Focus op AZ: 'Niet blijven hangen in de teleurstelling'

BadembaBarrie, 11-12-2019 om 12:15, 2384 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De teleurstelling overheerst, maar dat moet snel over zijn, zo luidt de tendens in Amsterdam na de uitschakeling van Ajax in de Champions League. De Amsterdammers speelden een slechte wedstrijd en verloren met 0-1 van Valencia. Wat rest is de Europa League, maar eerst AZ, op zondag.

De klap toont gelijkenissen met die tegen Tottenham Hotspur in mei van dit jaar. Toen wist Ajax zich wel meteen op te richten in de eerstvolgende wedstrijd, maar - zo wordt Erik ten Hag door Het Parool geciteerd: 'Toen misten we op een paar seconden de finale van de Champions League en speelden we meteen daarna de kampioenswedstrijd tegen FC Utrecht. Dat is nu anders.'

Desondanks verwacht de trainer wel dat zijn ploeg ook nu weer laat zien dat het de rug kan rechten en zich kan focussen op de competitie. Het is een sentiment dat gedeeld wordt door Daley Blind, die naar eigen zeggen blij is dat de volgende wedstrijd tegen AZ is. 'Want je móet. Het is de nummer één tegen de nummer twee. Je kunt je niet verstoppen, je kunt niet blijven hangen in de teleurstelling.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Eigenlijk zag je het in die voorrondes al tegen die Grieken. Alvares kopen als verdediger en hem opstellen op het middenveld. In mindere mate ook Martinez, die zich overigens beter manifesteert op het middenveld. Creativiteit ontbreekt met Alvares. Alleen surrogate passes op het middenveld brengt dit ajax niet verder.
2 0
Ginoajax1
Pierre Heno heeft gelijk. De waarheid mad schijnbaar niet gezegd worden. Nou daar hebben we lak aan hoor. Pappen nat houden wordt niemand beter van. De vinger op de zere plek leggen hebben sommigen een hekel aan.
2 0
Ginoajax1
Bramhouten, gebruik dit soort termen op fr12. Mafkees.
1 0
Ginoajax1
Gelul, dit heeft niks met nepsupporter te maken. Het is de realiteit.Hoe haalt Ten Hag het in zijn hoofd , Siem de Jong in te laten vallen. Veltman weer steeds op te laten draven. Laat goddomme Schuurs zich ontwikkelen. Laat Ekkelenkamp , Eiting en Gravenberch meer spelen.
2 0
Pierre Heno
...en natuurlijk gewoon weer met Veltman op rcv hè Erik? en wanneer het dan in de 84e minuut 2-0 voor AZ staat Siem er in . Het wordt overigens geen lekket weer zondag in Alkmaar dus....vechtvoetbal.
1 0
SfeervakZuid2
Zeikwijf..........

Vorig jaar stond je nog op de banken tot de halve finale CL!

Zoveel nepsupporters hier op dit forum. De spelers hebben het ook niet gebracht gister. Heel jammer! Lekker makkelijk om Eric de schuld te geven.

Enig realisme is dat we niet zo arrogant moeten zijn dat we zo makkelijk overwinteren in de CL of elk jaar een halve finale halen. Dit is een proces en dat gaat met stapjes vooruit en achteruit......
0 -1
Pierre Heno
Lekker roze sfeertje daar bij jullie in het sfeervak zeker?
1 0
Pierre Heno
Ah..daar hebben we onze roze brillen weer.....nog steeds niet afgezet zie ik?
1 0
BRAMHOUTEN
het echt triest gesteld. alle negatievelingen komen weer onder hun steen vandaan na wat nederlagen. zitten zich al meer dan een jaar te verbijten maar kunnen nu eindelijk los. winnen is het enige wat help om deze kakkerlakken weg te houden op deze site
0 -3
Pierre Heno
Brammetje Houten .....Elton John is vast jaloers op die roze bril van jou.
1 0
thepower1990
Alles valt of staat met of Promes kan spelen zondag. Zonder Quincy kun je voor zondag weer een kansloze nederlaag opschrijven. Schrijnend om te zien dat het aanvallend nu echt allemaal van Hakim moet komen. De rest zit maar toe te kijken wat hij bedenkt maar Ziyech kan niet in zijn eentje wedstrijden beslissen. Wat dat betreft mogen we onderhand ook wel eens de vraag stellen wat er met Tadic aan de hand is. Speelt hij gewoon al tijden met een slepende blessure of begint gewoon de sleet er al op te komen bij hem? Juist van je aanvoerder verwacht je dat hij onder moeilijke omstandigheden opstaat maar net zoals het hele seizoen al bracht hij helemaal niks gisteravond. Zijn balaannames gaan alle kanten op, zijn kaatsing is lang niet meer zo zuiver.
Echt een verschil van dag en nacht met de speler van vorig seizoen.
3 -1
mickey2602
Tadic ligt imo aan het aanvoerdersschap. Die band moet bij Blind en niet bij Tadic.
1 -3
Ruff Rhythim
Ja we moesten ook niet blijven hangen in de teleurstelling van Ajax-Willem 2...
1 -1
Boer Gijs
Zet dan maar wel een goed middenveld neer. Hag is koppig zoals de Boer in zijn slechte dagen. Fakende middenveld, Veltman en Siem krijgen keer op keer een kans en faken telkens weer
1 -1
ReinBurg
Zondag winnen anders breekt de pleuris maar eens uit de lat moet weer omhoog. Het lot van Overmars mag ook weer eens tegen het licht gehouden worden met zijn bonussen. Zondag verliezen en hij kan alsnog opduvelen met zijn waardeloze aan- en verkoopbeleid. Lekker Matthijs en Frenkie verkopen en straks Donny en Ziyech en wat krijgen we er voor in de plaats....Siem de Jong, Alvarez, Labyad en Bande.
4 -3
Duif63
Vindt ik ook, als er zondag niet gewonnen (dus ook een gelijkspel is niet voldoende) wordt mag wat mij betreft het mes in selectie/technische staf/directie. Laat maar weer eens ouderwets de pleuris uitbreken. Hard ingrijpen is nodig om iedereen weer scherp te krijgen voor de 2e seizoenshelft. Dan zullen er hier en daar een paar doodongelukkig zijn, maar dat moet dan maar.
2 -2
Markopantelic007
Het is AZ maar jongens, niet groter maken dan het is. Gewoon 0-3 minimaal.
2 -3
mickey2602
Zoiets zei je afgelopen week zeker ook over WillemII? Ach het is WillemII maar,die hebben in het verleden nog maar 1x gewonnen in Amsterdam.
Maar dat WillemII staat wel vierde in de competitie.
En dat AZ staat wel 2e in de competitie en als ze zondag winnen zelfs gelijk met ons.
Ik hoop ook dat we er zondag weer staan maar nu,met 2 verliespotjes in eigen huis die eigenlijk beide onnodig waren ben ik er wel huiverig voor.
Maximale is denk ik gelijkspel.
2 -1
Cupmetgroteoren
AZ is dit jaar een heel goed elftal met enkele toptalenten. Je kletst.
4 -1
Duif63
AZ is beter dan Willem 2 en Valencia dus ik begrijp dat optimisme niet zo.
2 -1
ReinBurg
Dat zou niet meer dan normaal zijn ook na twee wanprestaties
1 -1
AjaxCitizen
We moeten inderdaad niet vast blijven hangen in de teleurstelling. Maar als je spelers als Veltman maar blijft opstellen of Siem de Jong telkens laat invallen, dan is het moeilijk om niet teleurgesteld te zijn.
8 0
ReinBurg
Ach Ja financiele krachtpatsers als Arsenal loopt met David Luiz en Man Utd met Maguire te klooien. En die zouden bij Ajax op de bank toekijken hoe Veltman loopt te tobben want die zijn nog veel slechter.
1 -1
AjaxCitizen
Maguire is echt niet slechter dan Veltman.
2 0
BRAMHOUTEN
ook niet beter...en heeft 80 mln gekost
0 -2
AjaxCitizen
Ik zou 10x liever Maguire naast Blind willen dan Veltman hoor.
1 -1
Ajaxhart
Gelukkig spelen we uit.
6 0
Patrick78
Weer Veltman CV? Weer Alvarez middenvelder? Weer Mazraoui middenvelder?
0 -2