Hansen: 'Hoorde maandag dat ik misschien in selectie zou zitten'

GinoHaverkamp, 14-12-2019 om 17:10, 5968 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De wedstrijd van Jong Ajax tegen SC Cambuur van vrijdag stond in het teken van het debuut van twee talentvolle Ajacieden: Sontje Hansen en Naci Ünüvar. Eerstgenoemde was de gevierde man met één goal. Zelf hoorde hij die middag dat hij in de basis zou beginnen.

 

De aanvaller wist maandag echter al dat zijn week in het teken zou staan van Jong Ajax, zo laat hij weten op de officiële website van de club. 'Maandag ging ik trainen met het eerste en toen hoorde ik van Reiziger dat ik vrijdag misschien in de selectie zou zitten', vertelt hij. 'Donderdag hoor je dan dat je mee mag en vanmiddag (vrijdag, red.) was Kühn ziek en kwam er een plekje vrij. Toen kreeg ik mijn kans en die heb ik mooi gepakt.'

Waar Hansen vanaf de aftrap meespeelde, viel Ünüvar later in de wedstrijd in. Het debuut van de zestienjarige jeugdspeler deed Hansen goed. 'Hij is een hele goede vriend van me. Het is mooi om met hem te voetballen, want dat doe ik eigenlijk het hele seizoen. En nu dus bij Jong Ajax en dat is mooi.' In de slotfase kon Ünüvar zelfs zijn debuut bekronen met een treffer, maar de pass van Hansen kwam niet aan. 

Dat Ünüvar niet wist te scoren, vind Hansen jammer om een speciale reden. 'Ik had natuurlijk nog een kans en gunde het hem, omdat hij, als hij had gescoord, volgens mij de jongste doelpuntenmaker is van de Keuken Kampioen Divisie of Jong Ajax. Ik gunde hem de goal heel erg, maar jammer dat 'ie niet bij hem kwam.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Er komen er weer een paar aan, heerlijke spelers
Maar geef ze aub de tijd
Unuvar heeft zelfs nog best moeite om de volle 90 minuten dwingend aanwezig te zijn in 019
Taylor is fysiek sterker, maar moet ook nog veel minuten maken om door te ontwikkelen
Ik bedoel er mee te zeggen
Als het kan eens laten invallen, maar volle wedstrijden heb je nodig om beter te worden
2 -1
Ajax27
Jup, Da's mooi om te zien. Je hoort continu dezelfde namen. Unuvar, Hansen... heel benieuwd hoe snel ze zich gaan ontwikkelen.
0 0