Ten Hag verklaart Álvarez-wissel: 'Kon risico niet lopen'

BartVeenstra, 11-12-2019 om 12:55, 3793 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft Edson Álvarez dinsdagavond in de rust van het Champions League-duel tussen Ajax en Valencia gewisseld, omdat de coach vreesde voor een rode kaart voor de Mexicaan. De middenvelder pakte al snel een gele kaart en zodoende kon Ten Hag in zijn optiek niets anders dan een wissel toepassen.

'Hij zat tegen een tweede gele kaart aan, daarom hield ik hem in de tweede helft aan de kant', zegt Ten Hag bij Veronica. 'Ook gezien de arbitrage, daar kon je niet van op aan. Ik kon het risico niet lopen.'

Dat Ajax nu uitgeschakeld is, is een flinke domper voor Ajax. 'We hebben tien punten gehaald, een goede groepsfase gespeeld en waren twee wedstrijden geleden al op de rand van kwalificatie voor de knock-outfase', zegt Ten Hag. 'Dat maakt het extra bitter. We verdienden het, maar hebben het laten liggen. De teleurstelling is groot. Dan moet je zelf ook kijken waar we het hebben laten liggen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Alvares is geen middenvelder. Ten hag, snap dat nou eens. Net zoals Veltman steeds maar op blijven stellen. Waarom nou geen Schuurs. Deed het prima uit tegen Lille. Een ezel stoot zich niet telkens tegen dezelfde steen. Nou, ten Hag wel hoor. Stuntelen uit tegen Chelsea, tekkelen in het
strafschopgebied. Gisteren de buitenspelval opheffen.
Tegen AZ zeker weer dezelde opstelling. Dan hou ik mijn hart vast.
2 0
Lazell
Eens. Het ontbreekt een beetje aan stabiele alternatieven, maar hij weigert ook pertinent om Schuurs/Alvarez veel kansen achterin te geven. Op het middenveld hebben we geen spelverdeler van achteruit wanneer we met de opstelling moeten schuiven. Marin had imo véél vaker moeten spelen zodat hij ook in zulke wedstrijden mee kan doen.

Hoewel TH nog enorm veel krediet heeft, zie ik dit icm het te weinig kansen geven aan jeugdspelers in de competitie (Siem, Huntelaar), als zijn grootste mankementen. Én hij mag van mij wel een keer over naar 4-3-3 met de punt naar achteren, maar dat gaat nooit meer gebeuren denk ik.
0 0
Flipper33
Snap TH niet waarom hij Traore niet in de spits zet
1 0
31xAjax
Alvarez wisselen was het enige wat Erik ten H. gisteren op taktisch gebied juist deed....
3 -1
MichelAngelo66
Wat een gelul. Alvarez zat helemaal tegen z'n tweede gele kaart aan. Heb die jongen amper gezien. Als je nou zegt dat ie waardeloos was en dat je dat voor de zoveelste keer hebt kunnen zien en je hem desondanks toch maar steeds op die plek blijft zetten....

O ja, dan geef je natuurlijk toe dat beetje dom bent geweest.
2 -1
Patajax
En heilige Siem moest ook weer spelen.
3 0
Nick88
ETH verpeste de wedstrijd met die wissel... Noa werd steeds dreigender... en dan haal je uhm dr af.. een actie van iemand die niet wil winnen..
2 -1
RAL3028
Als Erik dit nou ook had kunnen bedenken in Londen bij een stand van 4-1 voor was je door geweest.
5 0
Markopantelic007
Zeker een lesje gemist bij de trainersopleiding, dat ie dat in Londen niet deed. We hebben veel aan Ten Hag te danken, maar wie weet hoeveel verloren?
5 -1
DS
Ik weet het niet zo met Alvarez. Voetballend komt ie te kort voor een Ajax middenvelder, maar een killer cv zie ik ook weer niet in hem. En toch heeft ie wel wat en een goede mentaliteit.
Maar waar moet je hem kwijt op het veld?
Kan een goede speler zijn / worden, maar denk dat ie niet bij Ajax past.
3 0
Tjpknge
Bij de uitverkoop zou die wel goed passen denk ik zo. Het zou me niets verbazen als Alvarez uit de zelfde stal komt als Magallan. Als dit inderdaad zo is, zou hij gelijk ontslagen moeten worden. Heeft niets waar hij naar de eisen van Ajax aan voldoet.
2 0
dolle dries
Alvarez moet je nooit laten spelen, is een gigantische miskoop. Het lijkt wel of die jongen op rolschaatsen over het veld sukkelt. Was al duidelijk te zien na 5 minuten in zijn eerste oefenwedstrijd tegen een amateur clubje. Had het geluk dat hij per ongeluk 2 belangrijke doelpunten maakte. Maar daarna alleen slechte balletjes breed en terug en vooral heel veel balletjes kwijt.
6 -5
AFCAwooz
Had hij in Londen moeten doen met blind of Veltman.
5 0