Ten Hag: 'Uit grotere selectie komen problemen voort'

BartVeenstra, 11-12-2019 om 11:15, 6431 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat een grotere selectie bij Ajax problemen zou opleveren. De Amsterdammers moesten het dinsdagavond doen zonder Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad en zodoende miste Ajax vooral diepgang in aanvallend opzicht.

Ten Hag baalt enorm van de afwezigheid van Promes en Neres. Dat ze uitgerekend nu wegvallen, noemt de trainer dan ook 'heel frustrerend'. 'Daardoor valt een belangrijk element in ons spel weg: diepte', citeert Voetbal International Ten Hag. 'Als dan ook de eerste vervanger wegvalt, Labyad, dan komt er heel veel bij elkaar. Dat zit dus echt tegen. Maar nog steeds staat er een elftal dat goed is en een resultaat kan halen. Dat hebben we ook gezien, want zonder Promes, Neres en Labyad hebben we een degelijke pot op de mat gelegd en genoeg kansen gecreëerd', blijft de trainer wel positief.

Ajax wil graag aanhaken bij de Europese top en om die top te bereiken zou Ajax nog meer kwaliteitsspelers in de selectie moeten hebben, zo beseft Ten Hag. 'Voor de Europese top moet je als club een nog grotere selectie samenstellen die competitief is, maar daar komen ook altijd problemen uit voort. Maar als ik kijk naar dit team, dan denk ik zeker dat we kunnen wedijveren met alle grote teams van Europa.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Hij zegt dus "ik kan een grote(re) selectie niet managen".
1 0
Ajax95Duivendrecht
En het steeds maar minuten blijven geven van lievelingetjes Klaas-Jan en Siem, wat dacht je daarvan Erik? Zorgt dat ook juist niet voor scheve gezichten?

Als ik nu speler zou zijn van Jong Ajax, zou ik wel drie keer nadenken om mijn contract bij Ajax te verlengen. Je weet bij Ten Hag immers dat je als jonge talentvolle speler toch moet gaan banken voor Klaas-Jan en Siem, waardoor je niet kunt rekenen op veel speelminuten bij het eerste. Dan kies je op een gegeven moment eieren voor je geld.
2 0
MichelAngelo66
Maar die selectie is helemaal niet zo klein. Je laat alleen Dolberg een beetje verrotten waardoor hij weg wil, Schone laat je vertrekken omdat ie te oud zou zijn en er vallen twee andere basisspelers weg. De eerste twee miste je gisterenavond. Nu komen er twee oudjes in die leuk zijn voor de kleedkamer, maar dit niet meer kunnen brengen. Dat die je zelf fout ten Hag.

Overmars heeft daarnaast niet heel goed werk geleverd met de andere vervangers. Of ze spelen niet, of ze spelen op een andere positie dan waarvoor ze gehaald zijn of ze spelen waardeloos.
3 0
Ajax114
Afscheid nemen van Huntelaar, Siem de Jong, Veltman en drie toppers voor terug halen. Nu al Overmars of wil je weer gaan wachten tot juli 2020 ? Wat een luie dikke sufferd blijft het toch.
2 0
Murtagh
een te kleine selectie geeft ook problemen dat is nu wel duidelijk
2 0
14AJAX14
ja luxe problemen en uit een kleine: echte problemen
0 0
Ajax567
volgend jaar als ziyech neres donny nico veltman en onana weg zijn
boadu
promes tadic stengs
gravenberch koopmeiners
martinez blind schuurs mazraoui
rajkovic
1 -2
Duif63
Op Gravenberch na zou dit een goed elftal zijn ja, maar ook dan heb je nog 5 of 6 spelers van hetzelfde niveau nodig om mee te doen in Europa.
1 -1
Ajax567
Wie dan ipv gravenberch
0 0
Duif63
Pröpper zou ideaal zijn naast Koopmeiners op het middenveld.
0 0
RuffRhythim
Niet mee eens !

Er is nu juist gebleken dat je een nòg bredere selectie moet hebben.
Waar het om gaat is dat de nummer 12 t/m 20 in de selectie zich moeten beseffen dàt zij de nrs. 12 t/m 20 zijn en niet moeten denken dat ze een basisplaats kunnen claimen na één leuk gespeelde wedstrijd.
2 0
tyzinho
Geen bredere selectie maar een betere selectie. De bankzitters voldoen stuk voor stuk niet. Ze moeten gwn door selecteren en aan de hoofdjeugdopleiding vragen waar de buitenspelers zijn, want zelf in de jeugd zijn die er niet.
1 0
tyzinho
Zelfs in de jeugd hebben we geen buitenspelers lopen. Lang is een middenvelder net als Unuvar. Q Timber staat noodgedwongen als buitenspelers bij Jong. Hansen is beter als spits. Jensen staat er ook vaak maar is ook een middenvelder. Kuhn krijgt nooit een kans of niet goed genoeg ontwikkeld laatste jaren. Er is blijkbaar iets niet goed in de jeugdopleiding waardoor er gisteravond geen een jeugdspeler uit de jeugd op de bank zit.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Echt schrikbarend hoe weinig goede buitenspelers er doorstromen (en überhaupt beschikbaar zijn) vanuit onze jeugd de laatste jaren. En als ik naar Jong Ajax en O19 kijk, zie ik niet veel soeps moet ik heel eerlijk zeggen.

Kühn speelt zelfs tegen middenmoters in de KKD pover en Pynadath moet al zijn schaartjes echt gaan leren omzetten in effectiviteit, wil het iets worden.
1 0
Ajax567
Wat is volgend jaar jullie ideale ajax er van uitgaande dat onana nico veltman donny neres hakim weggaan
0 0
Knalpot
Voor Ziyech/Neres moet wel echt een klasbak komen en dan bedoel ik geen Stengs. Achterin centraal veel snelheid en power, Martinez kan dan naar linksback en Blind terug naar het middenveld. Donny kan je wel vervangen met Lang/Ekkelenkamp. Marin weer een kans geven of daar ook gewoon een echte goeie versterking voor kopen.
0 0
Ajax567
Zo klikt t of er echt een minder team komt
0 0
Boer Gijs
De problemen die uit een grotere selectie voortkomen moet je als coach zien te managen. Nu is je bank gewoon een lachertje
0 0
Ajaxbrl
De selectie is gewoon te krap, gelukkig geeft Ten Hag het zelf toe.. Dus Overmars wil je mee blijven doen met de grote jongens weet je wat je te doen staat.. (Het betaald zich vanzelf weer terug).
1 0
Rommy
Martinez en Schuurs in centrum en Blind op 6
1 -2
GeleenAjax
Werkte begin dit seizoen ook niet. Ten Hag had zijn ideale 11 gevonden, maar toen sloeg het noodlot toe: beide buitenspelers tegelijk (langdurig) geblesseerd.
3 0
Ajax412
Vorig seizoen is gewoon ook een wonder geweest qua blessures, de mannen konden alles hebben en hadden zelden pijntjes of blessures. Nu vallen er net een paar ongelukkig tegelijk en zit je meteen met de gebakken peren. De bank is normaal gesproken prima, met Neres of Promes daar. Ik zou wel Traore wat meer gaan testen als invaller, want Klaas is na dit seizoen echt niet goed genoeg meer. Nu kan hij het laatste half uur niet eens altijd wat brengen. Siem moet weg, Labyad is niks anders dan een redelijke 12e man voor zo nu en dan en ook Marin lijkt een bijrol te vervullen. Gravenberch mag ook wel eens wat meer overtuiging en inzet gaan tonen, anders kun je daar ook alvast een vervangen voor vinden, want die jongen heeft heel veel talen maar lijkt er niks mee te willen bereiken.
9 0
FlyingDutchMan
Fijn dat behalve de meeste bullshit hieronder ook nog lui realistisch kunnen denken!
2 0
Suarez16_
Grootste probleem vond ik toch echt onze oliedomme sukkels. In de 92ste minuut, een corner, wat gaan ze doen? Een speler van Valencia optrekken, 3 minuten ligt het vervolgens stil, scheids fluit in de 96ste minuut af. Ze snappen er echt niks van he? Ook al dat moment in de 78ste minuut bij die vrije trap toen gingen ze pas weer voetballen in de 84ste minuut. Hoe moeilijk het ook is, maar je hebt er zelf voor gezorgd dat je de laatste 15 minuten, 10 minuten niet gevoetbald hebt door je reactie op Valencia. Zijn ze nou echt zo dom? Of?
6 0
Ajax412
Heb je helemaal gelijk in, we begonnen vanaf de tegengoal ook al veel te snel de diepte en de lange bal te zoeken. In de opbouw werd Tadic nauwelijks over de grond gezocht, maar probeerde Blind alle ballen er telkens overheen te leggen. Dat was al onvolwassen en onproductief, met nog tijd genoeg om de gelijkmaker te maken, maar hoe ze het laatste half uur tegen zichzelf hebben staan spelen is echt geen goed teken. Daar moet je veel slimmer zijn, maar dat blijkt Ajax de laatste 10 jaar al te ontbreken, alsof het niet in onze clubcultuur zit om slimmigheidjes en het vermogen om de wedstrijd te lezen niet te gebruiken. Valencia speelde met ons, niet op voetbaltechnisch vlak, maar op mentaal vlak en de spelers lieten zich net zo voor de gek houden als die pipo met die fluit in zijn mond.
3 0
Suarez16_
Moet eerlijk zeggen dat ik ons zeer onsymphatiek vond en dus de scheids volledig kan begrijpen. Hij maakte een paar keer zo'n handgebaar van sta op, maar als vervolgens Tadic weer staat te mekkeren en Onana iemand moet duwen dan verlies je de symphatie compleet. Voetbal gewoon door en laat je niet provoceren, maar dat snappen ze niet.
0 0
Soccerskins
Had toch veel eerder Traoré ingebracht als Siem de jong.
4 0
Babangida83
Dit laat wel zien dat Ten Hag niet echt in de jeugd gelooft. In het seizoen van Bosz hadden we een grote selectie, omdat jeugdspelers vroegtijdig bij het proces werden betrokken. Ten tijde van de finale maakten die jeugdspelers je zelfs sterker.

Dat je Lang uit noodzaak moet brengen, is de enige reden dat hij ook gebracht is. Deze jongen had van het begin af aan meters moeten maken. Langzaamaan gekneed moeten worden en opgaan in het team, wennen aan de intensiteit en wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau. Nu moest hij er ineens staan en loop je achter de feiten aan. 4 wedstrijden in korte tijd voor Lang is bovendien fysiek nog eens onverantwoord. Zeker als zo'n jongen nog niet zo heel lang geleden een zware blessure heeft gehad.
2 0
Mauroafca
Wel makkelijk als in dat jaar de jeugdspelers van een veel hoger niveau waren dan dat Ten Hag nu heeft.
0 0
GeleenAjax
Dat ja en bovendien hadden we aan het begin van het seizoen ook steeds een dure buitenspeler op de bank die ook hun minuten wilden maken. Of denk je Babangida dat Neres en Promes tevreden op het bankje blijven zitten als Noa Lang of een ander jeugdspelertje in hun plaats in zouden mogen vallen?
0 0
Babangida83
In principe kunnen die dure spelers allemaal spelen vanuit de basis. Daar ondervang je de meeste onvrede al mee. Verder een beetje eerlijk afwisselen. Maar nu zie je toch ook dat iedereen toch erg vermoeid is. Je had die jonkies dus veel eerder moeten brengen, alleen al daarom. Ik kan me voorstellen dat RKC thuis toch ook niet de leukste wedstrijden zijn voor die vedetten. En het hoort bovendien bij Ajax.

Dat jeugdspelers van een hoger niveau waren, is makkelijk achteraf. Dan zie je de huidige jeugd niet vaak spelen, denk ik. Lang en Gravenberch zijn echt absolute top (in potentie). Lang lijkt nu van niet, maar ga er alleen al fysiek maar eens aanstaan 4x Ajax 1 wedstrijden in 14 dagen als je KKD gewend bent. Daarnaast is je basis nu kwalitatief beter om die jeugdspelers in op te vangen.

Ten slot heb je geen keus. Want zo word je volgend jaar gewoon uitgeschakeld op voorronde EL-niveau. Er gaat namelijk het eea vertrekken.
0 0
ajaxrulesz
Dit team valt grotendeels uit elkaar na dit jaar. Onana, Taglia en vd Beek en ook Neres zullen 100% zeker gaan. Ziyech moet behouden worden en die zie ik ook wel blijven want blijf hem niet genoeg vinden hebben voor de clubs waar hij heen wil. En ook Blind moet behouden worden net als Tadic. Maar deze 4 vervangen word wel heel zwaar. En dan kun je niet wederom in de categorie marin alvarez gaan winkelen want dan verlies je dus definitief de aansluiting met de europese (sub) top. Wellicht is het een optie om de scoutingsafdeling te reorganiseren want je ziet Ajax wel in verband gebracht worden continue met de juiste namen, maar op de een of andere manier pissen ze er altijd naast en komt er uiteindelijk een veel minder goede optie. Is al 10 jaar zo bij Ajax. Eerst leest men Ajax wil Reinier blabla en dan 2.5 maand later.. Ajax contracteert Marin dat is al zeker 10 jaar zo bij Ajax en zolang deze traditie instand wordt gehouden kun je aansluiting bij de europese (sub) top zoals Vd Sar dat zo graag ziet op je buik schrijven!. De technische scouting moet adequater handelen.
2 -3
Mauroafca
Ik denk zeker dat je een punt hebt, maar je vergeet dat de spelers zelf ook een keuze hebben. Sommige spelers die Ajax graag zou willen hebben moeten zelf ook nog maar in Nederland willen voetballen en als er dan een club uit bijv. Spanje, Engeland of misschien wel Italie voorbij komt kiezen ze toch vaak daarvoor.
3 0
Duif63
Alvarez en Marin hebben samen 27,5 miljoen gekost. Doe daar Pirie, Scherpen en het jaar ervoor Bande en Labyad nog bij en het resultaat is dat Overmars in 2 zomers 50,5 miljoen foor de plee gespoeld heeft. Daar ligt het probleem. Maar Overmars is heilig hier en er mag niet op zijn tekortkomingen en aantoonbare grote fouten gewezen worden.
3 -4
Mauroafca
Ik zou in de winter toch echt wat spelers halen om ze zo een half jaar klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Maar dat zal wel niet gaan gebeuren..
4 0
Minsc
Je hebt geen grotere selectie nodig, maar een beter. Veltman is armoe, net als Alvarez als middenvelder. En kennelijk is Marin ook niet goed genoeg. Labyad, Lang en Siem, waarom zijn dat selectiespelers?
5 -1
Boer Gijs
Beter en groter in de zin van sommige types wat meer ander minder. Ajax heeft geen vervanger gehaald voor Dolberg, tja. Vervanger voor de Lugt bleek geen centrale verdediger en komt op middenveld tekort
3 0
Robeerke
Die laatste zin is de spijker op zijn kop. De selectie is gewoon niet breed genoeg voor nog een seizoen ècht meedoen in de CL. Kan je spreken over pech, maar dit was te voorkomen.
2 0
aniet
Dat is onzin.
Een onderdeel van zijn werk is het managen van mensen.
Zonder een goede bank ben je nergens zoals nu wel bewezen is
1 0
BrandjeXL
Dat zegt hij niet en tevens is de bank simpelweg heel matig zolang daar een KJH en Siem de Jongen plaats mogen nemen.
1 -2
ajax4ever01
Verkoop dan je spelers die totaal geen toevoeging zijn en koop vervolgens fatsoenlijke spelers die er staan als basisspelers geblesseerd raken
4 0
Duggoutdennis
Deels mee eens.. Maar willen die spelers bij een Eredivisieclub op de bank zitten als er geen riant salaris tegenover staat zoals bij de clubs in de grotere competities?

Wat bijv. een Siem de Jong nog bij Ajax doet is mij ook een raadsel hoor (los van prestaties uit het verleden of de persoon blablabla).
3 0
BrandjeXL
Dit dus!
2 0