#camjaj: Ünüvar gaat meteen makkelijk mee

FinnDekker, 15-12-2019 om 10:10, 12900 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de winst op koploper SC Cambuur.

Scherpen houdt zijn weer doel schoon

Dat Jong Ajax voor de tweede keer op rij geen goal incasseerde, was deels te danken aan het sterke optreden van Kjell Scherpen. De negentienjarige doelman straalt steeds meer rust en zelfverzekerdheid uit en lag meerdere malen op tijd in de goede hoek. Hoge ballen waren voor de boomlange Scherpen een makkelijke prooi. Hij wordt verder verplicht om zoveel mogelijk mee te voetballen in plaats van de lange bal te spelen. Dit ging soms gepaard met enig risico en ongemak, maar dit is alleen maar beter voor zijn ontwikkeling op voetballend vlak.  

Castillo bijt zich vast in zijn tegenstander

Juan Castillo speelde een hele sterke wedstrijd, zeker in de eerste helft. A la Nico Tagliafico beet de linkspoot zich vast in zijn tegenstander, die Castillo soms twee of drie keer voorbij moest, omdat de huurling zich terug bleef knokken. De jeugdige naïviteit wat betreft het aangaan van duels zakt steeds meer weg. Samen met Jurriën Timber was Castillo daarnaast ook wederom belangrijk aan de bal. Dit door een aantal keer goed in te dribbelen en een assist te leveren.

Complimenten voor Van der Gaag

Mitchell van der Gaag en zijn staf voegden vrijdag de daad bij het woord. Ontwikkelen staat boven het resultaat bij Jong Ajax. Dat de beloften als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie tegen koploper SC Cambuur speelden, weerhield de trainer niet van het opstellen van debutant Sontje Hansen en het inbrengen van Naci Ünüvar, die daarmee eveneens zijn entree maakte in het betaalde voetbal. Carel Eiting was de enige basisspeler die was geboren voor 2000. Met wissels meegeteld stonden er vier zeventienjarigen en een zestienjarige in het veld.

Ünüvar gaat meteen makkelijk mee met het niveau

Die zestienjarige, dat is Ünüvar. Maar van spanning was weinig te zien. Bij zijn eerste actie spatte de frivoliteit ervan af zoals we de jeugdspeler Ünüvar graag zien en kennen. Goed wegdraaien, de bal afschermen en na een paar snelle voetbewegingen Hansen inspelen. Een echte kans bleef in het laatste half uur dat hij mocht spelen uit voor de linksbuiten, al bracht Hansen hem in de slotfase bijna in stelling. Helaas kwam er nog net een verdediger van de Friezen tussen.

Hansen scoort bij zijn debuut

Hansen mocht in tegenstelling tot Ünüvar zelfs aan de aftrap verschijnen. In de eerste helft was de zeventienjarige vrij onzichtbaar, maar wat hij deed was zeer aardig. Zo was Hansen betrokken bij twee grote kansen van Jurgen Ekkelenkamp. In de tweede helft verschoof hij na de wissel van Brobbey naar de spits, waar Hansen het moeilijk had tegen de grote, sterke centrale verdedigers van Cambuur. Maar desondanks wist de debutant te scoren. Met een goede loopactie, idem kapbeweging en een fraai schot gooide Hansen het duel in het slot.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Mooie goal van Hansen. Zo ontzettend kort gedraaid, dat kan niet iedereen. Dat verraadt toch wel kwaliteit.
0 0
jaribombari
Mooi om te zien hoor. Veel talent. Ook eindelijk niet van die vage middelmaatjes meer zoals die Solomons bijvoorbeeld.
2 0
mvdk
Unuvar gaat een sensatie worden, maar is nog maar 16 jaar oud. Over 2 jaar gaan alle remmen los!
0 0
Babangida83
Kun je nagaan als hij 20 is. Dan is t finale CL-niveau
0 0
MNJ7
Is er een kans dat Hansen meegaat naar AZ?
0 0
trodat4030
0,0. Die speelde gisteren 92 min, die kan niet morgen opeens weer fris zijn. Volwassen spelers hebben de volle 3 dagen nodig om te herstellen en die zijn het niveau waar ze op spelen wél gewend. Waarom zou je roofbouw plegen op 1 van he grootste talenten? Zou totaal onverantwoord zijn..
4 0
afcas
Nee
0 0
MK77
Hopelijk is dit een goede prikkel voor Naci om uit zijn (kleine) dip te komen. Het zag er iig weer sprankelender uit.
Complimenten aan vd Gaag. De organisatie staat steeds sterker en je ziet spelers echt stappen maken
3 0
Redrum
Ik denk dat nog wel eens onderschat wordt hoe demotiverend het is voor een speler om in een lichting te spelen die onder zijn niveau ligt. Dat gevoel heb ik heel sterk bij Naci, maar ook bij Kühn bijvoorbeeld.
1 -2
trodat4030
Naci speelt in o19 helemaal niet onder zijn niveau. Voetbaltechnisch is hij wel de beste, maar er dient toch echt meer ontwikkeld te worden dan alleen dat. Heeft als basisspeler in o19 nog nooit gedomineerd tot de 90e minuut en dat blijft echt een punt waar nog stappen gezet dienen te worden. Snap niet waarom mensen dat altijd zo onderschatten..
4 0
AFCAdam
Je kraamt onzin uit. Maw pas als je 90 min domineert, ben je het nivo van o19 ontgroeid?
Noem mij 1 speler van 2000-2002 die zo dominant en dwingend speelt als Ünüvar. Noem mij überhaupt een speler op die 90min lang domineert.
0 0
mvdk
Hij is dan ook nog maar 16 jaar ;-)
2 -1
Danos
Idd en het is logisch dat hij een dipje heeft gehad, die jongen heeft zoveel wedstrijden gespeeld het laatste half jaar en steeds op een hoger niveau dan kan de mentale batterij ook ff leeg zijn.
2 0
MK77
Dat denk ik ook (terwijl hij al 2 lichtingen heeft overgeslagen)
Op een gegeven moment moet die knop wel omgezet kunnen worden als hij echt de beste wil zijn
0 0
Redrum
Is ook zo, het is allemaal mentaal. Als je zelf het gevoel hebt dat je in een te laag team speelt dan heb je in het begin nog wel de spirit om jezelf extra te bewijzen, maar als dat dan geen resultaat oplevert gaat het bergafwaarts met de instelling. Zeker nu Ajax zoveel problemen heeft op de rechtsbuitenpositie moet je gewoon Kühn een kans geven vind ik. Als hij dan totaal teleurstelt kan je je conclusies trekken. Persoonlijk denk ik dat hij het fantastisch zou doen in het eerste.
0 0
Redrum
Toch wel lekker dat er weer een paar echt grote talenten aan zitten te komen. Dat is toch één van de grootste redenen waarom ik Ajacied ben. Niks is mooier dan een talent uit de eigen opleiding die doorstroomt naar het eerste en het goed doet. Castillo lekker halen van Chelsea, een prima linksback. Jammer dat we hem überhaupt moeten terugkopen van die godsgruwelijke schijtclub, maar het is niet anders. Als wij het niet doen speelt hij bij psv volgend jaar, daar kan je vergif op innemen.
3 0
036AFCA97
Is zo. Ik zou Redan ook graag terug zien komen. Praten over “verraders” etc vind ik een beetje makkelijk. Als jij als 16 jarige uit de Bijlmer ineens een zak geld en veel beloftes krijgt aangeboden van Chelsea lijkt me dat best lastig. Redan zou ik graag zien komen anders gaat die straks naar PSV.
2 -1
Redrum
Ik ben jarenlang van mening geweest dat jeugdspelers die Ajax verlieten nooit meer welkom waren bij Ajax, maar ik ben daar volledig van terug gekomen. Het aanbod dat die spelers krijgen is simpelweg te aantrekkelijk om te weigeren, zeker op die leeftijd. Ik heb me daar altijd heel naïef in opgesteld. Door de situatie van Malen heb ik het licht gezien. Je kan zelf wel heel hard zijn en vertrekkers nooit meer een tweede kans te geven, maar zolang die ongelofelijk laffe zaadclub uit Eindhoven bestaat doe je jezelf daar zwaar tekort mee. Ik heb liever dat Ajax dit soort jongens een tweede kans geeft dan dat die gore pisclub uit Eindhoven weer op een goedkope manier een topspeler krijgt.
3 0
MK77
Idd. Het gaat er uiteindelijk om dat Ajax er beter van wordt.
2 0