Ziyech: 'Nooit oordelen zolang je iemand niet kent'

JesseTH, 13-12-2019 om 20:00, 7271 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech kan zich goed voorstellen dat menigeen verrast werd door zijn positieve reactie toen er uit bij Lille een jonge supporter het veld opkwam en de Ajacied opzocht. Inmiddels kwam Ziyech écht in contact met familie van Yassine, de jongen die het veld opkwam.

De creatieveling kreeg veel positieve reacties, ook van verraste mensen. De mensen die Ziyech echter beter kennen, hadden volgens hemzelf geen reden tot verbazing. 'De mensen die me kennen niet, maar de mensen die me niet kennen wel. In het verleden ben ik vaak neergezet als een moeilijke, arrogante jongen. Je moet nooit oordelen zolang je iemand niet kent.'

Ziyech begrijpt dat hij rustig moet blijven in dergelijke situaties, al maakte hij het nog niet vaak mee. 'Ik zit nu in een fase waarin ik wat ouder word. Je wordt wat volwassener en rustiger. Je denkt langer na bij dingen. Het hoeft van mij niet allemaal zo druk. Het kan ook op een normale manier.'

Ziyech beseft dat hij als speler van Ajax een voorbeeldfunctie heeft, binnen én buiten het veld. 'Je hebt niet echt veel keuze, je moet wel. Soms is dat wel moeilijk, omdat je ook je eigen leven hebt. Maar je ziet wel dat mensen enorm naar je opkijken. Je moet wel weten wat je doet, wat je laat zien en hoe je jezelf naar buiten brengt. Daar moet je allemaal rekening mee houden.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
paulis
Niet oordelen als je iemand niet kent. Ik hoop dat Ziyech dit zelf toepast in het dagelijks leven.

Ook niet als deze persoon Joods, christelijk homoseksueel of een blonde vrouw met een microfoon is.
0 -1
Cupmetgroteoren
Lol, wat een idiote reactie. Ziyech wil terecht niet met Helene praten. Niet omdat ze een blonde vrouw is, maar omdat ze toentertijd over zijn rug wilde scoren. En wat homoseksualiteit en christendom hiermee te maken hebben... zeer trieste aandachtsgeile reactie.
0 0
Babangida83
Diamant voor het Nederlandse voetbal.
0 0
DHNC
Mooie vent :-)
1 0
Mocrodammerr
Ziyech is altijd zichzelf geweest, mensen zagen het nooit. hij doet nu echt niks anders dan zn beginperiode bij jaxie.
4 -3
Capi86
Kan misschien. Maar tot vorig jaar heb ik hem niet zien lachen. Sinds dit jaar zie ik hem alleen maar met een glimlach.
0 0
Jariiii
Vind ik wel, hij is nu veel meer zichzelf, relaxter, sympathieker. Daarmee zeg ik niet dat hij in de beginperiode niet *was*, het kwam er alleen nog veel minder uit. Ik vond het indertijd wel terecht dat hij onder vuur lag. En nu vind ik hem de beste en misschien wel de sympathiekste Ajacied die er bij loopt. Is toch niks mee, zo gaat die dingen.
0 0
Cupmetgroteoren
Wat is precies jezelf zijn? Dat hij nukkig voor de camera was en afstand hield naar het publiek was toen ook gewoon Ziyech, want zo voelde hij zich, en Ziyech is ook een beetje een dwarsligger als ie zich gepikeerd voelt. Wat verandert is, is dat hij ergens - ik weet niet precies waarom - tot het besef kwam dat hij een bepaalde verantwoordelijkheid draagt. Het is duidelijk dat hij die rol ook buiten het voetbal voor hem weggelegd ziet. Ik vind hem ook een voorbeeldpersoon. Hij doet zaken op zijn eigen manier waar iedereen nog best wat van kan leren. Ook met dit interview zei hij zinnige zaken: "het kan ook allemaal wat rustiger". En dat is helemaal waar. Hoe enorm opgefokt iedereen reageert op de kleinste zaken in de voetballerij, het is eigenlijk te gek voor woorden. Mensen moeten effe drie keer ademhalen en rustig doen.
0 0
Joseph
Dat is dan mooi voor Ziyech, betekend dat hij nu een stuk beter in zijn vel zit dan in zijn beginperiode.
0 0
Jariiii
Zeker weten. Volgens mij voelt hij zich nu bij Ajax als een vis in het water.
0 0
036AFCA97
Hij staat heel anders voor de camera en lacht nu ook gewoon in het veld. Was eerst wel anders. Ik heb nooit een hekel aan hem gehad, maar snap wel dat mensen zn houding vervelend vonden.
3 0
Lagasj
Met een beetje mensenkennis kon je vanaf dag 1 al zien dat je hier te maken hebt met een zachtaardige jongen die juist veel voor een ander wil betekenen. Je moet hem alleen niet langs een Nederlandse meetlat leggen. Die is veel te direct en te hard.
Hij laat nu de mooie kanten van zijn persoonlijkheid zien daar waar hij ze eerst verborgen moest houden uit zelfbescherming.
Veel Ajax spelers uit een andere cultuur hebben/krijgen hier mee te maken.
Iemand binnen Ajax zou zich daar eens in moeten verdiepen, uiteraard zonder de typische Ajax cultuur geweld aan te doen.
Een paar lezingen van een goeie gedragsdeskundige aan de leiding en bestuur zou wel eens kunnen helpen.
Zonder meteen door te slaan in het treurige en zweverige Groen Links gebazel.
1 -1
Cupmetgroteoren
Nee hoor, dit is juist hoe het had moeten gaan. Ongescript en echt. Ziyech heeft gewoon twee kanten. Enerzijds zachtaardig en sociaal, anderzijds afstandelijk en wantrouwig. Hij heeft al zijn kanten getoond, dat maakt hem gewoon een mens. Ik vond het juist wel mooi dat hij tegen de supporters in het geweer ging. Dat toont ballen. Je hoeft je niet altijd als een ideale schoonzoon te gaan gedragen. Ziyech is altijd een gast geweest die wat met de emoties van mensen doet, in en buiten het veld. Hij is soms onberekenbaar en heeft een eigen willetje. Nu weet ie dat ie een voorbeeldfunctie heeft, of tenminste, dat is hem half opgedrongen, want hij snapt ook wel dat mensen zwaar doorschieten. Als je in het voetbal eenmaal een held bent gaan mensen je adoreren. Ik denk dat ie er nu wel van geniet. Ergens moet er ook vorig jaar zomer iets gebeurd zijn. Mensen die hij vertrouwt, waarschijnlijk in zijn omgeving, hebben op 'm ingepraat. Misschien zijn zaakwaarnemer, misschien Overmars, die hij vertrouwt.
1 0
BrandjeXL
Hulde!! Je alleerste reactie waarin je geen onzin verkondigt. ;)
1 0
EricAjax1
Mooi verwoord
0 0