Van de Beek: 'Binnen korte tijd kan het weer omdraaien'

JesseTH, 15-12-2019 om 20:05, 4141 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Donny van de Beek hoopt dat Ajax de negatieve reeks zo snel mogelijk tot een halt weet te roepen. De Amsterdammers verloren drie keer op rij en dat doet veel pijn bij de Ajacied. Voor Van de Beek is het duidelijk wat de club te doen staat: zelfkritisch zijn en vertrouwen houden.

'Binnen korte tijd kan het ook weer zo omdraaien als alles positief lijkt en iedereen goed praat', aldus de middenvelder tegenover de NOS. 'Binnen een week kan het dan het tegenovergestelde zijn. Dat is ook voetbal. We moeten terugkijken naar wat we beter moeten doen en keihard blijven werken. We hebben hartstikke goede spelers.'

'Het was een gevecht', blikt Van de Beek vervolgens terug op AZ - Ajax. 'Dat weet je van tevoren. Als je naar de wedstrijd kijkt, denk ik dat een gelijkspel de juiste verhouding was geweest. Dan krijg je in de laatste minuten een goal tegen, dat mag nooit gebeuren. Dat is tekenend voor de situatie waarin we nu zitten.'

Van de Beek zelf kreeg de grootste kans namens Ajax. Hij miste op een haar na en als vanzelfsprekend baalt hij daarvan. 'Het scheelde ook heel weinig. Als hij net een paar centimeter meer naar de binnenkant is, zit hij er gewoon in. Dat is een beetje de situatie waar wij nu in zitten. Steeds net niet en een beetje ongelukkig. Je komt eruit door keihard te werken en vertrouwen te blijven houden. Kop omhoog, hoe moeilijk het ook is als je drie keer achter elkaar verliest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dastaan
Je had em op je schoen eerste helft maar merk al weken dat je alles behalve scherp bent. Triest!
0 0
Sterspeler
Niet alleen de laatste weken. Als je de statistieken van Donny naast die van Promes neerlegt, blijkt gewoon dat Promes elke wedstrijd een doelpunt creëert en Donny 230 minuten hiervoor nodig heeft
0 0
FreddyAX
Al die vrolijke commentaren hieronder gelezen , ja jongens het gaat niet van een leien dakje.
Dat zegt hij ook en geeft aan dat ze er hard voor moeten werken om het weer te om te draaien.

Met iets meer geluk hadden we het nu nergens over gehad,kennelijk heeft het afgelopen seizoen en de idiote speelkalender internationaal een prijs.
Na de stop hoop ik dat we weer op volle kracht kunnen uitrukken, dan wil ik het wel eens zien als de pijntjes van een lang en intensief seizoen zich in Alkmaar ook laten voelen.
Of zouden ze met 5 invallers in de Arena veel kans maken denken jullie?
1 -1
Boer Gijs
Het gaat om vandaag niet om een thuiswedstrijd volgend seizoenshelft. Daarover gesproken, vorig seizoen kwamen we volkomen ruk uit de winterstop.
0 0
Ajacied33
De vaste 11 van Ajax had vandaag gehakt gemaakt van dit AZ. Wat is het een overschat ploeggie zeg. Ze hebben zeer veel geluk dat ze Ajax B tegenkwamen vandaag
0 0
Sterspeler
Ze misten zelf ook 2 centrale verdedigers en ze waren onze aanval gewoon de baas.
0 0
Boer Gijs
Laat maar zien dan. Het lijkt nergens op waar Ajax mee bezig is
0 -2
Johan1
Donny weer onzichtbaar.
1 -3
MichelBoerebach
Daarom van de winter weg doen, voordat Real zich bedenkt.
1 -5
MichelBoerebach
Als jij die ene kans niet als een 4e klasse amateur had ingeschoten, zou het misschien anders zijn afgelopen.
0 -3
Ajax95Duivendrecht
Net als tegen Valencia was meneer ook vandaag weer nergens te herkennen.

Op 8 oké, maar op 10 is hij echt tranentrekkend slecht. Je had net zo goed met 10 man kunnen spelen vandaag, want Donny heeft helemaal niets noemenswaardigs gedaan.
1 -6
altijdwelwat
Donny zijn enige opdracht was Koopmeiners voor de voeten lopen , verder echt totaal geen inbreng gehad op het missen van die kans na.
0 0
foensai
ik heb het idee dat hij met zijn hoofd er niet voor de 100 % meer echt bij is. Donny is meer aan het hakballen geven dan echt inspelen doorbewegen en afmaken.. hij staat er nu vaak al... iets wat eerder niet zo was. ok, door de blessures loopt het ook anders maar toch... zijn ervaring moet hem nu ook helpen. maar dat gebeurt helaas te weinig.
0 0
Sterspeler
Is een goede speler, maar niet een die je team uit het slijk trekt. Dat zijn gasten als Onana, Martinez, Tagliafico en de tandem Ziyech/Promes.
0 0
PJK54
Klopt Donny maar dan moet die coach ook anders gaan denken en beter wisselen
1 0
Mokum31
Sssssssst
Ga voetballen
2 -3
ajax4ever01
Donny kan voorlopig beter even zwijgen. Laat je voeten maar eens spreken.
4 -4