'Een andere league, maar het is wel een Europese competitie'

JesseTH, 13-12-2019 om 20:15, 5315 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ondanks de frustratie die nog heerst vanwege de uitschakeling in de Champions League, kijkt Hakim Ziyech met een positief gevoel vooruit naar de Europa League. Voor de middenvelder annex vleugelaanvaller blijft het Europees voetbal tegen tegenstanders van grote kwaliteit.

Wel heerst er nog een gefrustreerd gevoel als men bij Ajax denkt aan Valencia-thuis, zo geeft Ziyech aan. 'Het is een stuk minder dan de afgelopen dagen, maar als je erbij stilstaat maak je jezelf een beetje gek. Je moet het even tijd geven en dat hebben we gedaan. We hebben nog drie wedstrijden tot aan de winterstop. Dan kunnen we onze hoofden leegmaken en er daarna weer vol tegenaan gaan.'

Ondanks de teleurstelling kijkt de assistkoning van de groepsfase van de Champions League positief naar de Europa League. 'Je weet natuurlijk dat er veel tegenstanders van de Champions League naar de Europa League gaan. In dat opzicht verandert er niet heel veel. Natuurlijk is het een andere league, maar het is een Europese competitie. Je speelt sowieso tegen goede tegenstanders. Voor mijn gevoel is er geen andere knop, want de motivatie blijft hetzelfde.'

Ziyech heeft er vertrouwen in dat Ajax de goede flow weer oppakt, mede ook vanwege de sfeer binnen het team. 'We zijn echt naar elkaar toegegroeid, ook omdat we veel hebben meegemaakt met een groot deel van de selectie. Daardoor creëer je een bepaalde band met elkaar. Iedereen in de kleedkamer vindt het gewoon heel goed met elkaar.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
S_020
De frustratie Heerst, beste AS, het eerst niet..
0 -1
GvanderK
Ok boomer
0 -3
Redrum
Op dit moment moeten we simpelweg realistisch zijn. Zijn we een club die de CL kan winnen? Nee. Zijn we een club die de EL kan winnen? Ja. Wat dat betreft is het een geluk bij een ongeluk dat we nu verdoemd zijn tot het spelen van de Europa League. Ik lust persoonlijk wel een Europese prijs en als dat dan de tweede is, prima. In de toekomst komt nummer één nog wel.
6 0
insectenverdelg
Tja dat blikft een koe in de kont kijlen.voor de return tegen Real vorig jaar had je ook nee gezegd vorig jaar. T spel was stroperig rn liep niet. Na Real uit lag de wereld aan onze voeten en hadden we iig de finale van de CL moeten halen. Vraag is wel of de aanvallende mogelijkheden noet breder dienen te zijn. Is te pove.r
1 0
Jariiii
Deze Ziyech is een parel van de club, als speler en als mens. We hebben even aan elkaar moeten wennen, en hij heeft in het begin zeker zijn draai moeten vinden, maar ik beschouw hem nu echt als een kind van de club.

Wat de EL betreft: wat zou het geweldig zijn als we die wonnen. Dan ben je achteraf gezien gewoon blij dat je de CL uit vloog. Want het wordt weer hoog tijd voor een internationale prijs, en de CL had je dit seizoen niet gewonnen.
9 0
ajax4lifebaby
Als je kijkt naar het deelnemersveld is deze echt heel zwaar, maar wel mogelijk. Dus eens met je, maar toch vond ik dat we een plek op de CL hadden moeten hebben op basis van onze prestaties.
1 0
Jariiii
Natuurlijk vind ik dat ook. Ik zeg alleen dat ik Ajax de CL niet had zien winnen. Wel vind ik dat we de tweede ronde zonder meer verdiend hadden. Het spel tegen Chelsea was geweldig en we zijn gewoon scheidsrechterlijk drie keer zwaar genaaid.
0 0
Cupmetgroteoren
Het spel tegen Chelsea was geweldig...zucht. Hoe komen mensen toch op deze superlatieven? Eerste helft gebeurde er weinig en had Ajax licht overwicht, meer niet. Een geflateerde 1-3 kwam op het scorebord. Tweede helft walst Chelsea er vanaf minuut één overheen. Rode kaarten waren een gevolg van de enorme druk die Chelsea zette. Kans na kans kregen ze, het was open huis achterin. En dan heb ik het niet eens over de thuiswedstrijd tegen Chelsea, waarin Chelsea gewoon beter was. En dan lees je mensen die zeggen: we hebben Chelsea weggespeeld. Hoe kunnen mensen zo absurd naar de werkelijkheid kijken, en waar komt het vandaan vraag ik me af?
1 -5
ajaxminimax
Voor de 1000e keer: die rode kaarten kwamen door het dramatische optreden van Dhr. Rocchi. Nederland en het buitenland was helemaal lyrisch over Ajax in Londen, denk dan toch dat jij ongelijk heb.
1 0
Capi86
Jullie hebben beide gelijk. De druk nam tegen Chelsea allang toe waar Ajax steeds meer aan de handrem moest trekken. We moeten leren hoe een wedstrijd dood te laten bloeden, in NL hebben we dat nog nooit gekund. Maar het neemt niet weg dat er qua arbitrage ongelofelijke blunders zijn gemaakt. En te beginnen Veltman die zomaar een pingel weggeeft. Je kan ook constateren hoe dodelijk een aanvalslinie met promes tadic neres en Ziyech wel niet is (en dan nog vd beek erachter). Die 2 mis je wel hoor.
0 0
Dennisjez
Je meent dit echt he?
1 -1
Cupmetgroteoren
Ja natuurlijk meen ik dit echt. Iedereen in mijn omgeving deelt dezelfde mening, alleen op dit forum zijn zaken mensen naar het hoofd gestegen, inclusief alcohol. Ik drink niet, dus ik kijk objectief naar de wedstrijd.
0 -2
ajaxminimax
Met alcohol kun je ook objectief kijken....
0 0
Knalpot
Iedereen in de buurt van eindhoven dus.
1 0
DollieDollie
Ik zou een borrel nemen....
0 0
ajax4lifebaby
Zo zie ik het ook. Misschien niet waar we thuis horen, maar als we hem winnen of weer de finale halen zou dat echt ziek zijn. UEFA Mafia heeft ons eruit geschopt. We hadden al geplaatst moeten zijn.
4 0
Amsteraaij
Ben zo blij met die gozer. wat een pure vent. dat ie nog maar lang mag blijven!
5 0