Blind 'bloedchagrijnig': 'Onze status omhoog gekrikt'

BartVeenstra, 11-12-2019 om 07:15, 3523 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind is van mening dat Ajax het door het vertoonde spel en de behaalde resultaten in de Champions League verdiend had om naar de volgende ronde te gaan. Ook dinsdagavond had er tegen Valencia meer ingezeten, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Blind zag Valencia twee kansen krijgen: het doelpunt en het gekeerde schot van Rodrigo. Daarna domineerde Ajax vrijwel de gehele wedstrijd, zo vindt Blind. 'We hebben tachtig minuten lang ons eigen spel gespeeld, maar we kwamen niet tot grote kansen. Met de komst van Klaas-Jan (Huntelaar, red.) wonnen we veel tweede ballen en zag je toch wel paniek bij Valencia. Toen had ik het gevoel dat er nog één schotkans zou komen, maar dat moment bleef uit. In de laatste pass was het steeds "net niet".'

De reserve-aanvoerder van Ajax is trots op de manier van spelen van zijn elftal dinsdagavond. 'Ik denk dat er weinig ploegen zijn die Valencia zo in bedwang kunnen houden. We laten zien dat wij dat kunnen met veel durf, passie, strijd en kwaliteit', aldus de verdediger, die Ajax ook goed zag spelen tegen Chelsea en Lille OSC. De manier van spelen zorgt voor veel plezier in heel Europa, weet Blind. 'Als je ziet hoe blij ploegen zijn als ze hier een resultaat halen, hebben we onze status omhoog gekrikt. Daar mogen we trots op zijn, maar daar kopen we nu niets voor. We moeten naar onszelf kijken, maar we hebben ook weinig geluk gehad met de scheidsrechters. Al mag dat geen excuus zijn.'

De focus bij Ajax moet nu - naast de Eredivisie en de KNVB-Beker - op de Europa League. Blind wil nu in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. 'Het seizoen is nog niet voorbij, er is nog genoeg om voor te vechten. En het is moeilijk om te zeggen, maar we gaan ook strijden om de Europa League', aldus Blind, die die prijs al eens eerder won. 'Als je straks naar grote hoogtes kunt groeien is het ook fantastisch als je zo'n prijs wint. Nu is dat politiek correct om te zeggen, want het doet veel pijn om geen Champions League te spelen. Ik ben bloedchagrijnig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ach, ach, ach, Brammetje. Je moet wel objectief blijven. Veltman hoort er niet meer te staan vanaf zondag. Perr Schuurs is een betere optie. Is ook sneller dan Veltman. Ook horen Huntelaar en De Jong niet meet thuis in de CL c.q. EL. Dus moet Marc ASN het werken voor 1 nieuwe CV erbij en iemand voorin om het verlies van Neres op te vangen. Dat hij jij ook moeten zien.
1 0
grannig mokum1
TH zei wij hebben een brede selectie, wat brede selectie? Wij kunnen het blessure van promes, Neres niet eens opvangen...... En waar is die Bande??
1 0
LangeTermijn
Kwantitatief gezien hebben we op eredivisieniveau een brede selectie. Kwalitatief gezien helemaal niet. Elke vervanging is een verzwakking. Pijnlijk maar de waarheid.

Een club die echt wil aanhaken bij de Europese top hoort 16 volwaardige spelers op wereldklasse-niveau te hebben. Wij hebben er een stuk of 7.
2 0
Duif63
Die Bande heb je helemaal niets aan man. Die blessure heeft uiteraard niet meegeholpen, maar ook zonder dat komt hij gewoon te kort. Op de training kan hij niet eens mee. Miskoop weer van Overmars, 8 miljoen door de plee en je raakt hem aan de straatstenen niet kwijt.
2 0
@Maar7en
Ajax is de laatste maanden teveel omhoog gepraat. Alles leek hosanna.. ff kampioen worden, CL ging vlotjes etc etc. Kenmerkend is dat het dan kantelt na een verliespartij tegen een “kleinere” club en eerst nog wat weggemasseerd als dat kan toch gebeuren koppie al bij Valencia.. Mentaal is Ajax minder sterk dan vorig jaar met een vast centraal duo en sprankelend middenveld. Een Promes wordt node gemist. De bank blijkt niet echt een aanvulling op het elftal. Nu moeten we nog oppassen voor AZ zondag. Als we die gelijk spelen (waar nu vele voor zullen tekenen, dan staat PSV ineens weer op 8 puntjes ipv 13...). Het kan snel omslaan helaas.
3 -1
Nijmegenaar
Precies hoor. Ik zie ons die pot bij AZ niet winnen, omdat ze daar een mentale boost van hier tot Tokio hebben met dat stadion. Een rampscenario als je voor de winterstop ineens gelijk staat met AZ en PSV nadert tot 7 punten. Helaas een zeer realistisch scenario.
0 0
Boer Gijs
Onze status te grabbel gegooid zul je bedoelen. Je speelt met spelers en invallers en een middenveld wat al bewezen heeft niet te voldoen. Als je daar dan toch weer op teruggrijpt heb je als coach flink gefaald
3 0
grensjager
Er zat weinig voetbal in, teveel lange ballen. Ziyech probeerde het wel maar kreeg niet veel steun. Noa Lang viel behoorlijk door de mand, komt op dit niveau (nog) veel te kort. Er waren te veel spelers die net niet goed genoeg waren. Daarnaast vraag ik mezelf af wat al die scheidsrechters toch tegen ons hebben? Alweer veel dubieuze situaties....
4 0
Van Reenen
En bij Chelsea genaaid door die zwarte blinde vink.
0 0
Ajacied33
Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat te zeggen. Ik geloof nog steeds niet dat we de CL uit zijn geknikkerd. Zo onnodig, zo bizar als je de groepswedstrijden bekijkt. Valencia van gisteren was zwak en beschamend om van te verliezen eigenlijk. Het doet pijn, veel pijn om uitgeschakeld te zijn. Vorig seizoen een prachtige CL campagne, ook nu in deze groep veel heerlijke potjes gespeeld, iedereen sprak over Ajax, en toch lig je eruit . Was vorig jaar dan een incident? Zouden we de volgende ronde wel overleven als we Psg, Real of Barça hadden geloot? Dan had het in februari ook zomaar afgelopen kunnen zijn. Pfff, uithuilen nu, zondag moet je er weer staan en na de winterstop vol voor de EL gaan. Ik ben nu heel erg teleurgesteld, maar als je stiekem mag fantaseren dan kan het seizoen er heel mooi uit gaan zien in mei met een titel, beker en de EL winst. Dan heb je echt wel een status opgebouwd waar je u tegen zegt met in 3 jaar 2 EL finales, en een halve finale CL. Maar goed, zover zijn we nog lang niet. Dit verwerken gaat veel moeite kosten
1 0
Duif63
Willem 2 was al een teken aan de wand, maar jij was ook één van die 'niks aan de hand' figuren. Nou je ziet het vervolg. En het kan nog veel erger worden komende week.
2 -1
Ajacied33
Klopt, na W2 maakte ik me totaal niet druk. En nu baal ik vreselijk en besef dat de juiste vorm er gewoon niet is. Seizoen duurt net te lang voor ons. Tegen AZ, Telstar en ADO gewoon goed doorkomen, dat betekent minimaal 4 punten en doorgaan in de beker. Je wonden likken in de winterstop en erna met Promes en Neres er weer bij vol voor de EL winst gaan. We hebben geen keus
3 0
Duif63
Neres en Promes terug is niet ineens de oplossing. Er ontbreekt wel meer in het elftal. Een middenvelder die kan opbouwen ipv alleen maar tegenhouden bijvoorbeeld, een verdediger die aanvallend kan koppen, een vrije trappenspecialist a la Schöne enz.
0 -1
Ar
Ik vond Ajax het meerendeel van de wedstrijd juist niet z’n eigen spel spelen. Gehaast, ongeduldig, weinig rust in het aanvalsspel, al hield Valencia het wel goed dicht.
Weer een flinke kater. Uithuilen en dan de EL maar winnen.
1 0
Duif63
Zullen we eerst maar eens proberen kampioen te worden, dat gaat nog moeilijk genoeg worden als er in de winterstop niks gedaan wordt. De EL winnen we zeker niet.
1 0