'Uiteindelijk met z'n allen goede wedstrijd gespeeld'

BartVeenstra, 11-12-2019 om 12:20, 3013 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman is van mening dat Ajax, ondanks de 0-1 nederlaag, wel een goede wedstrijd op de mat heeft gelegd tegen Valencia. De Amsterdammers zijn door de verliespartij uitgeschakeld in de Champions League en zodoende resteert nu de strijd om de Europa League.

In de beginfase had Ajax het moeilijk met Valencia, maar na zo'n 25 minuten ging het Ajax beter af, zo vertelt Veltman. 'Ik denk dat we uiteindelijk met z'n allen een goede wedstrijd gespeeld hebben, maar het gaat ook om doelpunten en dat deden we niet', zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

De teleurstelling omtrent de uitschakeling is groot in het Ajax-kamp. De ploeg pakte tien punten, maar eindigt toch als derde. 'Als je in de andere poules kijkt, ben je met tien punten zo goed als door', baalt Veltman, die nu hoopt op succes in de Europa League. 'Ja, natuurlijk. Dat kan ook een mooi avontuur zijn, maar goed...als je kijkt naar vorig seizoen en ziet hoe mooi het kan zijn in de Champions League, wil je dat bereiken. Nu is de teleurstelling groot.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EersteAanname
Die teksten van Veltman zijn wel tenenkrommend af en toe
0 0
Ginoajax1
Veltman heeft het dus echt niet over zijn eigen fout, of fouten. Verkeert en slap inspelen en het verdommen naar voren te stappen. Nou , dan heb je echt een gigantische plaat voor je hersens.Ten Hag, ezel, stop nou eens met deze nepverdediger.
0 0
Ginoajax1
Het gaat om verdedigen en dat deed ik niet. Veltman gelooft weer eens in zijn eigen sprookjes.
Stuntelaar in het opheffen van de buitenspelval. Gewoon teruglopen terwijl hij ziet dat Blind wel naar voren stapt. Veltman weet werkelijk niet waar hij mee bezig is, of wil het niet zien.
0 0
PJSM
Vraag ik me af welke wedstrijd ik dan heb gezien. Was drama ten top. Totaal Ajax onwaardig. Denk dat de leegloop eind van het seizoen wel mee zal vallen.
0 0
EersteAanname
Ik hoop het! Of kan iedereen er opeens niks meer van nu volgens jou......
0 0
MichelBoerebach
Alsjeblieft, Marc. Gééf die jongen desnoods weg! Hoe komen we van hem af?
2 0
Lagasj
Ja heeeeel goed.... En nou oprotten en nooit meer terug komen.
1 -1
Cruijffthebest
Wat een onzin, het was echt waardeloos!!!!
0 0
atalantanio
Zonder deze Jan Doedel was je nu door geweest in de Champions League. Hij blijft maar cruciale fouten maken en blijkbaar is Ten Hag daar gek op.
1 -1
MichelBoerebach
Koeman, De Boer en Bosz blijkbaar ook. Onbegrijpelijk.
0 0
Maxwell5
In het Nederlands Elftal en onder Bosz komt en kwam ie alleen in aanmerking als rechtsback. Alleen onder De Boer en dit seizoen onder Ten Hag ook als centrale verdediger. Wezenlijk verschil.
0 0
thepower1990
Je hoort vaker dat spelers en trainers in de adrenaline de wedstrijd wat anders beleven dan de mensen op de tribune en thuis voor de TV maar dit kan toch niet waar zijn? Echt precies dezelfde onzin als Ten Hag gisteravond dat Ajax de totale controle had. Nou als Ajax 1 ding gisteravond niet had dan was het controle. Heb me in lange tijden niet zo oncomfortabel gevoeld bij een wedstrijd van Ajax. Altijd makkelijk praten achteraf maar vanaf het moment van de 0-1 had ik al het gevoel dat het niet goed ging komen en heb echt geen moment het idee gehad dat een gelijkmaker nog in de lucht hing. Van een ploeg die vorig jaar de halve finale heeft gehaald had ik meer slimmigheid en geslepenheid verwacht. De hele tweede helft is Ajax alleen maar bezig geweest met opstootjes met de tegenstander, de scheidsrechter maar ondertussen vergeten om ook maar 1 fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Het was gewoon een gênante vertoning om op deze manier uit de Champions League te gaan en we zijn weer behoorlijk terug bij af. Nu na de winter als het echte voetbal op dinsdag en woensdag wordt gespeeld op donderdagavonden spelen in een b competitie voor halflege tribunes. Dit kan zo maar eens grote consequenties hebben voor spelers die weg willen en spelers die Ajax op het oog heeft als versterkingen.
3 0
mickey2602
Negatief bekeken kan jouw laatste zin uitkomen. Maar positief bekeken,Ajax heeft meer wedstrijden in de CL gespeeld als alleen gister. En dan hoop ik dat spelers die andere wedstrijden juist als meetmoment nemen en niet de wedstrijd van gister. Zowel spelers die weg willen als spelers die Ajax wil aantrekken.
0 0
Babangida83
Al hadden we nog 2 uur doorgevoetbald, dan hadden we nog niet gescoord. Het was gewoon niet goed genoeg. Net zoals je achterin gewoon de nul had kunnen en moeten houden gisteren. Ook in dat aspect gewoon gebrek aan kwaliteit.
0 0
RJB1979
Typisch voorbeeld van: "Zelfs al zou je gelijk hebben dan is het soms toch echt verstandiger even je smoel je houden. "
0 0
Mocrodammerr
wat een gek die veltvrouw. meteen bij grof vuil dumpen. tijd om te doorselecteren
0 0
Joker
werd er in de 25 min niet iets van gescoord of zo, daarna krijg je van Valencia de bal met de mededeling doe er maar wat mee
3 0
Robeerke
Snaveltje toe Joël.
3 0
Aspers73
Het was een rukwedstrijd van beide kanten. Ajax kon niet, Valencia wilde niet meer na die 0-1.
1 0
Ajax4proud
Als je een goede wedstrijd had gespeeld, dan had je thuis niet met 0 - 1 verloren. Waarbij Veltman niet de eerste keer in de vele jaren een hoofdrol heeft gespeeld in de situatie van de tegengoal en vervolgens beweren dat je als team goed hebt gespeeld. Dit zegt wel genoeg over het niveau van hem bij Ajax..
2 0
Redrum
Dit zegt weer alles over Veltman. Ajax heeft geen knikker geraakt, amper een fatsoenlijk schot op doel weten te produceren en meneer Veltman vindt dat ze goed gespeeld hebben. Deze zak hooi begrijpt er gewoon niets van en dat laat hij op het veld ook elke wedstrijd weer zien. Maar tegenwoordig is men al blij als hij maar een paar foutjes maakt. Hoe hij hier die goal weggeeft is werkelijk niet te geloven. Eerst levert hij hem weer even achteloos met links in bij een tegenstander (op eigen helft), dan gaat Valencia daar in eerste instantie slordig mee om en dreigt de bal te verspelen, maar onze Veltman vergeet kordaat in te grijpen en zorgt dat Valencia in balbezit kan blijven, om vervolgens als kers op de taart nog maar even de buitenspelval op te heffen waardoor Valencia kan scoren. Drie grote fouten in één actie. Veltman is minimaal bij de helft van alle tegengoals betrekken, zeker in de Champions League. Daarnaast voegt hij aan de bal compleet niets toe met zijn eindeloze getreuzel en dramatische passing. Dat Ajax het hele seizoen met hem speelt is gewoon een schande. Ajax zet zichzelf hier volledig voor lul. Het meest treurige is nog wel dat hij na de winter gewoon weer in de basis zal staan en aankomende zondag ook. Benieuwd hoeveel kansen en goals hij nog cadeau gaat doen voordat we eindelijk van hem verlost zijn.
6 -1
Ajax4proud
Ik denk dat het nog lang gaat duren voordat we van hem verlost zijn, hij moet namelijk geld opleveren. Welke club zou daartoe bereid zijn om hem te kopen als ze terug kijken naar hoe Veltman speelt bij de tegengoals waar hij direct bij betrokken is op CL niveau.

Ze hebben hem laatst een contract gegeven tot medio 2021, hoe ziek kan je hiervan zijn. Dit kost je eigenlijk nu geld in plaats van een goede vervanger te halen die wel het niveau waardig is aan Ajax.
1 -1
Mokum_32
Heb geen moment het gevoel gehad dat ze zouden scoren. Lang komt simpel erge tekort en denkt dat die beter is dan dat die daadwerkelijk is.

De jong is az materiaal en nu promes geblesseerd is hebben we veel scorend vermogen ingeleverd. Tel daarbij de blessure van neres op en je hebt totaal geen diepgang op de flanken.

Noodzaak om in de winterse transferperiode toe te slaan. Ook met het oog op volgend seizoen zodat de speler alvast kunnen acclimatiseren.
3 0
Minsc
Kijk nou uit met kritiek op Lang, is hier net als Eiting heilig verklaard.
1 -1
jaribombari
Maakt 1 foutje. Speelde verder gewoon degelijk. En geef toe, die assist was gewoon schitterend en hij maakt hem werelds af.
0 -8
BrandjeXL
Kijk deze reactie is Veltman ten voeten uit. Ach hij maakt een foutje waar een goal uit komt maar verder was het prima hoor. Die assist had helemaal geen doel gehad als Veltman mer stapte met het rest van het team en was het een keer buitenspel geweest. Echt onbegrijpelijk hoe je nog voor die dweil op kan nemen.
1 0
Johan14Cruijff
Hij maakt twee fouten in nog geen één minuut, dit overkomt hem gewoon te vaak.
2 0
DannyHopmans
Ik ben er nog zo jheel overtuigd van dat het uberhaupt wel een assist was. In mijn optiek was het een heel slecht schot. Voor een assist was die echt wel veel te hard en veel te ongecontroleerd!
1 0
AjaxCitizen
Die assist was er niet geweest als Veltman op een lijn zou staan met de rest van de verdediging. Zijn beredenering dat hij dacht dat hij zou schieten vind ik ook totaal niet overtuigend om maar 2 meter achter je verdediging te gaan staan.
3 0
GerardAjax26
Ik vond zowel Ajax als Valencia niet goed gister. Het gaat om doelpunten.. Valencia had ook amper kansen gecreëerd, het is dat Ajax zo knullig dat doelpunt weggaf.
1 0
DS
Ik denk dat Veltman even uitzending gemist moet gaan kijken. De eerste 10min van de 2e helft waren aardig.
De rest was wild en onbezonnen.
1 0
Boer Gijs
Dit zegt alles voor het niveau van Veltman. Ajax streeft dacht ik hoger niveau na
2 0
14AJAX14
je bent veel beter dan Valencia en je verliest, nee Joel dat is dus geen goede wedstrijd...
1 0
Redlum
Scorebord journalistiek...
0 -2
Joker
het enige wat telt is scorebord, dat vergeten ze in nederland nog wel eens
0 0
de-Ajacied
Na zijn verschillende blunders in het eerste half uur speelde Veltman een redelijk goede wedstrijd
Maar zo n grote blunder mag een ervaren speler niet maken
0 0
rodnet
Joel Veltman moet z'n mond houden, een bril kopen en zijn kicksen aan de wilgen hangen.
6 0
AjaxCitizen
Goede wedstrijd gespeeld? Ballen de 16 in pompen en maar 3 echte kansen creëren is niet goed spelen. En je kan gaan wijzen op het niet maken van doelpunten, maar jij bent bijna altijd debet aan doelpunten die we in tegen krijgen.
2 0