Ajax ziet aandeel op de beurs flink dalen

FinnDekker, 11-12-2019 om 16:35, 5086 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De uitschakeling in de Champions League heeft ook de beurskoers geen goed gedaan. Dit schrijft VTBL woensdagmiddag. Het aandeel stond halverwege de middag ruim acht procent in de min. 

'Geen enkel Nederlands beursfonds maakt zo'n slechte dag door als Ajax. Het aandeel was sinds augustus, toen het voetbalseizoen begon, aan een opmars bezig. Ajax klom langzaam richting de koerspiek die het in het voorjaar beleefde, toen het de halve finale van de Champions League wist te bereiken', valt te lezen op de voetbalsite.

Ajax loopt door de uitschakeling in het miljardenbal ook de nodige premies mis. Waar Ajax zich vorig seizoen in de knock-outfase van 32 miljoen euro verzekerde, moet men het nu doen met de veel minder lucratieve Europa League na de winter.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ik vraag me echt af wie zich zorgen hierom maakt dat het aandeel 8% is gekelderd?. Net zo min als dat het aandeel dus de afgelopen maanden gestegen was en men euforisch zou kunnen worden.
Ik denk dat de meeste particulieren één of een paar aandeeltjes hebben puur en alleen voor de leuk....het idee, gevoel een stukje van je club te (kunnen) bezitten en vanuit het verleden je club op een andere manier te kunnen steunen anders dan merchandising en via losse kaartverkoop/seizoenskaart etc. En de meeste aandelen (meerderheid) liggen bij Ajax zelf als ik het goed begrepen heb.
0 0
PetrusKeizer
hahaha, and so what. je kan toch niet short gaan op die aandelen.daarom moet je ze ook niet hebben, behalve voor de lol dan.
0 0
Tjpknge
Heerlijk al die minnetjes. Zeker als je mijn berichten van de zomer nagaat, toen zei/zag ik al dat deze aankopen niet zouden slagen- en Ajax niet door zou komen in de champions league. En met de jeugd is het belangrijk om geduld te hebben (dat zag Ten Hag gelukkig ook al) niet elk jaar komt er een toptalent naar voren. Al.. moet ik toegeven dat Schuurs wel basis zou moeten spelen. Voor de rest, is het wachten tot dat (talenten die ik wél goed genoeg acht) Salah-Eddine, Unuvar, Hansen en misschien Taylor zich mogen laten zien.
0 0
wladimir
Ajax heeft zich met heel veel mazzel gekwalificeerd voor de Champions League. Vooral die Grieken voelen zich minstens zo genaaid als wij met de arbitrage. Promes heeft het verassend goed gedaan, maar is ook vaak geblesseerd. Martinez was tegen Willem II heel matig en gisteren ook. Alvarez en Marin vallen tegen.

Veltman is een prima vervanger voor de Ligt. Volgens jaar hebben we Schuurs en Alvarez voor die positie. Eiting was voor mij de vervanger van de Jong, maar die is het hele seizoen al niet fit. Marin is niet geschikt voor die positie. Gelukkig speelt van de Beek daar ook geweldig.
0 -1
Ajax27
Tjah, een pessimist krijgt ooit altijd gelijk. Twee weken geleden toen Promes nog speelde zat je zeker te huilen in een hoekje dat je geen gelijk had en het allemaal super liep. Er zijn altijd aankopen die slagen en aankopen die floppen, ongeacht het bedrag. Promes en Martinez waren voltreffers, Alvarez en Marin helaas niet, tjah zo gaat dat in de voetballerij.
1 -1
Danos
En het grappige is Alvarez deed het tegen Lille op het middenveld wel erg goed, toen bracht hij wel de rust die nu niet kwam.
0 0
Tjpknge
Heerlijk al die nergens op gebaseerde conclusies, bereik je niet veel mee moet ik zeggen. En Martinez op het middenveld vind ik anders ook geen daverend succes. Dat Promes het goed zou doen, lag wel in de lijn der verwachting.
0 0
Knalpot
Heerlijk zo ken ik er ook wel een paar, van de Beek een linie naar achter halen gaat je niet sterker maken heb ik gezegd. En natuurlijk liep het een paar wedstrijden erg leuk met ziyech op 10, maar er is niks mis met al je creativiteit voorin laat Liverpool ook wekelijks zien. Marin moet zn kansen gewoon gaan krijgen nu, die jongen kan echt wel voetballen is in mijn ogen iig een veel betere optie dan Alvarez en Mazraoui op die positie.
0 0
Danos
2 wedstrijden geleden vond iedereen hem geweldig op het middenveld.

Martinez staat vaak alleen op het middenveld omdat bijv een Donny vaak maar half terug loopt.,
0 0
Lagasj
En dan straks met een stalen smoel zeggen dat er in de winterstop niets bijkomt.
1 0
Duif63
Dit is nog het minst vervelende gevolg van de uitschakeling.
1 0
AFCZlatan
Wat Veltman allemaal wel niet teweeg brengt...
2 -1
Tjpknge
Prima speler(zoals hij vorig seizoen en aan het begin van het seizoen liet zien) die nu onterecht wordt afgebrand. Dat hij niet voldoet is natuurlijk wel zo, maar na De Ligt is het al gauw minder.
0 -4
MSwertz92
Ga toch weg man, Veltman heeft zijn BESTE wedstrijd gespeelt na zijn blessure, dat heeft hij 2 wedstrijden daarna nog volgehouden en daarna was het gewoon weer de Veltman die we al sinds De Boer kennen.
2 -2
Tjpknge
Hopelijk neemt Ajax haar verliea en loost zo snel als mogelijk Alvarez en Marin om daarvoor Palacios terug halen. Kun je na de winter zo spelen.
Aanval
Promes(Lang, Kuhn) Tadic(Traore) Neres(Lang, Kuhn)
Middenveld
Palacios(Lang) Ziyech (Eiting) Vd Beek(Gravenberch)
Verdediging
Tagliafico(Martinez, Castillo) Blind(Martinez) Schuurs( Veltman) Mazraoui(Dest)
Keeper
Onana (Kotarski)
2 -1
Lagasj
Traore, Kuhn, Lang, Eiting, Castillo, Veltman, Dest, Mazraoui, Kotarski volledig ongeschikt voor Ajax 1. Dat zijn de eersten die je moet "lozen"
0 0
Boer Gijs
Dest en Nous kunnen wel voetballen hoor
0 0
Tjpknge
Dest is alleen maar goed in trucen. Daar is niks bijzonders aan. Als je daar al mee in aanmerking komt voor een plek in de A-Selectie zou zelfs ik in aanmerking komen... Kom op joh, meer ambitie is er echt nodig.
0 0
Tjpknge
Voeg daar ook maar Gravenberch, Pierie, Bande en Scherpen aan toe. Maar even serieus opvulling is natuurlijk wel van belang, maar als dat ten kostte gaat van de begroting en de jeugd, moet je ze inderdaad lozen. Marin, Alvarez en Magallan hebben naar mijn mening te veel gekost om als invallers te dienen.
0 0
FlyingDutchMan
Eerste seizoen Ajax, beiden international maar Ajax moet deze twee zo snel mogelijk lozen. Zit je voetbalverstand in je reet ofzo..
1 -2
Tjpknge
En wat wil dat dan zeggen...Van sommige spelers heb je maar 1 match nodig om te zien of ze voldoen. Lijken me overigens prima gasten, als je het daar over hebt?
1 -1
Arek Milik
Ga van die beurs af joh, oude logo terug. Er is nu geld zat. Geef ook wat terug aan je trouwe supporters!
0 -6
off
Dat kost je alleen maar geld. De koers van dat aandeel heeft. Geen enkel effect op de portomenee van ajax
0 0
Danos
Wat denk je te winnen met van de beurs af? Ik heb er geen enkel probleem mee en ben er eigenlijk ook wel blij mee
0 0
Mazraoui
Velen hebben de beste herinneringen aan het huidige logo. Het Ajax van midden jaren 90 had dat op de borst
2 0
MNJ7
Ik ben 24 en dat zal wel aan leeftijd enz liggen maar ik vind het huidige logo ook gewoon mooier en moderner en zou het raar vinden als ze het oude logo weer terug pakken
1 0
Labrador
Weet je wat Ajax en de fans moeten doen? Het hoofd koel houden.
3 0
mickey2602
Denk dat Ajax dat wel doet maar de supporters niet. Althans veel van de supporters.
1 0
Mokum31
Jantje lacht Jantje huilt
0 0