Schuurs baalt: 'Moet scherp zijn tot laatste seconde'

JesseTH, 15-12-2019 om 19:00, 4130 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Perr Schuurs baalt enorm van de nederlaag die Ajax zondag leed op bezoek bij AZ. De verdediger zag de Amsterdammers kansen missen om de winst binnen te slepen, maar zeker de manier waarop de nederlaag tot stand kwam, deed Schuurs persoonlijk pijn.

'Als je hier niet kunt winnen, dan moet je zorgen dat je gelijk speelt', spreekt Schuurs voor de camera van FOX Sports. 'De manier waarop is gewoon heel zuur. Hij (Myron Boadu, red.) staat voor mij en kopt hem bij de eerste paal binnen. Ik wil voor hem komen en daar kom ik niet meer bij. Dan is het voor hem makkelijk om binnen te koppen.'

Tot aan het incasseren van de tegengoal was Schuurs een van de Ajacieden die zijn niveau wist te halen, maar daar koopt hij achteraf niets meer voor. 'Het gaat om de kleine momenten. Achteraf is het geen goede wedstrijd, want je moet scherp zijn tot de laatste seconde. Dat was ik dan niet.'

De afwezigheid van de door blessures geteisterde Ajacieden wil de lange verdediger niet als excuus gebruiken voor de nederlaag. 'Wij weten allemaal hoe we moeten spelen en wat de trainer verwacht. Natuurlijk mis je een aantal heel belangrijke spelers, dat merk je uiteindelijk wel, maar we hebben gewoon veel kwaliteit. We hebben genoeg kansen gehad om het zelf af te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Cruciale fout, maar wat veel erger was, was dat de voorste 4 geen knikker geraakt hebben anders was Perr's fout niet meer interessant geweest. Ondanks dat Erik ten H. op Onana na iedereen op een andere positie liet spelen had Ajax het middenveld grote delen vd wedstrijd in h aan den en kwam de verdediging nauwelijks in de problemen. Maar aanvallend was het ontstellend slecht....
0 0
ST
Op de goal na een prima wedstrijd gespeeld. Hij heeft meer toekomst dan Veltman.
3 0
MichelBoerebach
Je speelde prima, gast. Je ging helaas inderdaad in de slotseconde flink de mist in. Maar Huntelaar en je keeper zagen er ook niet best uit.
2 0
Ajax34
Donny mag ook wel scoren. Je kan ook zeggen dat je daar de wedstijd hebt verloren. Het is maar hoe je het bekijkt. Je wint en verliest uiteindelijk als een team.
1 -2
gwn_rj
waarom heeft niemand het over Onana die totaal verkeerd uitstapt bij die corner? tuurlijk doet schuurs het niet goed, maar onana had ook die bal uit de lucht moeten plukken...
4 -2
Sterspeler
Dit. Er staat ook niemand 1e paal. Vind ik ook al zo raar. Zet daar iemand neer en die bal kan er praktisch niet in gaan.
0 0
MichelBoerebach
Heb ik het al over gehad. Onona keepte een laconieke, haas arrogante wedstrijd. Vond 'm niet goed.
2 0
Mokum_32
Schuurs heeft stappen gemaakt maar heeft nog niet het gewenste niveau. De afwezigheid van de ligt en het niet goed anticiperen voor een vervanger heeft ons dure punten gekost. Afgelopen week tegen Valencia heft Veltman heel dom doodleuk buitenspel op. En nu Schuurs weer.

Zo kan ik overigens nog wel meer voorbeelden aanhalen zie Chelsea uit.Als iedereen fit is de rcv positie eigenlijk onze enige zwakke schakel, wat best wel frustrerend is aangezien je al maanden van te voren zag aankomen dat de ligt zou vertrekken
0 -4
komopajax777
Schuurs heeft al het gewenste niveau voor Ajax 1,maar is nog niet uitgeleerd blijkt wel.Hij moet nog agressiever en brutaler worden.Hij had Boadu moeten wegduwen en een speler bij de eerste paal moeten neerzetten.
0 0
Johan1
Echt een pussy van een verdediger, zsm afscheid van nemen, zal nooit een topper worden.
1 -9
komopajax777
Schuurs was echt heel goed op dat moment na.En hij wordt nog veel beter.
0 0
JBM
Johan1, jij bent wel heel negatief zeg
Successupporter misschien?
1 -1
Johan1
Jij vond hem goed? De beslissende dekkingsfout die hij maakt, verwacht je niet eens van een pupil.
1 -5
EWJM
Uh ja, Schuurs heeft op een moment na een ontzettend goede wedstrijd gespeeld. Wat vond jij van hem dan deze wedstrijd?

En nog iets: noem mij eens een voetballer die nog nooit een slechte fout heeft gemaakt. Ik ben benieuwd.
2 -1
Johan1
Het is gewoon geen topper, daarvoor mist hij de onverzettelijkheid van bijvoorbeeld De Ligt.
0 -3
komopajax777
Misschien zitten slapen de laatste tijd Johan1?De ligt heeft heel wat foutjes gemaakt bij Juve ondanks vaak goed spel.Ook hij is nog in de leer al heeft hij wel al dat onverzettelijke wat Schuurs nu aan het leren is.Als jongen uit de provincie had hij op dat gebied een achterstand qua brutaliteit.
0 0
Ansjo
Ja het was een fout van Schuurs. Maar als ten Hag aanvallend zou wisselen dan is AZ ook wat voorzichtiger met de aanval zoeken en krijgen ze ook minder corners. Maar ja ten Hag is een laffe Ajax onwaardige schijtlaars en wisselt niet aanvallend. Ja 20 seconden voor Traore.

Ik vind dat ten Hag ontslagen moet worden. Dat zal niet gebeuren denk ik dus hoop ik dan maar dat hij naar een andere club gaat in de winterstop.

Laat van Gaal nog maar zijn laatste kunstje flikken als trainer. Niet als beleidsbepaler want dan krijg je alleen maar eenheidsworsten uit de opleiding maar als trainer is hij ideaal voor deze groep. Hij durft wel gewoon eigen jeugd de kans te geven als erom gevraagd wordt.
5 -3
Ajax4proud
Ik vond Schuurs heelveel dingen goed doen, krijgt al weinig kansen en dan zou dit wel heel zuur zijn als hij geen basisplaats meer krijgt. En inderdaad hadden er aanvallers gewisseld mogen worden.
4 0
Ajaxhart
Gezien het vele balverlies van Marin vond ik zijn wissel te billijken. Maar inderdaad, verdedigend wisselen leidt vaak tot extra problemen, dat is Ajax de afgelopen jaren (ook onder Keizer) meerdere keren overkomen.
Kennelijk wordt daar niet van geleerd, en dat is dieptriest.
0 0
Duif63
Ten Hag heeft inderdaad niets geleerd van Tottenham.
1 0
noppenkoning
Schuurs echte Ajax verdediger inclusief foutje
2 0
Ajaxhart
Ach, vorig jaar verloren we ook met 1-0, en werden we toch kampioen. Misschien is dit wel een goed voorteken.......
3 -2
MoIukker
Wanhopige reactie, doe je roze bril af. 3 wedstrijden achter elkaar verloren is gewoon slecht voor een club als Ajax. Promes missen we!
4 0
Bky
Hij zegt gewoon dat we kampioen worden. Wat klopt, want dat worden we ook, met gemak.

Jij denkt van niet?
3 0
KlasseLasse
als je zo speelt niet nee
0 0
Ajaxhart
Ik haal kracht uit wanhoop.
0 0
31xAjax
Sterke wedstrijd ondanks de cruciale fout, ook een sterk interview.....
4 0
Ajaxhart
We komen er wel weer bovenop, zeker als we minder blessures hebben van key-players, maar:
- wat een waaaaaaardeloze week was dit,
- als wedstrijdcoach (opstelling, wissels) schiet ETH te kort,
- jeugd krijgt veel te weinig kansen, oude has-beens veel te veel.
2 -2
Ansjo
ten Hag is toch ook gewoon Ajax onwaardig. " ben je vorig seizoen al vergeten?" Ja ook toen ergerde ik me groen en geel aan die rare beslissingen.
1 -1
Ajaxhart
Schuurs heeft een goede pass van achteruit, en een goed schot, maar waarom-ie achter z'n man gaat staan bij die corner......kan ik nie helemaal snappe.
4 -1
Ajax34
Komt wel goed met Schuurs. Deze fout maakt hij niet meer. Al vind ik dat ballen in de 5,5m voor de keeper moeten zijn.
0 0
Luck76
Als Veltman dit had gedaan....
2 -3
Spectre
Die doet dat al 7 jaar he, Schuurs is er nog niet zo lang bij en daar zit zeker nog potentie in, als Veltman er net pas bij was en Schuurs dit al 7 jaar deed had ik precies hetzelfde gezegt maar dan over Schuurs. Veltman is een aardige kerel en een echte Ajacied maar als speler is hij geen zekerheidje
4 -1
Sterspeler
Je kan zeggen wat je wil van Veltman. Fouten maakt ie zat, maar die verliest nooit een kopduel.
0 0
MankeNelis
Hij wordt steeds beter. Pech dat hij met een zooitje ongeregeld in het veld stond. Kut stadion waait altijd daar. Thuis die kaaskoppen een pak slaag geven.
8 0
Zuiderling
Ik denk niet dat hem dit ooit nog gebeurt...
4 0
FUBAR
Kan hem niks kwalijks nemen. Donny choker van de Beek liet het weer eens afweten.
4 -3
ovopiet
begin je weer v.d. Beek af te zeiken?
1 -1
komopajax777
Ik ben ook geen fan van van de Beek.Hij mist atletisch vermogen en is zo stijf als een hark.Hij is wel intelligent en weet waar hij moet lopen en heeft een functionele techniek.
0 0
Dennis129
Moetje je voorstellen wat er zou gebeuren als dit Veltman zou overkomen
5 -2
Zuiderling
Ik kan me nog herinneren dat De Ligt het overkwam. Meerdere malen zelfs...
2 0
Duif63
Het overkomt de Ligt nog steeds.
2 0
ajax4ever01
Het niveau in Italië is wel even wat anders dan het niveau van de eredivisie hoor
0 0
Sterspeler
Dat zagen we tegen Juve.
1 0
GvanderK
Schuurs komt er wel!
9 0
FreddyAX
Goed gesproken Perr, je moet nog iets meer meedogenloos worden maar hebt desondanks goed gespeeld,
8 -1
talent020
Schuurs speelde niet verkeerd, maar bij dat doelpunt was het gewoon veels te slap, breng Boadu op zijn minst uit balans, geef hem een duwtje of spring tegen hem op, maar a.u.b nooit meer zo slap een standaard situatie verdedigen
3 0