Van der Gaag over Bandé: 'Gaat met kleine stapjes'

JesseTH, 20-12-2019 om 23:30, 8881 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mitchell van der Gaag hoopt dat Hassane Bandé na de winterstop meer speelminuten kan gaan maken. De aanvaller uit Burkina Faso zit de afgelopen weken enkel en alleen op de bank bij Jong Ajax, maar volgens de trainer heeft dat te maken het proces waarin hij zich bevindt.

'We zien hem iedere dag tijdens de training en Hassane komt van ver', vertelt Van der Gaag erover voor de camera's van FOX Sports. 'Dat gaat met hele kleine stapjes en steeds beter. Hij heeft wat minuten gemaakt bij ons en hopelijk gaat dat proces na de winterstop wat sneller.'

Uiteraard gaat Van der Gaag ook in op de wedstrijd zelf. Hij start met aan analyse. 'Ik vond de eerste helft als team redelijk. Ik vond niet dat we heel vrolijk speelden, dat liet de tegenstander ook niet toe. Heel verdedigend met een blok van vijf, twee daarvoor en drie die gaan lopen. Dan moet je bereid zijn om loopacties te maken en snel aan de bal zijn. Dat was niet altijd goed, maar we controleerden de wedstrijd wel. Voor rust kom je op 1-0, dan zou het wat makkelijker moeten worden.'

De trainer moest echter toezien hoe dat anders verliep. Fysieke klachten en afspraken gooiden in de rust roet in het eten. 'We moesten verplicht wisselen in de rust. Brian (Brobbey, red.) was geblesseerd en Sontje (Hansen, red.) mocht maar 45 minuten spelen. Dat waren twee wissels in één keer en dat moet je doorkomen. Ik vind dat we daar stappen in hebben gemaakt. We hebben het altijd over betrouwbaar zijn, ook in de zin van doorgaan als je een keer wat last hebt van pijntjes.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van ADO Den Haag? Zet in en krijg 6,85 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe1
Er werd in België destijds al met verbazing op deze transfer gereageerd. Denk dat hij (net als Marin) het niveau sowieso al niet had om te slagen bij Ajax. Na al die blessure ellende kan hij het helemaal vergeten. Sneu voor die jongen, maar denk dat hij nooit in het eerste gaat spelen.
0 0
ambtenaar
Met alle respect..... maar er zijn jonge gasten uit de jeugd die hem voorbij gaan.
Bande heeft ongelovelijk veel pech gehad en Ajax ook.
1 0
EWJM
Ja, op dit moment, terwijl hij nogal aan het herstellen is van een zware blessure, hij is er anderhalf jaar uit geweest. Fysiek, mentaal, spelritme, balgevoel, dat is allemaal nog verre van 100% . Andere jeugdspelers staan nu misschien inderdaad boven hem, maar dat kan over een tijdje helemaal anders zijn.
1 0
036AFCA97
Off topic:

Er is nog wat “bijgekomen” qua gezondheid bij Daley Blind. Hij zal toch niks ergs hebben? Mag hopen dat ze niks geks hebben gevonden op een scan.
0 -3
Tjpknge
Met kleine stapjes richting de uitgang, ja. Het lijkt me wel duidelijk dat het einde verhaal is voor hem bij Ajax. Wat toch wel jammer is, want zeker nu zou hij met zijn diepgang en zijn scorend vermogen heel wat kunnen toevoegen aan het spel van Ajax.
3 -8
Jariiii
Wat lklets je nou.
2 -3
Tjpknge
Kop op, geloof je dit zelf dan wel? Wordt in verband gebracht met tal van clubs en krijgt letterlijk geen minuut speeltijd.. Maar de staf ziet wel een toekomstige speler van Ajax1 in hem, ja vast.
1 -4
AlexIbarra
Hij lag er een jaar uit en mocht alleen maar in de sportschool braaf oefeningetjes doen. Dan is het toch heerlijk als je weer met een bal kunt trainen?

Misschien moet hij stevige duels misschien nog een tijd lang vermijden.
We krijgen niet meer automatisch medische gegevens over spelers en voorlopig lijkt het me logischer dat hij er qua revalidatie nog niet klaar voor is dan dat hem speeltijd wordt misgund.

Zelfs als je hem absoluut wilt verkopen kun je hem beter eerst zelf optrainen of verhuren.
2 0
afcas
Precies, juist als je van hem af wilt laat je hem minuten maken om zichzelf in de kijker te spelen. Voorzichtig met zo iemand omgaan betekent juist dat je het nog in hem ziet zitten...
1 0
Tjpknge
"Met kleine stapjes" Zei ik dan toch ook? En dat is net hoe je het interpreteert. Als Ajax zijnde is het natuurlijk ook niet slim om te zeggen dat ze liever vandaag dan morgen van hem af zijn. Als je het heel plat zegt uiteraard.
1 0
ajaxxcied4life
Als Ajax hem zou willen verkopen dan moet de hele wereld zien dat hij weer boven jan is (gechargeerd)
2 0
Tjpknge
Maak je geen zorgen. Ik ben niet iemand die de geen die het fout had blijft pesten.
1 -1
markk
Ik wil die Bande nog niet afschrijven, hij heeft echt een ongelofelijk zware blessure gehad en dat heeft niet alleen fysiek maar ook mentaal een grote impact gehad denk ik, dat zie je ook wel met Sinkgraven. Je moet hem sowieso nu niet verkopen, wij hebben al een tekort aan echte spitsen en Bande kan alleen maar beter worden. Mensen vergeten nog wel eens dat hij nog maar net 21 is.
2 -3
AjaciedRK
Sontje dus zondag weer op de bank!
4 0
RAL3028
Voor de laatste 10 seconden...
0 0
FlyingDutchMan
Ziet er wel naar uit!!!
0 0