zou Vd Blaak niet naar Ajax willen komen?
De grootste talenten moeten bij ons spelen natuurlijk
0 0
wolterx
Geen flauw idee hoe hij er in zou staan. Maar persoonlijk denk ik dat we centraal achterin al heel sterk zitten. Je kan altijd de banden warm houden maar je moet niet door willen slaan, met Henry hebben ze een hele interessant rcv voor die groep gehaald van Utrecht. De 2 geboortejaren erboven doen de rcv's het goed. Andere posities zijn transfers een stuk voor de hand liggender imo. Een monopoly op talent is ook niet de oplossing, wel moet je met de uitstraling van Ajax proberen te zorgen dat mocht je idee hebben dat hij next big thing is zoals met Frenkie dat je hem niet misloopt. Hoe het met Frenkie is gegaan was echt top wmb en erdoor hebben RKC en Willem II mooi zakcentje over gehouden.
0 0
Hollister
Beide heren bedankt weer !
0 0
wolterx
Wil hem heel graag eens langere periode fit zien. Met Aertssen naast hem kan hij wel eens een heel sterk centraal duo worden. Allebei comfortabel aan de bal en al in de 1.80, Aertssen is ook nog eens heel snel waar Milovanovic iets meer de pure verdediger is van de 2. Maar allebei zou ik zeker een contract aanbieden dit jaar als ze 16 worden. Aertssen past zich razendsnel aan en Milovanovic viel vrijwel nooit tegen keren dat ik hem maar heeft echt veel wedstrijden gemist laatste 1,5 jaar meen dat hij 20 wedstrijden in die periode heeft gespeeld. Sommige andere spelers hebben 3 voudige aantal gehaald, ben echt heel benieuwd naar hem als hij langere periode fit is.
4 0
xstaniox
Geboortedatum 01-01-1970, aldus zijn spelersprofiel.
3 0
trodat4030
Officieel mag je geen geboortedata van minderjarigen in het openbaar verspreiden ivm de privacywet. Ajax en de KNVB mogen ze ook niet delen, enkel de leeftijd/geboortejaar (dat kan ook niet anders ivm de leeftijdsrestricties van elftallen).
1 0
Hollister
Ik vind het een beetje doorslaan met die privacy wet... bij het absurde af.. maar onze regering is steeds beter in het betuttelen van haar bevolking.. zwarte piet, 100 km, vuurwerk afschaffen.. ze slaan een beetje door hier en daar.. maar dat is mijn bescheiden mening... lol
0 0
wolterx
In artikel van Ajax zelf hebben ze wel geboortedatum geplaatst trouwens.
0 0
Dolberg25
Een beetje ervaring is nooit erg.
0 0
xstaniox
Laatbloeiers kunnen ook goed zijn.
0 0