Ten Hag: 'Zwakte AZ? Donderdag na rust gezien'

BartVeenstra, 13-12-2019 om 13:45, 3747 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is op zijn hoede voor tegenstander AZ van aankomende zondag, maar weet ook dat de Alkmaarders hun zwaktes hebben. AZ verloor afgelopen donderdagavond - na een goede eerste helft - met 4-0 van Manchester United in de Europa League.

De wedstrijd van vorig seizoen tussen AZ en Ajax (1-0) speelt voor aankomende zondag geen rol. 'Dat was een ander AZ en een ander Ajax, dat heeft niets met elkaar te maken', stelt Ten Hag, die het AZ van nu een uitstekende ploeg noemt. 'Het zit goed in elkaar', aldus de trainer.

Dat het goed in elkaar zit bij AZ bleek donderdagavond voor rust tegen Manchester United. Dat de ploeg ook zijn zwakheden kent, bleek in de tweede helft toen de Alkmaarders vier treffers moesten incasseren. 'Wat de zwakte is? Dat hebben we in de fase na rust gezien. Ja, je moet inderdaad gas geven.'

Een van de spelers van AZ die dit seizoen furore maakt is oud-Ajacied Dani de Wit. Ten Hag ziet van een afstandje dat de middenvelder het uitstekend doet. Om die reden is het de vraag of de trainer hem nog graag tot zijn beschikking had gehad. 'Hij was erg bruikbaar, maar andere spelers waren beter', aldus Ten Hag, die opmerkt dat het voor De Wit om die reden een goede keuze was om te vertrekken zodat hij elders meer aan spelen zou kunnen toekomen.

Denk jij dat Ajax en AZ met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,75 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxn001
Andere spelers waren beter? In de basis 11 ja. Voor de nummer 10 positie (als valse spits) zijn er op het moment geen betere opties dan de Wit...
2 -3
Joseph
Met een fitte Promes of Neres zou hij gewoon op de bank zitten, nu speelt hij bij AZ. Je kan talent niet dwingen op de bank te blijven zitten.
1 0
GorillaBiscuits
Als De Wit was gebleven, hadden we niet steeds De Jong hoeven brengen. De Wit is voetballend niet per se beter dan Siem, maar brengt wel een berg meer strijd en passie!
6 -1
Bky
Dit zou ongeveer dezelfde redenering zijn dat PSV Pipo de Clown vastlegt als vervanger van Dumfries, want ten opzichte van Dumfries ga je daar voetballend bij op vooruit.
1 -1
Cupmetgroteoren
Allebei komen ze tekort. Net als eiting, ekkelenkamp, gravenberch en waarschijnlijk ook lang.
0 0
Aeter
Jeugdopleiding maar opheffen dan?
0 0
Cupmetgroteoren
Neuh maar deze spelers zijn geen toptalenten. Lang is een leuke 14de/15de man. Gravenberch lijkt geen stappen te maken maar krijgt nog de kans. De rest komt sowieso tekort.
1 0