Buitenlandse kranten verbaasd over uitschakeling Ajax

BadembaBarrie, 11-12-2019 om 09:25, 8262 views, AS, Marca, L'Équipe, Sporza |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ook onder de buitenlandse media is de verbazing groot over de uitschakeling van Ajax in de Champions League. Men schrijft over een 'sensationele uitschakeling' die de Champions League op zijn kop zet.

Marca looft het optreden van Valencia en stelt dat de ploeg het na zeven seizoenen verdient om terug te keren in de knock-outfase van de Champions League. De krant geeft als reden daarvoor de indrukwekkende overwinningen op zowel Stamford Bridge als in de Johan Cruijff ArenA. 

Over Ajax schrijft de Spaanse krant dat het de ploeg 'aan zuurstof ontbrak' om het snelle en precieze totaalvoetbal te spelen, dat men van de ploeg van Erik ten Hag is komen te verwachten. 

AS lijkt de uitschakeling toe te schrijven aan het gebrek van uitzonderlijk talent binnen de selectie van Ajax. 'Dit Valencia heeft in een finale al eens te maken gehad met Lionel Messi', zo schrijft de krant. Bij Ajax stond er niemand op zoals Messi dat bij FC Barcelona zo vaak doet. 'Geen van de Ajacieden kan zo voetballen als Leo', schrijft AS dan ook. 

L'Equipe noemt de uitschakeling van AJax 'sensationeel' en het Belgische Sporza zag dat de wedstrijd op details werd beslist. 'Dat het ene CL-seizoen het andere niet is, maakt Ziyech duidelijk halverwege de tweede helft.' Het medium refereert hiermee aan de grote kans die Ziyech oog in oog met de keeper naast schoot, na één van de weinige geslaagde aanvallen van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA1510
Reactie van onze Frenk als hij ziet dat we uitgeschakeld zijn. Nee schuddend met een hangend koppie. Maakt het nog een tikkeltje pijnlijker.
0 -1
Ajacied33
Zijn reactie was 'mooi ', maar waarom pijnlijk dan?
0 0
Gonzalez75
Wat een kul commentaar van Marca. Wat verwijzen naar Messi en diens 'bij de hand nemen'. Hebben gezien wat Barca voorstelt wanneer hij niet meedoet. Wij hebben dit grotendeels aan ons zelf te wijten dat we zijn uitgeschakeld. De VAR beslissingen waren niet altijd in ons voordeel maar uiteindelijk ligt het aan de spelers, staf en uitvoering. Je kunt nu toch wel concluderen wie niet goed genoeg is, wie voiral ergens niet meer moet spelen. Het is ook een goed leermoment weer. Zondag wacht AZ.
1 0
Oempaloempa
dankzij de VAR -5 punten
0 -2
Gonzalez75
Blame it on the VAR. Wat als.... Quincy, wat als Joël, wat als Daley, wat als wat als wat als... Jammer, kop op en verder. Zijn ergere dingen in het leven.
2 0
GvanderK
Dankzij de UEFA
2 -4
Leprechaun
"Geen van de Ajacieden kan voetballen zoals Leo."

Nee, dat klopt. Prima onderzoeksjournalistiek.
2 0
Daniii
Vraag me af hoe dat kan, onder Peter Bosz waren we onverslaanbaar thuis en met Ten Hag winnen we meer buitenshuis en krijgen we vaker de domper thuis.
1 0
Labrador
van de 14 europeese wedstrijden sinds vorig seizoen hebben er toch 8 gewonnen. 4x verloren waarvan ik niet een keer het gevoel heb gehad dat het terecht was. ( Real,Spurs,Chelsea en Valencia) je koopt er weinig voor maar ik vind het wel een beetje zwart wit wat je schrijft.
1 0
Daniii
Deels met je eens, onder Ten Hag troffen we misschien ook wel betere tegenstanders. Maar waar ik op doel de onoverwinnelijkheid in de thuis wedstrijden is beetje zoek in mijn ogen.
1 0
Labrador
Dat miste ik met name gisteren een beetje maar dat heeft in mijn ogen ook met een stukje kwaliteit te maken
1 0
Aspers73
Toch is het zo. Alleen Lille en AEK werden ruim verslagen, Benfica met een gelukje. Voor de rest geen thuiswedstrijd gewonnen. Erg vreemd, druk lijkt erg hoog.
1 0
BrandjeXL
Heeft niks met druk te maar met speelstijl. Elke maar dan ook échte tegengoal die we tegen kregen is vanuit de omschakeling, op Chelsea na toen we met 9 man stonden. Vorig jaar hadden we MDL die veel kon repareren, nu hebben lulletje rozenwater Veltman die je nog meer tegendoelpunten kost
1 0
7172AFCA7395
De volgende CL poule wordt wel iets heftiger denk ik.
0 0
Ajacied33
AS schreef echt dat Valencia de betere kansen had gisteren....Wauw...
1 -2
Capi86
Klopt ook. Naast de goal kan ik me oa nog een redding van Onana heugen en een bal die rakelings naast de kruising zoefde. Wauw.
0 0
Ajacied33
Tip voor jou. Loop ff langs Pearl straks en bekijk de wedstrijd integraal...
0 -4
GeleenAjax
Helaas voor jou heeft hij gelijk. Ik zie inderdaad naast de goal 2 grote, open kansen voor me en dat moment dat Nico die vent neermaait. Die had ook zo door kunnen lopen.
Welke open kansen hebben wij gehad? Halve omhaal van Noa? Balletje van Ziyech net naast? Bal van Van de Beek die van de lijn werd gehaald? Met wat geluk hadden ze erin gekund, maar dit waren niet bepaald open kansen...
2 -1
Murtagh
zo sensationeel is het niet als de UEFA alles doet om je tegen te werken
1 -3