Laudrup: 'Iedereen had plezier onder Cruijff'

FinnDekker, 11-12-2019 om 19:30, 4174 views, FC Barcelona |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Michael Laudrup ziet in Johan Cruijff de beste trainer die hij ooit heeft gehad. De oud-middenvelder van Ajax had de legendarische nummer veertien als coach bij FC Barcelona. Een periode die Laudrup niet snel zal vergeten.

'In mijn carrière heb ik veel goede trainers gehad, maar Cruijff kon iets wat die anderen niet konden: alle spelers hadden plezier op de training onder hem', stelt de Deen op de site van de Catalanen. 'De trainingen waren gebaseerd op de manier waarop hij wilde spelen. Hij was een van de beste aller tijden.' 

'Daarnaast had hij nog een grote kwaliteit. Hij kon een tactische situatie uitleggen in tien tot vijftien seconden. Een spectaculaire eigenschap', aldus Laudrup. 'Daardoor werd het makkelijk voor spelers om dingen te begrijpen. Hij zei altijd: het moeilijkste is simpel voetballen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Ten Hag zal het komend seizoen vertrekken, ik denk dat wij daar wel vanuit kunnen gaan
Ik zou heel graag de combinatie Arne Slot en Wim Jonk zien
Twee trainers die elkaar beter kunnen maken, veel van elkaar kunnen leren
Wim zijn voetbalvisie is algemeen bekend, heel veel van Cruijff geleerd
Arne Slot staat bekend omdat hij tactisch heel goed is. En als persoon sla ik hem heel hoog in
Goede afspraken maken, ik denk dat dit heel goed uit kan pakken
0 0
FrankBeton
Vooral Danny had plezier onder Cruijff
0 -3
Mbaku
Goh, en laten wij nu eens net de toegang hebben op die complete filosofie; gratis en voor niets! En wat doen we ermee niets. Kijk nu maar wat een spectaculair voetbal Jonk momenteel speelt met nota bene Volendam.

Diens voorganger Salden bakte er helemaal niets van en die halen wij weer binnen als jeugdtrainer. Dus Ajax en Volendam wisselen trainers uit en Volendam gaat er op vooruit.. Ik begrijp het niet meer.

Het blijft verbazingwekkend dat Ajax door de geschiedenis heen de enige juiste filosofie voor onze club maar door het riool blijft spoelen om vervolgens na jaren van wanbeleid weer gered moet worden door diezelfde filosofie. Het lijkt wel op zelfdestructie!

Wordt nou eens wakker Ajax en haal zijn enige discipel terug uit Volendam. Neem dan meteen Antonucci mee zodat we weer een echte creativeling op het middenveld hebben ipv prins Siem!
5 0
gi0vanni
Haha ales wat er zit is anti Cruijff die hebben ze er netjes uitgewerkt. De humor is natuurlijk wel dat ze deels weer gebruik van zijn ideeën. Nadat ze zelf compleet faalden.
1 0
Ajax114
Ik roep het hier al jaren , amateuristische beleidsbepalers halen alleen amateurs binnen. Vorig jaar was goed maar het verval naar beneden is ingezet. Salden binnenhalen en Jonk wegsturen is om helemaal gek van te worden.
4 0
Web
Jonk als trainer van Ajax ben ik ook voor
Als leidinggevende maakte hij best veel fouten, maar ook Wim leert elke dag
Ik zie de combinatie Jonk slot wel zitten, beide een goede voetbal visie.
Of Antonucci nou de redding is moet ik nog zien, uitblinken in de JL is niet zo moeilijk.
Ajax is heel wat Andes dan Volendam
0 0
31xAjax
Volendam spectaculair voetbal? 18 gespeeld 30 goals voor en 26 tegen oftewel per wedstrijd een uitslag van 1,66-1,44. Wat je zegt, spectaculair....
1 -3
BRAMHOUTEN
Ha ha dat dacht ik ook gelijk. zo spectaculair vind ik dat ook niet. jonk mag van mij best terug komen als trainer maar dan moet hij wel jongkind lekker in Volendam laten
1 -1
PetrusKeizer
simpel voetballen vraagt heel veel van je techniek. 1x raken bijvoorbeeld.
0 0
Web
Inzicht en techniek is de basis voor een goede voetballer te worden
0 0
aniet
Vooral aan dat laatste denk ik vaak: simpel voetballen
0 0
Web
Johan kon door hele simpele aanwijzingen voetballers veel leren
0 0