Eén onvoldoende voor stroef spelend Ajax

BadembaBarrie, 16-12-2019 om 07:30, 4066 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Telegraaf is opnieuw opvallend mild voor Ajax, in de spelersbeoordelingen na afloop van de met 1-0 verloren topper bij AZ. Ondanks stroef spel, met slechts één uitgespeelde kans in negentig minuten, deelt de krant alleen aan Razvan Marin een onvoldoende uit.

De Roemeen viel volgens Rinus Israel het meest tegen en krijgt daarom een 5 van de rapporteur. Verder lopen de cijfers eigenlijk op per linie. Zo is er een 5,5 voor Dusan Tadić en Klaas-Jan Huntelaar en kan Hakim Ziyech evenals Marins collega-middenvelders Edson Álvarez en Donny van de Beek rekenen op een 6. 

Joël Veltman moet het eveneens met een 6 doen, maar Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui en André Onana krijgen elk een 6,5 voor hun wedstrijd. Het hoogste cijfer is voor Perr Schuurs, de Limburger krijgt een 7 voor een solide wedstrijd, waarin hij door een dekkingsfout uiteindelijk toch verantwoordelijk was voor de enige treffer. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik zal wel tot een vergeten generatie behoren. In 'mijn' tijd was een 5,5 toch echt een onvoldoende. en een 6 min een voldoende. Niet dat ik me daar veel van kan herinneren. Had altijd 8'en en 9'ens. Doe maar 9 min(netjes) voor deze posting.
0 0
Jayajax
Met zijn geringe lengte en magere postuur verwacht je dat Marin op z'n minst zeer technisch en wendbaar zou zijn, maar we kunnen nu toch wel concluderen dat dit er niet is en ook niet meer gaat komen. Als Marin onder druk wordt gezet en er geen spelers diepgaan dan heeft hij niet de technische bagage om er onderuit te voetballen en verliest hij regelmatig de bal, met gevaarlijke counters als gevolg (zie Boadu gister). Bij Standard speelde hij voornamelijk achter de spitsen, maar dan zou hij de concurrentie aan moeten gaan met Ziyech of Donny en dan verliest hij het gewoon. In mijn ogen voegt Marin in zijn huidige rol echt niets toe aan dit Ajax en zie ik liever een jeugdspeler zijn positie op de bank warm houden.
1 0
Hagmag
Onana bij cornerbal 1-0 ook complete black out.
Schuurs moet naar de bal en niet achter Boadu blijven staan.
Alvarez en Marin zijn voor mij middelmaat c.q. grijze muizen = MISKOPEN.
Dat kunnen we nu na een 1/2 seizoen verder wel concluderen.
Alvarez heeft wel wat meer rendement gehad dan Marin.
Ajax kon gisteren op een enkele uitzondering na geen vuist maken tegen AZ.
0 -2
HarryHarHar
We hebben geen scorende spits, en als je niet scoort kan je ook niet winnen Ziyech naar het middenveld en een rechter buitenspeler halen als er niks in jong Ajax rondloopt.. werk aan de winkel voor Overmars en co..
0 0
Joseph
Schuurs speelde inderdaad een hele sterke pot, Boadu leek geen moment een spits die een optie zou zijn voor Ajax en dat kwam mede door Schuurs.

Maar die fout moet je natuurlijk wel zwaarder meerekenen.
2 0
Beretta
Die onvoldoende voor Marin is echt belachelijk. Hij speelde wat nerveus de eerste 10 minuten maar daarna liet hij goede dingen zien. Nog te veel brede balletjes, maar ook een paar goede, strakke passes vooruit gezien. Heeft sowieso een hele goede trap.

Hij is denk ik een introverte, gevoelige jongen die je het vertrouwen moet geven door hem een paar wedstrijden te laten staan. De laatste 2 wedstrijden van dit jaar sowieso laten spelen.
4 -1
PetrusKeizer
zet m ns in de spits zou ik zeggen. daar hebben we nu toch niks staan. ff lekker n paar goals maken, dat is t allerbeste voor t zelfvertrouwen.
0 0
Ajax412
Klopt, vooral woensdag ook gewoon Schuurs erin houden. Traore een keer in de basis en misschien Castillo wat minuten geven. Geen volledig tweede elftal erin, maar bepaalde basiskrachten hebben gewoon rust nodig en de reserve spelers kunnen het ook goed gebruiken om wat te kunnen laten zien.
1 0
Superman
Vond Schuurs een prima partij spelen, jammer van de laatste minuut. Maar Ajax moet toch
toch scoren in 90 minuten!
3 0
Leo252
inmiddels 3 x 90 minuten...........geeft echt te denken dit.
0 0
31xAjax
Er waren minstens 5 slechter dan Marin; Alvarez plus de 4 voor hem. Te gemakkelijk dit.....
6 0
Superman
Marin onder de maat 31x!
0 0
31xAjax
Maar 5 anderen nog verder....
0 0
Rentokill
Ik wijt het vooral aan heel veel pech en tegenslag. Clubs als Chelsea en Real hebben voldoende goeie spelers die daar op de bank willen zitten. Bij ons komen die gasten niet voor de bank. (want die moet je dan ook 3M salaris geven he).

Verder gewoon botte pech dat eerst Neres, dan Promes uitvallen op een moment dat de puzzel gelegd leek. Labyad leek het op te pikken maar viel ook weg. Lang is nog niet stabiel genoeg. Noodgedwongen schuiven dus (niet goed voor spelers als Mazraoui). Teveel onrust ook Blind en Veltman geschorst, Blind valt nu zelfs weg. Veel spelers op hun tandvlees.
2 -1
altijdwelwat
Labyad leek het op te pikken .... hahahaha hij zegt het gewoon.
1 0
Noxin
Ik ben geen fan van Labyad, maar de laatste wedstrijden speelde hij prima.
0 -1
altijdwelwat
Erg makkelijk om Marin weer als enige een onvoldoende te geven. Tadic , Mazraoui, van de Beek speelden allemaal aanzienlijk minder. En Ten Hag krijgt van mij ook een dikke onvoldoende. Dat gejank over gebrek aan stootkracht, en dan noemt hij ook Labyad als reden echt schrijnend om te horen. Dat je Promes noemt kan ik nog enigzins mee in komen, maar ook Neres was dit seizoen vaker slecht dan goed. En natuurlijk speelde Lang niet goed de afgelopen 2 wedstrijden, maar is tegen Lille betrokken bij de 0-2 , en tegen Twente betrokken bij 4 goals. Word alleen direct afgeserveerd en aangewezen als zondebok, terwijl de grote jongens het af laten weten. Zo simpel en voorspelbaar , Tadic was slechter als Lang tegen Valencia maar daar hoor je niemand over en zeker Erik niet ! Erik Angsthaas....
2 -3
megaonion
Volledig mee eens. De grootste onvoldoende komt toch toe aan Erik Ten Hag, die de kwaliteiten van z'n eigen ploeg niet kent blijkbaar. Ik vind het schokkend dat je alleen met topkwaliteit spelers er een redelijk kijk op hebt met de juiste mensen opde juiste plek neer te zetten. Anders krijg je onzin als Vd Beek op 10 met Alvarez en Marin.

Het ergste is dat je als coach moet weten dat het bijna onmogelijk is voor een Marin om mee te doen in dit spel, omdat het middenveld met Vd Beek op 10, Alvarez er naast en normaal gesproken Martinez daarnaast voor geen meter draait en 1 van onze zwakste linies is in die opstelling. Als je Martinez en Marin wisselt dan kan je niet verwachten dat Marin ineens het hele spel van het middenveld veranderd. Hij gaat er simpel in mee.

Daarnaast was het hele spel nog statischer dan een gvd standbeeld. Er waren momenten waar ik echt aan het voetbal van Frank de Boer moest denken.

Het ergste? Is dat daar nog tenminste meer structuur in zat en niet om de 2 touches de bal naar de spits met een lange bal werd gespeeld.

Wedstrijden waarin je niet al je toppers hebt, moet je als coach slimmer neerzetten en het onderscheid in het spel maken door de juiste spelers, tactiek en opstelling te gebruiken. Echter zie je in dit soort wedstrijden dat Ten Hag een coach is, maar absoluut geen top coach.
0 -2
Rentokill
Tadic is een van de meest constante en stabiele spelers dit seizoen. Maar dat zie jij niet.
0 0
Joseph
Hij is soms inderdaad contant en stabiel afwezig in het spel van Ajax. Dat wisselt hij dan af met een constant en stabiele goede wedstrijd.
0 -1
altijdwelwat
Ik zie wat ik zie , en de laatste goede pot van Tadic was op 10 november tegen Utrecht. Daarna is het echt gewoon onder de maat.
0 0
Rho1980
Idd, van zijn niveau moet hij veel meer kunnen brengen. MOET! Hij haalt iedere wedstrijd net aan een ‘6’ en natuurlijk heeft het te maken dat de tegenstanders zijn spel ook veel meer aan banden leggen maar hij moet veel meer brengen.
Ijverige is wel een beetje uit zijn spel, zo lijkt het. Vorig jaar leek hij wel een jonge hond, zo gedreven en agressief.
Veelzeggend dat hij dit seizoen amper op het scorebord naar voren komt.
0 0
Ron6
A hele seizoen laat hij het niet zoals vorig seizoen. Hij is teveel bezig een leider proberen te zijn, database hij met zijn voetbal, niet met zijn mond zeg maar. Blind had natuurlijk aanvoerder moeten worden. Voor hem is dat heel gewoon, gaat dat heel natuurlijk. Toch, Tadic gaat zijn vorm wel weer vinden.
0 -1
MisterAFCA
Jij hebt ook altijd wel wat...
0 0
BrandjeXL
Je hebt er weinig kijk op
0 0