'Spel lag twee keer zo lang stil als dat er aan extra tijd bijkwam'

BartVeenstra, 11-12-2019 om 15:15, 10244 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het duel tussen Ajax en Valencia kende dinsdagavond slechts 54:39 minuten aan zuivere speeltijd, zo schrijft Voetbal InternationalZeker na rust lag het spel - ook door enkele blessures en wissels van Ajax - meerder keren stil.

Al vrij snel in de tweede helft liep Valencia-verdediger Gabriel Paulista een (tijdelijke) blessure op. De behandeling duurde echter lang: één minuut en 26 seconden. Nog geen twee minuten later lag het spel opnieuw langer dan een minuut stil toen Kevin Gameiro door een blessure het veld moest verlaten en vervangen werd door Manu Vallejo.

Na iets meer dan een uur spelen lag het spel bijna twee minuten stil toen Daley Blind erbij ging zitten door duizeligheid en een blessurebehandeling nodig had. Het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar nam ook bijna een minuut in beslag, terwijl Valencia ook vaak ruim genoeg de tijd nam bij het nemen van vrije trappen. Toppunt was de vrije trap na een overtreding van Nicolás Tagliafico. Liefst drie minuten en achttien seconden duurde het voordat de vrije trap genomen werd.

Ook de rode kaart voor Gabriel in de blessuretijd zorgde voor een lang oponthoud. De verstreken tijd bij dit incident bedroeg twee minuten en twaalf seconden. In totaal lag het spel door dit soort incidenten liefst dertien minuten en 48 seconden stil, terwijl er slechts vijf minuten en 58 seconden aan blessuretijd werden toegevoegd.

In totaal waren er daardoor zeker drie momenten waarbij het spel meer dan een minuut stil lag en twee keer zelfs meer dan twee minuten. Zodoende lag het spel - afgezien van korte momenten van tijdrekken en wissels aan beide kanten - na rust minstens twee keer zo lang stil dan dat er aan extra tijd bijkwam. 

OptaSports laat aan Voetbal International weten dat de bal dinsdagavond in totaal 54 minuten en 39 seconden in het spel was tijdens Ajax - Valencia. Het medium schrijft er zelf het volgende over: 'Kijkend naar Ajax-Valencia zou je kunnen stellen dat tijdrekken loont. Extra tijd wordt immers niet gemeten en zoals in Amsterdam te zien was werd er meer gerekt dan dat er extra tijd werd bijgetrokken. Rijst - opnieuw - de vraag of het niet beter is om in het voetbal zuivere speeltijd te hanteren.' In het thuisduel met Lille OSC werd het hoogste aantal minuten aan zuivere speeltijd bereikt: 61 minuten en 29 seconden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Turpin heeft wel degelijk een negatief effect gehad op ons spel, hij floot als een oud wijf en ieder klein dingetje moest hij voor fluiten.
Dat is behalve irritant voor de spelers die snelheid willen maken ook een krachtig wapen voor de ploeg die dat niet wil.
Alleen al het terugfluiten van een aantal te snel genomen vrije trappen was gewoon misselijkmakend.
Ajax liet zich helaas toch meetrekken in het Spaanse drama spel van Valencia dat deden we zelf maar door het gefluitel van die Turpin werd er extra irritatie opgewekt,daarnaast vond ik het heel weinig extra tijd.
0 0
Ajax114
De arbitrage is schandalig in het nadeel geweest van Ajax , niet normaal meer.
0 0
3sterren
Met het oog op de nieuw op te zetten Super League (deelnemende teams voormalige CL winnaars) heeft de EUEFA zijn beoogde teams in de volgende ronde van de CL. Al dan niet met een klein beetje hulp van het scheidsrechterskorps.
Teams uit de volgende landen zullen strijden om de centen en de overbekende cup met de grote oren: Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. Het zal mij niet verbazen als deze editie een Franse kampioen zal opleveren. Dat land heeft naar mijn weten nog nooit een Europese clubkampioen geleverd …
0 0
ajaxminimax
Tuurlijk hebben we niet verloren door Turpin, maar iedereen die ik vandaag hoor over die wedstrijd van gisteren zei dat Turpin een hele grote ergenis was. Wedstrijd werd letterlijk doodgefloten. Blijft een verschrikkelijke scheidsrechter. Bovendien ik wil niet zielig overkomen, maar de scheidsrechters van Ajax in dit CL seizoen waren sowieso van een verschrikkelijk niveau. Chelsea uit is nog steeds niet uit me kop, dat blijft veel pijn doen
3 -1
Frank1978
We moeten naar onszelf kijken, maar deze zaken mogen best worden benoemd. Ajax is mede uitgeschakeld door schandalige arbitrage en die Turpin gister was inderdaad een bron van ergernis.
1 -1
Red Devil
Net als bij een aantal andere sporten al jarenlang gebeurt dewoon de tijd stilzetten als het spel stil ligt en de klok weer laten lopen als het weer verder gaat.
Maar dan gaan ze bij de sportkanalen lopen zeiken omdat ze in tijdnood komen.
Mensen betalen ervoor om een wedstrijd van 90 minuten te zien en niet van ruim 54 minuten.
1 -1
Truth
Lekker belangrijk, al deze bullshit facts achteraf. We hebben verloren en zijn uitgeschakeld en daar gaat helemaal niks meer iets aan veranderen, helaas
2 -3
Frederiksperwer
Bullshit-reactie.
0 -1
Cruijffthebest
Wordt echt de hoogste tijd om zuivere speeltijd toe te gaan passen, dan is het meteen afgelopen met tijdrekken in welke vorm dan ook.
Ik word er echt schijtziek van dat ploegen dat doen, simpel omdat ze niet kunnen voetballen en lafbekken zijn.
Het voetbal zal er heel veel door winnen!
1 -1
Frank1978
Precies, echt doodziek van dit alles. Verlies je van een ploeg die simpelweg beter is, dan baal ik ook, maar kan ik daar vrede mee hebben. Ondanks dat we gister niet goed waren en ik ook niet alles daarop wil afschuiven, zijn we ook gister genaaid door falende arbitrage. Maar ik wist al genoeg toen die Fransoos na 45 minuten in de eerste helft meteen af floot.
2 -1
Ajaxtao
WE hadden gewoon een Engelsman of Schot moeten hebben en niet steeds 1 uit de corrupte uefa landen.
0 -1
Jariiii
Sinds Webb hoor je mij nooit meer vragen om een Brit.
0 0
RSM
Gewoon de tijd exact op de schermen laten zien in stadions zal lonen.
0 -1
MPAjax
matchfixing loont
0 -1
Ajax412
Deze man heb ik nog nooit op een goede wedstrijd weten te betrappen, kan er absoluut niks van en acteert continu een schijn-overwicht. Spelers spelen met hem en heeft het zelf niet in de gaten. Een belachelijke situatie dat een scheidsrechter van een dergelijk laag niveau op een dergelijk hoog niveau mag fluiten.
1 -1
Frank1978
Is er buiten voetbal nog een sport waarin spelbederf en valsspelen zo loont?
2 -1
Boer Gijs
Wielrennen misschien. Maar verder is voetbal zo irrationeel conservatief als maar zijn kan
1 -1
Arek Milik
Marco van Basten kom er maar in! De enige man in de tak die hier zich altijd hard voor gemaakt heeft!
0 -1
EricAjax1
Je verliest de wedstrijd er niet door maar wat floot deze man slecht. Het dieptepunt was dat die verdediger in Huntelaar z'n rug klom en Huntelaar de vrije trap tegen kreeg..
6 0
ajaxminimax
Dat was echt een heel groot dieptepunt. Ik snap het sowieso niet bij Turpin, je weet dat Valencia bij elk contact gaat liggen om maar tijd te rekken, en toch bleef hij erin trappen. Dit was echt een grote ergenis.
0 0
niquedegraaff
Hoezo? Hands on de zestien is toch gewoon hands? Ajax vaak genoeg voor benadeeld. Maar gisteren golden er natuurlijk weer aangepaste regels.
1 -2
EricAjax1
Heh? Wat heeft dit te maken met wat ik zei?
3 0
ajaxdordtt
Blijf het ook bijzonder dat de Uefa er alleen in slaagt enorme enge machtswellustelingen als arbiters in dienst te hebben. Er zit werkelijk geen sympathieke gozer tussen. Makkelie, Brych, Rocchi, Turpin, Skomina. Hadden allemaal niet misstaan bij de Gestappo.
1 -1
AJAXAFC1
Niet perse voor ajax maar ze moeten in het voetbal sowieso naar zuivere speeltijd toegaan het gaat 9vd 10 helemaal nergens over in sommige wedstrijden
0 0
Jariiii
Een schande. Simpel.

Maakt Ajax-Spurs met terugwerkende kracht nog vele malen wranger.
0 0
Duif63
En het erge is dat we het tijdrekken en vertragen van Valencia zelf in de hand hebben gewerkt door al die domme incidenten.
2 0
Boer Gijs
Ja dat was echt niet te geloven
0 0
Boer Gijs
Zuivere speeltijd had er al lang moeten zijn. Het komt het kijkspel echt niet ten goede. Gisteren had het niet uitgemaakt want al speelde Ajax nu nog dan hadden ze nog niet gescoord. Al twee wedstrijden thuis niet. Dus Hag moet voor de volgende wedstrijden ingrijoen en het goede middenveld weer terug zetten. Helaas geen feest opstelling doir gemankeerde voorhoede maar daar moet je het dan doen met de opties die er zijn, Lang en Dest
0 0
Ajaxbrl
Ik ben voor!
0 0
Soccerskins
Hoop dat ze de tijd ooit gewoon stil gaan leggen als de bal niet in het spel is.
0 0
Jari_held
Zuivere speeltijd is de enige oplossing... ik snap echt niet dat dit er niet doorheen komt. Gewoon 2x 35 minuten spelen.
3 0
Nadoriano
35 minuten? Gedraag je. Straks spelen we ook nog met een puk ipv een bal.
0 -2
Arek Milik
2x 35 zuivere speeltijd, pino!
0 0
Koekoek
Helemaal mee eens. Enige nadeel dat ik zie is dat het een verkapte timeout wordt als de bal uit is, zoals bij American football waar het spel de hele tijd stil ligt..
0 0
BrandjeXL
Bij hockey loopt de tijd ook door wat bij ons een ingooi is.
0 0
Maxwell_5
Als de bal uit is, is het geen time-out. Het spel ligt wel stil, want zuivere speeltijd. Maar er is geen sprake van overleg, doe je dat wel krijg je straf. Daarnaast moet de bal ook weer binnen 30 sec in het spel zijn.
0 0
talent020
Turpin was gisteren zoals altijd weer belabberd bezig, echter was Ajax gisteren ook niet best waardoor mijn focus meer daarop lag
0 0
Rho1980
Turpin is gewoon een beroerde scheids. Dit klinkt als een excuus voor de zeperd gister en de slechte moyenne onder zijn bewind maar onder vrijveel wedstrijden in de CL weet hij negatief de aandacht op zich te vestigen. Geen controle en sturing over de wedstrijden. Hij voelt het totaal niet aan.
Het ontbreekt hem simpelweg ook aan uitstraling en autoriteit.
Er zijn toch veel betere scheids te vinden dan hij!?
0 0