Ajax grootverdiener van Nederlandse clubs in Europa

BadembaBarrie, 13-12-2019 om 11:50, 3744 views, Eindhovens Dagblad, Voetpalprimeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft van alle Nederlandse clubs die dit seizoen in Europa actief zijn en waren verreweg het meeste geld verdiend. Door de Champions League-inkomsten van de groepsfase alleen al, is de Amsterdamse club voor de overige Nederlandse deelnemers financieel niet meer meer te achterhalen. 

Voetbalprimeur meldt dat Ajax ondanks de uitschakeling zeker zestig miljoen euro overhield aan de deelname aan de Champions League-groepsfase. De bedragen die PSV, Feyenoord en AZ daartegenover kunnen bijschrijven komen daar niet eens bij in de buurt. 

PSV heeft volgend het Eindhovens Dagblad dit Europa League-seizoen ongeveer negen miljoen euro bij kunnen schrijven. Dat bedrag komt tot stand op basis van de plaatsing voor de groepsfase en de twee overwinningen en twee gelijke spelen in de groepsfase. AZ behaalde tot nu toe 8,5 miljoen euro, een bedrag dat wegens plaatsing voor de knock-outfase nog kan oplopen. Feyenoord moet het dit seizoen doen met slechts zes miljoen euro. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bapinho
Toch wel mooie berichten dit. Hoop zo dat Ajax gewoon weer makkelijke kampioen wordt (waar ik eigenlijk ook wel vanuit ga), dan sla je écht een groot gat met de rest. psv heeft volgensmij al nauwelijks geld en alles wat ze geinvesteerd hebben dit jaar (bruma baumgartl doan) is eigenlijk weggegooid geld.
0 0
driesterren***
Tja duidelijk toch! Had niet anders verwacht!
0 0
Radie125
60.000.000 de salaris kosten eerste team zijn verdiend
1 0
NatureTwo
Die liggen een heel stuk lager dit jaar omdat er veel minder bonussen uit gekeerd hoeven te worden nu...
1 0