Ervaren Huntelaar: 'Maakt niet uit of iets terecht is'

JesseTH, 15-12-2019 om 21:40, 5021 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Klaas-Jan Huntelaar wil geen excuses opvoeren voor de nederlaag die Ajax zondag leed bij en tegen AZ. Weliswaar miste de ploeg in Alkmaar veel spelers die normaal gesproken in de basiself terug te vinden zijn, maar Huntelaar weet als geen ander dat er maar één ding telt: het resultaat.

'Als je wint, is dat uiteindelijk altijd terecht', klinkt een realistische Huntelaar voor de camera van VTBL. 'Het maakt niet uit of iets terecht is, we hebben verloren. Het leek op 0-0 af te stevenen, maar één moment is belangrijk. Ik denk ook dat het zo’n wedstrijd was. Beide teams hadden niet echt veel grote kansen. Het waren twee teams die goed georganiseerd stonden.'

Ajax verloor nu driemaal op rij en kent daarmee een mindere fase in een redelijk succesvol seizoen, zo ziet ook Huntelaar. 'Het is wel zo dat we de laatste tijd een iets mindere fase hebben, zeker qua resultaat. Qua spel denk ik dat we ook wat moeilijker spelen. Een aantal mensen is er niet, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat dat je haalt.'

Voor de verloren wedstrijden tegen Willem II, Valencia en AZ werd er vol positiviteit gepraat over Ajax. Zo anders is dat ná die reeks van wedstrijden. 'Zo opportunistisch is het. Het is aan ons om dat om te draaien en dat gaan we ook zeker doen. Aan het einde gaan we zien wie er bovenaan staat. Het is ons doel, daar vechten en spelen we voor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Ophouden met we gaan zeker winnen en dat soort gelul. We gaan ons stinkende best doen om de volgende wedstrijd te winnen.
0 0
ajax4ever01
Huntelaar is op, hij loopt nu alleen maar Traoré in de weg.
1 -4
onderkantlat
Ondertussen Valencia voor tegen Real Madrid, en dan hoor je analisten dat ze niets kunnen
2 -1
Frank1978
Opportunisten zou een betere benaming voor veel van die lui zijn. Maar hun geblaat legt hen geen windeieren...
1 -1
Deepblue
Heb er toch wel vertrouwen in dat het na de winterstop weer op z`n pootjes terecht komt. Moet eigenlijk wel - kampioenschap is dit jaar veel waard.
5 0
Boer Gijs
Nuchtere eerlijke analyse. Dat waardeer ik wel.
7 0
Labrador
Het mag geen excuus zijn maar waneer je 4 basisspelers mist dan mag je dat best benoemen. Het halve elftal moest op de schop.
4 -1
Ansjo
Dat vond ik dus de fout van ten Hag. Je kon het succesvolle middenveld behouden met Martinez - van de Beek - Ziyech. Dan had je misschien een jeugdspeler als linksback moeten zetten met Schuurs - Veltman - Mazraoui achterin. Voorin gewoon Tadic in de spits met Lang en Traore er naast.

Nu gooi je eigenlijk alles op de schop om plaats te maken voor 2 van de slechtste spelers van de hele selectie Marin en Alvarez en nog wel op posities van het middenveld. Ik vind dat echt een flater van jewelste en een duidelijk signaal dat ten Hag nog steeds geen Ajax coach is.
1 -3
komopajax777
Alvarez speelde niet slecht en is zeker niet een van de mindere spelers.Voor Marin geldt dat hij amper een wedstrijd in de benen heeft en dus wedstrijdritme mist.Ook hij deed het niet slecht, maar mist gewoon nog vertrouwen.
0 0
AjaxDaniel
Tja er waren er hier ook een hoop die Promes afmaakten in het begin.
0 0
FlyingDutchMan
Traore als buitenspeler, lol..
0 0
Frank1978
Precies. Zelfs steenrijke clubs als City worstelen als ze zowat een half basisteam moeten missen. Uiteindelijk wint vandaag de gelukkigste ploeg, maar we staan nog steeds eerste en qua spel gaat het vanzelf weer beter worden als de ziekenboeg leegstroomt. En wie weet verrast Overmars ons met een of twee aanwinsten. Ik baal enorm van de afgelopen week, maar 2020 kan gewoon een prima jaar worden voor onze club.
2 -1
Suarez16_
5 zelfs plus Labyad. Van de Beek van 6 naar 10, Ziyech van 10 naar flank, Tadic van 9 naar flank, Mazraoui van rechtsback naar linksback, Veltman van centraal naar back, Martinez van middenveld naar verdediging, enzovoorst. In principe mistte je 6 spelers en speelde je met 10 spelerd op een andere positie.
2 -1
Labrador
Bedankt voor de aanvulling. Crisis is het zeker niet. Absolute pech wel. Vorig seizoen bleef iedereen fit. Nu is dat ff anders. Gelukkig is het bijna winterstop
4 -1
Suarez16_
Precies. Daarnaast nog steeds 10 punten voor op psv en dat is vrij belangrijk. Ik moet toegeven dat az het goed doet, maar hoe vaak zien we een team als az, vitesse of utrecht wel niet leuk mee doen tot aan de winterstop om daarna in te storten? Hoe gaat az het straks doen bij 3 blessures? Hoe gaan ze om de kampioensdruk? Hoe gaan ze de winterstop uit komen nu ze duidelijk in een flow zitten en die weg zal zijn in januari (zie Ajax en psv vorig jaar)? Of als het een keer een week tegen zit door niet van feyenoord en ado te winnen? Dat zijn vragen die na de winterstop beantwoord gaan worden. Het is een goed team, maar ze hebben nog geen tegenslag gehad en die mag er voor een team als az ook niet komen willen ze kampioen worden. Normaal zakken ze dan in als psv nu doet terwijl Ajax na de winter wel uit de dip zal zijn.
2 0
BRAMHOUTEN
dat zeiden we ook doen Feyenoord kampioen werd en Twente. Dit niet te veel roepen. dat geeft az alleen maar meer motivatie.
1 -2
Suarez16_
Dit az is te jong en in de breedte niet sterk genoeg. Dat feyenoord en twente waren vrij ervaren elftallen met degelijke Eredivisie voetballers tussen de 26-32. Daarnaast mocht Ajax een heel jaar in de achtervolging.
0 0
BRAMHOUTEN
klopt, maar ik ben er wel voorzichtig mee. heel nederland hoopt dat az kampioen wordt dus teams zullen niet echt gas geven tegen az.
1 0
Suarez16_
Paar clubs zullen wellicht zo denken, maar als het straks utrecht-az is in speelronde 31 en utrecht heeft nog 6 punten nodig voor plek 4 of een play-off plek denk je dan dat ze dat even laten lopen? Of een ado of rkc dat elk punt nodig heeft. Of psv en feyenoord dat nog 2de willen worden. Nee, paar supporters zullen het vast gunnen, maar elke club heeft de punten hard nodig.
0 0