Onana over collega: 'Waarom zou je huilen als je kan lachen?'

GinoHaverkamp, 11-01-2020 om 14:20, 4694 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana kreeg met Bruno Varela een jaar geleden een nieuwe collega-doelman bij het eerste van Ajax. Ondanks de onderlinge concurrentie kunnen beide keeper het erg goed met elkaar vinden, zo blijkt uit een interview met Onana op Ajax.nl.

De nummer één sluitpost van Ajax kan zich nog goed de eerste ontmoeting met Varela herinneren. Dat was daags na de dramatische 6-2 nederlaag tegen Feyenoord, in januari 2019. 'Ik was bezig met de hersteltrainingen toen kwam Bruno binnen. Mijn mood was uiteraard niet best na die wedstrijd. Hij vertelde mij dat hij de wedstrijd niet had gezien, maar dat hij de goals wel had bekeken. Bruno gaf direct zijn analyse van de doelpunten en we begonnen een gesprek. De klik was er meteen', vertelt de A-international van Kameroen.

Ondanks dat Varela nog geen seconde heeft gespeeld in een officiële Ajax-wedstrijd, is Onana onder de indruk van de kwaliteiten van zijn collega. 'Iedere dag maakt hij weer indruk op mij en ook als persoon is hij geweldig. Ik ben heel, heel erg blij dat hij er is. Hij is voor mij belangrijk, hij geeft mij veel vertrouwen en adviseert mij veel. En wat grappig is: ik ben de keeper die speelt, maar ik leer vooral van hem. Normaal gesproken is het de keeper op de bank die leert van de keeper die in de basis staat.'

Ook het karakter van de Portugees kan Onana bekoren. 'Bruno is bijna altijd blij, je ziet hem nooit boos of chagrijnig. Waarom zou je huilen als je kan lachen? Je hebt een familie, je gezondheid is goed, waarom zou je niet blij zijn? Bruno is iemand die zo in het leven staat, hij probeert van ieder moment te genieten en hij wil altijd plezier hebben.' En dat inspireert hem. 'Door Bruno ga ik ook steeds meer zo in het leven staan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AmSTERdamzuid
Met de teamgeest zit het wel goed ! Koeman kan nog wat leren van Ten Hag :)
0 0
AFCAMM
In dat filmpje van dat spelletje (‘You or Me’ heet dat toch?) is ook wel te zien dat er een goede band is. Fijn om te zien. Ook in de groep in het algemeen.
2 0
jaripettersson
Twee leuke gasten man
0 0
MrIvez
Als je die foto ziet, zou je denken dat het broers zijn haha
0 0
ajax0916
heerlijk om zo in het leven te staan, respect voor Bruno
0 0